Skagen d. - 7. årgang Nyheder til dig - leveret på en miljøvenlig måde ! - en SkagenMedia.dk produktion
Se MÆRKEDAGE og NAVNE på "BAGSIDEN" - DØDSANNONCER - nederst på forsiden
lagt online den 12. juni

14. oktober 2010 - kl.9:08 - af:

I Byrådets spørgetid i tirsdags, fortalte Peter Laigaard, at han som barvagt ved en fest på Handelsskolen erfarede, at 2 unge skagboer i stedet for at tage toget simpelthen bestilte en flextaxa. “Det har vi krav på, hvis vi bestiller den til at komme mellem 2 togafgange. Det er ret smart: Vi bliver hentet ved døren og behøver ikke at cykle til stationen med risiko for at få vores cykel stjålet”.
Peter Laigaard mente at kunne huske, at en taxa mellem Frederikshavn og Skagen koster omkring 600 kroner Flextaxaen koster 54 kroner. Differencen betales af kommunen. I øvrigt kom den pågældende taxa fra Sindal!
Der var flere eksempler på kreativ brug af flextaxa-ordningen.
John Christensen oplyste, at flextaxa-ordeningen var indført blandt andet for at spare miljøet for de mange busser, der kørte tomme rundt i kommunen. Ordningen er billigere end busdrift, hvis den bliver brugt fornuftigt. Han havde endnu ikke haft tid til at sætte sig ind i de konkrete sager, men hele ordningen skal evalueres pr. 1. november. Med hensyn til, at den pågældende taxa kom helt fra Sindal for at hente 2 skagboer til Frederikshavn, oplyste John Christensen, at af de 12 taxa’er, der er i Skagen, har kun 5 meldt sig til flex-ordningen, så derfor kan det være nødvendigt at hente vogne fra andre steder.
Ved en undersøgelse i august – efter 6 uger med ordningen – viste et skøn, at der var brugt 42.000 kroner i den pågældende periode. Der er i 2010 afsat 1.1 mio. kroner til projektet. I det netop afsluttede budget for 2011 er der afsat 1.2 mio. kroner.
Borgmesteren indrømmede at eksemplet ikke lød for smart og håber, der kommer noget godt ud af evalueringen.

Hør hele byrådsmødet her

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

E-mail dette indlæg18 kommentarer til: “Flextaxaordningen bruges meget kreativt i Skagen”

 1. Paul Wenzel den: 14 oktober - 2010 10:02

  De 2 unge skagboer skal nok blive til noget. Paul

 2. Birger Thisted Jørgensen den: 14 oktober - 2010 12:22

  Jeg giver Paul ret – de 2 ugersvende har virkelig læst på lektien, det kan mand ikke påstå embedsmændene har.

  Birger T.

 3. Leif Villadsen Thunberg den: 14 oktober - 2010 15:48

  Jeg siger ingenting. Men Vor Herre bevares.

 4. Lone den: 14 oktober - 2010 19:24

  Eksemplet går begge veje. I weekenden blev flere unge fra Frederikshavn kørt til Skagen – pris 110 kr.

 5. peder westphal den: 15 oktober - 2010 04:38

  Kunne man ikke få betingelserne for brug af denne ordning offentliggjort, vi er da mange der gerne vil til AZ i Hjørring

 6. Ellen den: 15 oktober - 2010 08:33

  Det eneste kreative, jeg kan få øje på i denne ordning, er, at borgerne bruger de tilbud, som kommunen har givet.

 7. Lene Marie den: 15 oktober - 2010 10:25

  Jeg håber at i, der kommer med jeres sure opstød, er klar over at i er med til at underminere en særdeles god service til, os i udkants- Danmark, fra kommunen.
  Flex Taxa ordningen er oprettet fordi der ikke længere kører busser fra Skagen og igen, på grund af flere personers smålige tankegang kan vi så rissikere at politikkerne lader sparekniven falde her også.
  Man kunne få mistanke om at det er personer der ikke har skyggen af problemer med at fragte sig rundt der ytrer om denne sag, men tænk så på at det er der faktisk mange der har.

 8. Pia Karlsen den: 15 oktober - 2010 12:49

  Kære Peder Westphal – og andre interesserede

  Flexture og betingelserne herfor er sendt til alle husstande allerede i juni 2010. Det er altså ikke hemmeligt…..!

  De kan også ses på NT hjemmeside: http://www.nordjyllandstrafikselskab.dk/default.aspx?m=2&i=405

  Kørsel er kun mulig indenfor egen kommune grænse, så du må “nøjes” med Føtex i Fr. havn…. :-)

  vh
  Pia Karlsen (V)

 9. bent andersen den: 16 oktober - 2010 12:06

  flextaxa ordningen, er meget god, jeg bor i skagen , men har også hus i skiveren og ingen bil, det koster 60 kroner hver vej det da rimeligt,

 10. peder westphal den: 16 oktober - 2010 12:29

  Hej Pia,
  Tak for det, har desværre ikke set husstandsomdelingen, Føtex er også ok..
  Hilsen Peder Westphal

 11. Sten Schou den: 17 oktober - 2010 22:53

  Jeg omtalte ordningen for en måneds tid siden, i forbindelse med kommunens budgetforhandlinger, hvor man atter engang manglede penge i kassen. Tavsheden var larmende, måske fordi folk mente, at jeg var for langt ude.
  Vi læser dagligt om, at kommunerne landet over har problemer med at få pengene til at slå til, når man så laver nogle hul-i-hovedet løsninger som disse, så forstår man meget bedre, at der er problemer med at få pengene til at slå til.Man har på fornemmelsen, at politikerne tror de sidder ved en gavebod.
  Jeg er udmærket klar over, at en større og større del af befolkningen sidder og råber “mere velfærd”, men man kunne da håbe, at vi havde nogle få politikere med ben i næsen, som kunne indse, og få folk til at indse,at løsninger som disse ikke er holdbare.
  Finde der ikke i dette land politikere, som ser det som en pligt, at føre en ansvarlig økonomisk politik, i stedet for konstant at diske op med nye udgiftskrævende løsninger?…her i kommunen findes de åbenbart ikke.
  Jeg kørte med en taxa fra Frederikshavn for en måneds tid siden, han kunne fortælle, at denne ordning var meget brugt af de unge i Frederikshavn, når de skulle i byen…var det meningen med ordningen?….han fortalte også, at Jammerbugt kommune indførte ordningen i 2009, det kostede dem sidste år 20.000.0000 kroner……der er vel ingen grund til at tro, at det skulle blive billigere her i kommunen.
  Vores egen kommune ønskede at hæve skatterne med 50.000.000 kroner….så nedlæg da en ordning som denne…hul i hovedet…hele vejen igennem.
  Ser længere oppe, at en person mener denne ordning er helt ok, når nu bussen ikke kører længere….det gør toget så til gengæld meget oftere i stedet. De eneste stoppesteder der er sløjfet er Torvet i Elling samt Højen, men der kunne man evt. tage cyklen i stedet, det er forøvrigt også meget sundere…..
  Man forstår efterhånden godt, hvorfor der altid er lavvande i kassen……..topskatten er for tiden 63%, der er stadig 37% at tage af, men hvad vil man egentligt gøre, når de også er væk?

  Hilsen Sten

 12. jeppe nielsen kyk den: 18 oktober - 2010 16:44

  Til STEN SCHOU.
  Jeg kan kun give dig fuldstændig ret. Ordningen er fuldstændig vanvittig.
  Der er så fine forbindelser med toget, fra tidlig morgen, til sent aften.
  Lad os håbe, den snart bliver skrottet, i forbindelse med, at den skal evalueringers den 1 november.
  Så sparer kommune også de penge, de kan sagtens bruges andet steds.
  I den øvrige del af kommunen, er der rigtigt fine forbindelser, med den
  kollektive trafik.
  Så lad os håbe den snart bliver afskaffes igen.
  Jeg skal i hvert fald gøre hvad jeg kan.

 13. Paul Wenzel den: 18 oktober - 2010 18:44

  Ja, men vi har ingen kollektiv trafik i Skagen – Så den kollektive trafik i den øvrige del af Frederikshavn kommunen kan vi ikke bruge til noget. Paul

 14. Brian Iversen den: 19 oktober - 2010 08:29

  Hej

  Ordningen er vel ikke begrænset af nogen aldersgrupper?

 15. osks den: 19 oktober - 2010 16:35

  til sten schou
  fortæl borgerne i frh. by hvor sundt det er at cykle, så kan sparer i de gule bybusser. Mon så ikke vi ender med at blive landets sundeste kommune
  vh. ove

 16. Sten Schou den: 20 oktober - 2010 00:19

  Hej osks (hvad det så end står for)

  Nu er der som bekendt forskel på bybusser og flextaxaordningen. Bybusserne har i Frederikshavn kørt i mange år, flextaxaordningen er helt ny.
  Hvad bybusser i Skagen angår, så har vi aldrig haft sådanne, derimod havde busruten Frederikshavn-Skagen, nogle stoppesteder i Skagen.
  Jeg tror nu det var minimalt, hvor meget disse stoppesteder blev brugt i bybusøjemed, og slet ikke så meget, at de skal erstattes af en ordning der koster kommunekassen et tocifret millionbeløb om året.

  Hilsen Sten

 17. Anders Jørgensen den: 20 oktober - 2010 12:55

  Jo mindre mulighed for at komme omkring, des større udkantsfornemmelse!
  Sådan en fornemmelse er selvforstærkende.

  Vh
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 18. Liv den: 20 oktober - 2010 13:12

  Håber ikke at de afskaffer flextaxa ordningen – jeg kender flere ældre som gør god brug af ordningen, fordi de ikke har penge til en “rigtig taxa”, og ikke kan cykle/har svært ved at komme ud af døren. Jeg håber ikke at der vil blive dem frataget muligheden for at komme en tur ned i byen, eller hvad deres ærinde nu skulle være. I må huske på, at taxaerne ikke kun bliver brugt til at komme UD af Skagen, men også bliver brugt indenfor Skagen.

  Hilsen Liv.