På rejse med Holger Drachmann, i en ny tid

På rejse med Holger Drachmann, i en ny tid

9. marts 2012 - kl. 8:40 - af

Da billedkunstneren Niels Poplens ankom til Skagen for første gang i 2003 stod det ikke skrevet at han i 2012 skulle holde et foredrag på Ruths-Hotel i gl. Skagen, sammen med det maleri af Holger Drachmann Poplens malede og som var en minde hyldest til Skagen og Danmarks kendte digter og marinemaler, 100 året efter sin død i 2008.

Men nu er det en realitet for Langfredag kl.12.30 afholder Niels Poplens på Ruths-Hotel sin kunstfortælling om mødet med Skagen og de år der er gået siden.Sammen med maleriet af Drachmann som Poplens har malet i naturlig størrelse fortæller han om besøget i P.S. Krøyers Vinterbolig Bergensgade nr.10 på Østerbro og mødet med Bodille og Fedder familien i Skagen som har betydet meget for kunstneren, foredraget vil også indeholde små historier om de gamle Skagensmalere og det hele vil i skæret af en meget speciel Titus lysestage fra det nu nedlagte Skagen Hotel hvor den kendte forfatter Karen Blixen også får sin indflydelse på fortællingen.

Sidste år malede Poplens et portrætmaleri som han har kaldt ” Skagens Lys ” kom og hør historien til maleriet, hele frokost arrangementet vil måske blive afsluttet med en meget speciel overraskelse.

Niels Poplens har i sin tid i Skagen udover sine mere end 140 malede motiver fra Skagen udført et af Danmarks længste Skagensmalerier som den dag i dag kan ses i Sparekassen Vendsyssels afdeling i Skagen der også ejer maleriet.

Har du lyst til at opleve Niels Poplens kunstfortælling skal der rettes henvendelse til Ruths-Hotel, maleriet med Holger Drachmann vil blive udstillet på hotellet helt frem til efteråret 2012.

En kommentar til “På rejse med Holger Drachmann, i en ny tid” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “På rejse med Holger Drachmann, i en ny tid”

 • Niels Poplens

  Tusind tak til alle der mødte op til mit og Ruths-hotels frokost arrangement langfredag,
  De posivtive tilkendegivelser jeg fik efter foredraget varmer, dog kan jeg fortælle at til næste år vil foredraget vare 3 kvarter og overraskelsen der gav prøver på sit talent også komme igen da Direktøren for Ruths-hotel Peter Christian Jensen ønske en nyt foredrag, så måske ses vi igen.
  Har man lyst til at hilse på Holger Drachmann sommeren over, så tag et kig forbi Ruths-hotel.
  Alle ønskes en dejlig varm sommer 🙂
  Bedste hilsen Niels Poplens

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'På rejse med Holger Drachmann, i en ny tid' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger