Tidligere minister besøger Skagen Havn

Havnedirektør, Willy B Hansen (th), sammen med Gitte Lillelund Bech, og Niels Arnold Lund, der er formand for bestyrelsen i Skagen Havn.

Tidligere minister besøger Skagen Havn

3. oktober 2014 - kl. 14:46 - af

Direktør Gitte Lillelund Bech, Danske Havne, besøger Skagen Havn.

Skagen Havn tog fredag den 3. oktober 2014 imod direktør og tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech, Danske Havne. Gitte Lillelund Bech er på havnerundfart til medlemmerne af Danske Havne – i alt 68 erhvervshavne.

Godt nyt fra Skagen Havn

Formålet er at lytte og lære. Og i Skagen Havn var der positive tilbagemeldinger. ”I Skagen Havn er fiskeriet et kerneområde. I 2013 blev der landet fisk for 894 mio. kr. Det udgør 26 pct. af den samlede landingsværdi i Danmark. I Skagen blev der i 2013 landet 284.000 tons fisk, hvilket udgør ca. 33 pct. af alle landede mængder i Danmark. Ud over at være Danmarks største fiskerihavn, udvikler havnen nye forretningsområder,” forklarer administrerende direktør for Skagen Havn, Willy B. Hansen og fortsætter, ”En stor havneudvidelse planlægges færdig medio februar 2015, så havnen fremadrettet kan modtage og servicere væsentligt større skibe, herunder krydstogtskibe på op til 330 meter. Et stort tankanlæg med bunkerolie til skibe er netop godkendt, og den indledende fase af byggeriet er i fuld gang. Skagen Havn forventer en markant omsætningsfremgang på de nye forretningsområder.”

Godt besøg og gode takter

”Det har været et rigtigt godt besøg på Skagen Havn. Det er absolut positivt at høre, hvordan havnene har grebet deres forretningsmodel an. Hvordan de har haft fokus på at specialisere sig og finde nogle lukrative niche-forretningsområder i forhold til deres fremtidige udvikling,” udtaler Gitte Lillelund Bech, direktør for Danske Havne, og fortsætter, ”Det er overordentlig fornuftigt at høre, at havnens udvidelsesplaner er funderet i en forretningsplan, der hænger sammen. Mit besøg betød også, at jeg fik et godt indtryk af, at Skagen Havn har en ejerstrategi, der sætter klare linjer for, hvad ejerne og havnen ønsker, der skal ske. Så endnu et godt besøg med gode input og læring.”

Blå bog:

Gitte Lillelund Bech, direktør i Danske Havne fra den 1. august 2014.

Folketingsmedlem for Venstre fra 1999-2013. Under VK-regeringen var hun forsvarsminister i to år. Har derudover arbejdet i kommunikationsbureauet Advice og rådgivningsvirksomheden COWI.

Om Skagen Havn 2013:

Samlede driftsindtægter: 29,1 mio. kr.

Krydstogtsanløb: 2013: 9

Godsomsætning i ton: 2013: 189.000

Fisk i ton: 2013: 283.840

Danske Havne

Danske Havne er brancheorganisation for de danske erhvervshavne. 68 havne er medlemmer. Foreningen af Danske Privathavne er associeret medlem. Danske Havne repræsenterer 99 pct. af godsomsætningen og 95 pct. af den fisk, der landes i danske havne. Havne er både transportcenter og erhvervsområde. Mellem 60.000 og 70.000 har deres arbejde på eller i tilknytning til havne.

4 kommentarer til “Tidligere minister besøger Skagen Havn” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Tidligere minister besøger Skagen Havn”

  • John : ja det ville jeg også tro en sandheden er desværre en anden men det skrives der jo ikke om ,men lad os nu se et regnskab for hvor meget de krydstogt skibe ligger til havnen , de ville da være dejligt om vi alle ku leve af de få både 🙂 🙂 🙂

  • Jeg er ret overbevist om, at enhver erhvervs virksomhed, vil blive budt velkommen på havnen, hvis de kan stille en bankgaranti, som dækker for de evt. ødelæggelser virksomheden kunne tænkes at lave.

    Så erhvervs venlig tror jeg nok havnen er, og de er også ansvarlige, når de kræver garanti fra de virksomheder som kunne tænke sig at benytte havnen.

  • Poul: du får ikke tal på bordet hvad de krydstogtskibe giver i indtægt til havnen og om det står mål med de udgifter der er til alle de personer der er indblandet ,
    de krydstogtskibe der kommer hele året kommer ikke med flere pasagerer en der kører turister ind i byen på en eftermiddag GRINER
    og erhvervs virksomheder bliver nægtet plads og afvist til andre havne for der skal da være plads til de få både der skal rede vores by for overlevelse .der kunne have været etableret mange arbejdspladser hvis havnen havde været erhvervsvenlig som evt andre vi behøver bare at sammenligne med Frederikshavn der bliver man budt velkommen , Skagen er og bliver nok snobbernes

  • Havnedirektøren fabler stadig om krydstogtskibe op til 330 meter – vil fra næste år kun anløbe Skagen Havn. I artiklen nævnes, at der har været 9 krydstogtskibe. skulle det tal blive fordoblet – kan det så give nogen særlig ekstra indtægt, der kan forsvare den kæmpe investering i havnen. Hvad giver et krydstogtskib egentlig i indtægter til Skagen? Anløbene svare til 1,5 krydstogtskib per måned og de bliver måske 24 timer ved kaj med lidt held

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tidligere minister besøger Skagen Havn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger