Ny organisering i Nordjyllands Politi fra 1. maj

Politidirektøren lover flere patruljer på vejene.

Ny organisering i Nordjyllands Politi fra 1. maj

6. april 2017 - kl. 10:00 - af

Fra 1. maj 2017 vil Nordjyllands Politi se anderledes ud. Nærpolitistationerne er lukket, og flere politiarbejdspladser flytter ind på lokalpolitistationerne i Hjørring, Frederikshavn og Hobro samt i Aalborg.

Hensigten er at samle politifolkene i større enheder, der er bedre rustet til at håndtere et moderne og mere komplekst kriminalitetsbillede: Samfundet får nemlig mere grænseoverskridende kriminalitet, og meget kriminalitet flytter fra gaden og ind på internettet.

”Det skal vi som politimyndighed kunne tage kvalificeret hånd om – og det betyder, at vi er nødt til at samle os i større enheder og uddanne flere specialister,” lyder forklaringen fra politidirektør ved Nordjyllands Politi, Elsemette Cassøe.

Politidirektøren pointerer, at det er nødvendigt med denne omorganisering, hvis nordjyderne fremover fortsat skal have en politistyrke, der på højt fagligt niveau kan håndtere de nye – mere komplekse – former for kriminalitet.

Et stærkere beredskab
Samtidigt er trusselsniveauet – først og fremmest terrortruslen – mod Europa, og herunder Danmark, øget. Og også det skal Nordjyllands Politi kunne reagere hurtigt og konsekvent på.

”Det betyder først og fremmest, at vi skal have et stærkere og mere robust beredskab, der træder effektivt til, hvis den helt store hændelse skulle ramme os i Nordjylland,” siger politidirektør Elsemette Cassøe.

Lidt længere til politistationen – men flere patruljer
Elsemette Cassøe medgiver, at en konkret virkning ved at omorganisere og samle politifolkene i større mere slagkraftige enheder er, at flere af nordjyderne vil få længere til nærmeste politistation. Det er dog vigtigt i den sammenhæng at understrege, at politiet som hidtil kan kontaktes via servicenummer 114, ligesom antallet af patruljer i Nordjylland faktisk øges med en patrulje syv dage om ugen i forbindelse med omorganiseringen. Patruljerne kører, som hidtil, ud fra politistationerne i Frederikshavn, Hjørring, Aalborg og Hobro.

Fra generalist til specialist
Omorganiseringen indebærer, at politiet over tid bliver flere specialister og færre generalister.

”Når vi samler en række opgaver i større enheder, bliver det muligt for os dels at skabe stærke faglige miljøer og dels at specialisere medarbejdere i forskellige kriminalitetstyper,” siger politidirektør Elsemette Cassøe.

Specialiseringen betyder helt konkret, at hvis en borger får indbrud eller for eksempel bliver udsat for hævnporno, så bliver sagen efterforsket af medarbejdere, der indgår i stærke faglige miljøer med hvert sit speciale inden for det konkrete område.

”Hvis man skal have en operation på et hospital, vil man også ønske, at den læge, der behandler en, er specialist. Vores klare mål er højere kvalitet – til gavn for den enkelte borger,” siger Elsemette Cassøe.

Hele udviklingen på kriminalitetsområdet indebærer også, at der er oprettet særlige efterforskningsfællesskaber i Jylland og på Sjælland. I Jylland benævnt Særligt Efterforsknings Center Vest (SEV) i Aarhus, som skal håndtere endnu mere komplekse sager om organiseret kriminalitet for hele Jylland og Fyn.

Borgernes kontakt til Nordjyllands Politi
Personalet på nærstationerne flytter, som nævnt, ind på lokalstationerne i Hjørring, Frederikshavn og Hobro, hvor der oprettes patrulje- og efterforskningscentre. Der køres fortsat patruljer og udføres efterforskning på lokalstationerne – men fra større, mere robuste enheder.

Det betyder, at følgende lokaliteter lukker for den faste politibemanding: Løgstør, Støvring, Hadsund, Hirtshals, Skagen, Aars, Kaas og Brønderslev – dog vil de 3 sidstnævnte lokaliteter bevares til blandt andet rapportskrivning, efterforskning og møder samt det lokale forebyggende arbejde.Som et forsøg vil der i Kaas tilmed være en fast ugentligt åbningstid for borgerhenvendelser, i Brønderslev vil der være mulighed for træffetid efter telefonisk aftale, ligesom der i Skagen forsøgsvis stilles kommunekontor til rådighed for politiet.

Via 114 kan man desuden aftale personlig kontakt med en politibetjent i sit lokalområde.

Mere mobilt politi
Politiet er i fuld gang med at opbygge 4 køretøjer, som skal fungere som mobile politistationer, der kan indsættes ved større begivenheder, fx Hjallerup Marked – eller kan indsættes, hvis politiets tilstedeværelse er særligt påkrævet i et område, af trygheds- eller efterforskningsmæssige hensyn. Disse mobile politistationer vil medbringe cykler, sådan at der kan patruljeres på 2 hjul.

Flere forebyggelsesbetjente
Forebyggelse er en vigtig del af politiets arbejde, især det lokale. Derfor uddanner politiet 2 forebyggelsesbetjente til hver kommune uden for Aalborg (minus Læsø), således at de blandt andet kan sikre det kriminalpræventive arbejde i forhold til fx de unge – det vil ske i samarbejde med kommunernes medarbejdere og især ved tilstedeværelse ude på skoler og i ungdomsklubber.

Åbningstider
Omorganiseringen betyder også, at politiet begrænser antallet af lokaliteter, der har åbent for personlig borgerbetjening.

Ændringerne i politiets åbningstider vil fremgå af politiets hjemmeside.

Sådan bliver de nye åbningstider i Hobro, Frederikshavn og Hjørring:

Politistationerne i Hobro, Frederikshavn og Hjørring

Dag

Åbningstid

Mandag – tirsdag

kl. 10-15

Torsdag

kl. 10-18

Fredag

kl. 10-15

Lørdag – søndag

Lukket

Servicecenteret/ekspeditionen i Aalborg

Dag

Åbningstid

Mandag – tirsdag

kl. 10-15

Torsdag

kl. 10-18

Fredag

kl. 10-15

Lørdag – søndag

Lukket

Uden for åbningstid kan du personligt henvende dig i Aalborg med:

 • Midlertidigt pas
 • Sømandsviseringer

Telefonisk borger-service kan ydes hele døgnet på 114.

Akut brug for hjælp, så ring 112.

3 kommentarer til “Ny organisering i Nordjyllands Politi fra 1. maj” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Ny organisering i Nordjyllands Politi fra 1. maj”

 • Hurra for en som dig Henning Lyk som siger tingene som de er. Der er åbnet for et stort tag selv bord, når man ikke kan regne med hjælp fra dem som er ansat af os borgere til at varetage lov og orden.
  Som Ledif nævner er det Christiansborg som skytset skal rettes imod og bestemt ikke uden grund. Politiker har for kort tid siden givet sig selv lov til at bruge 53 mill kr. til konsulenter. Se artikel http://politiken.dk/indland/politik/art5716184/Partier-bevilger-52-millioner-kroner-til-sig-selv-de-vil-have-r%C3%A5d-til-at-hyre-flere-konsulenter.
  Var det ikke bedre at ansætte 100 betjente til at hjælpe befolkningen med at få tillid til ordensmagten.
  Som det er nu er det jo helt til grin ;o))

 • Det var noget af en spand lort der her væltede. Annemette Cassøe’s opgave er ikke let. Ressourcerne hun har at gøre godt med er bestemt af de folkevalgte, så ret kanonen mod Christiansborg Slot. Det ser ikke meget anderledes ud i kongerigets andre politikredse. Men godt at få luft.

 • Om politidirektørens og “djøffernes” indvirkning på Danmark de sidste mange år.

  Politidirektørerne i hele landet er ved at indføre en ny strategi. Fra 1 maj skal der være LÆNGST muligt til et anmeldt gerningssted, så kan vi få Svenske tilstande, som Danske ledere altid har efterstræbt. Derved får gerningsmanden ved vold, voldtægt og evt. Drab længst mulig tid til at fjerne både spor og sig selv fra gerningsstedet. Sådan er det nu i Sverige og sådan bliver det åbenbart også i Danmark. Ideen om, at politiet skal være tilstede hurtigst muligt er smidt i skraldespanden af ikke mindst politidirektøren i Aalborg, Annemette Cassøe, der virkelig har formet en genial plan i hendes “teoretiske” superhjerne. Nu fjerner vi alt politi fra hele Vendsyssel, så skal patrulje gøre politiets tilstedeværelse mere effektiv. Det stemmer jo ikke, Cassøe, alle vi, der har patruljeret masser af år, ved hvor vigtigt det er, at politiet er i nærheden, når en overtrædelse sker. Den fejer denne TEORETIKER helt af bordet, politiet var jo kun på arbejde om dagen på de små stationer. Rigtigt, Fr. Cassøe, det havde i super teoretikere bestemt, så i kunne bruge bemandingen som en bekvem undskyldning for at indføre endnu mindre politi alle steder. Tidligere var der dog nogle steder landbetjente, der kunne gribe ind ved visse anmeldelser, dem har DU, Fr. Cassøe også fjernet. De senere år har det næsten altid taget 2 timer eller mere, hvis der overhovedet kom politi tilstede efter en anmeldelse. Nu bliver det endnu værre, kollegerne er dødtrætte af DIN ekspertise, du kan slet ikke sætte dig ind i, hvad patruljer rundt i en hel landsdel indebærer. Et problem, ledere ALDRIG tænker på, er noget så simpelt, som at kunne skide, hvis det er nødvendigt. Det kan man kun, hvor der er toiletter, mange steder er de aflåst om natten, men den slags bagateller bryder sådan en superhjerne som din sig sikkert ikke om at tænke på. Du siger også, at anmeldelserne er faldende, ja det tro pokker, når politiet i MANGE tilfælde ikke reagerer eller gør noget som helst, så opgiver mange borgere og det vil helt sikkert ende med SELVTÆGT, hvis ikke i SUPERKLOGE, men stadig teoretikere, ændrer retning. Så mangler vi bare en eskalering af tingene som i Sverige, der skjuler man i mange tilfælde, hvem gerningsmændene er. Dette er også på vej i DK, jævnligt bliver en gerningsmand kun betegnet som mand, intet om etnicitet, selv om det er ret væsentlig. Som tidligere kollega, der har arbejdet med netop dette i rigtig mange år, synes jeg, at i superkloge ledere er ved at ødelægge politiet i HELE Danmark. Mange kolleger, der stadig er i arbejde, er enige, den konsulent påvirkning af mest teoretiske tænkere som dig, Cassøe, har gjort politiarbejdet utålelig. Desværre er det gået lige sådan i regionerne, i skat og i regeringskontorerne. I “djøffer” har fået hele staten og alle skatteyderne som malkeko. I har indført utallige ændringer, næsten aldrig til det bedre, i stedet har i mislykkedes med indførelse af ny teknologi. Ved politiet er det ikke spor bedre, end da jeg forlod politiet for 11 år siden. “Djøfferne” er også arkitekterne bag de mange dårlige indkøb, bl. a. ved statsbanerne, alt i alt har skatteyderne ikke sparet en krone ved alle jeres “forbedringer” dem der har tjent mest er “djøfferne” de har haft gyldne tider med meget høj løn og patent på udredningen af komplicerede love. Danmark har stadig verdens højeste skattetryk og DU Annemette Cassøe er en af ELITEN der har nydt godt af det danske “skatte” kvæg.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny organisering i Nordjyllands Politi fra 1. maj' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2018 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER