Ålbæk FDF er blevet 70 år

Ålbæk FDF er blevet 70 år

14. juni 2013 - kl. 16:58 - af

I år er det 70 år siden FDF i Ålbæk blev stiftet. Det fejrede man ved RelieFhuset tirsdag den 11. juni, hvor børn og ledere festede på bedste vis.

Mange drenge og piger har gennem de 70 år været en trofast del af medlemsskaren og oplevet et godt og sundt fællesskab sammen med voksne ledere i det daglige klassearbejde og på lejre.

I starten holdt FDF møderne i Præstegården, men efterhånden som kredsen voksede, måtte større lokaler til. For 37 år siden fik FDF for enden af Bundgarnsvej eget kredshus, der er udbygget til det, man har i dag. Dog er sidste skud på stammen ”bålhytten”, som blev bygget sidste år.

Takket være good will og nogle indbringende loppemarkeder har Ålbæk FDF i dag disse gode rammer til børnearbejdet.

Fødselsdagen startede med flaghejsning og sang. Så var der sodavand og kagemand til alle.

Festlighederne fortsatte nu på pladsen og rundt i Ålbæk. Pyntet med hver sin ballon, drog FDF-erne på opdagelse, hvor de mødte forskellige udfordringer, der skulle løses eller udføres. Et sted øvede man sig i kænguruspring og senere skulle en dykker reddes op fra dybet. Foran slagteren ved ”Ålen” skulle et farligt område med giftslanger forceres.

Vanskelighederne meldte sig da børnene fik en kiks anbragt på panden og med grimasser få den til at bevæge sig til munden og spise den. – Eller der, hvor man skulle blæse en bordtennisbold væk med en cykelpumpe.

Efter at have moret sig en times tid på byløbet, nåede man igen frem til RelieFhuset og de fleste balloner var stadig hele. Derefter begav børnene sig til ”bålhytten”, som i dagens anledning var udstyret med to bålsteder. Her fik FDF-erne nu mulighed for at lave sig en ”overdækket gummibåd” og ”arme ridder”, som begge blev fortæret med glubende appetit.

Fødselsdagen sluttede med overrækkelse af årsmærker og præmie til det hold, som på løbet havde klaret sig bedst.

Til toner af FDF´s flagsang blev flaget strøget og men ønskede hinanden god sommerferie og tak for en dejlig dag. Nu venter blot årets højdepunkt i uge 27, – sommerlejr i Vranum Bakkehus syd for Viborg.

Fotos: Inger Nielsen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ålbæk FDF er blevet 70 år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger