Den turistvenlige kommune?

Den turistvenlige kommune?

3. maj 2017 - kl. 12:02 - af

Det er hævet over enhver tvivl at vi i hele Frederikshavn kommune er meget afhængige af vores turisterhverv, et erhverv der skaber så utroligt mange arbejdspladser og skatteindtægter til gavn for os alle. Arbejdspladserne er ikke kun direkte i erhvervet men også i mange indirekte, der er tale om mange både faglærte og ufaglærte.

Derfor kan det undre hvis vi nu igen ser hvordan der arbejdes imod hele erhvervet, markise sagen er et eksempel, og nu hele debatten omkring hvornår man må spille musik i Skagen det giver ingen mening at vi prøver at gøre det så svært som muligt for vores restauranter og spillesteder.

Som folkevalgt politiker er det afgørende at man har evnen til at lytte til borgere og erhverv, dem som bliver påvirket allermest af politikernes beslutninger, lad os lytte til  dem der ved mest om emnet, i dette tilfælde Skagen Hotel- og Restauratørforening,  som har foreslået 25 faste spilledage, hvorfor lyttes der så ikke til det? Det er meget arrogant hvis man tror man ved bedre, og laver regler, fordi man forventer at nogle ikke vil overholde de regler der bliver vedtaget, ( i det tilfælde må man jo ”straffe” dem som ikke overholder reglerne, man skal da ikke tage et helt erhverv som gidsel)

Med det nye forslag, ser vi igen en unødvendig arbejdsgang med dyr kontrol, stort arbejde med at behandle de mange ansøgninger der selvfølgelig vil komme. Når alle skal ansøge om deres ”egne” 10 dage, opnår vi også, at der den ene dag kan blive spillet musik et sted, og dagen efter er det hos naboen, det vil igen betyde at de personer man med det nye forslag forsøger at beskytte, nu slet ikke kan planlægge efter hvilke dage der er musik i området.

Vi siger hele tiden, at vi er den turistvenlige kommune, dem som vil turisterhvervet, så lad os sætte handling bag ordene, Liberal Alliance i Frederikshavn kommune, finder det også totalt vanvittigt, at vi som en af de få kommuner stadig har en afgift for ude servering, endnu et eksempel på at vi ikke fremme et erhverv, der skal tiltrække flere turister.

På landsplan arbejder vi for øvrigt for at momsen på hele turisterhvervet nedsættes til 7% så den er på niveau med vores nabolande, dem vi konkurrerer imod, er der andre lokale politikere, som vil bakke op om dette?

Lad os nu gøre det så enkelt som muligt, færre regler, mindre bureaukrati og meget mere frihed.

Klaus Hjulmand

Spidskandidat Liberal Alliance Frederikshavn kommune

11 kommentarer til “Den turistvenlige kommune?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

11 kommentarer til “Den turistvenlige kommune?”

 • Alex Nielsen

  PLADS TIL ALLE ?
  Et mange gange gentaget råd fra de mennesker, som enten ikke er generet eller ikke føler sig generet af den højlydte musik fra diverse barer og restaurationer i midtbyen er: SÅ KAN I DA BARE FLYTTE !
  Hvad så med de kønne ord: “Der skal være plads til alle”! Det mener de jo slet ikke.
  Vi har som mange andre “lidt” hele sommeren 2016 – idet vi fra vores terrasse/have i denne sæson havde “fornøjelsen” af at kunne høre højlydt musik fra mindst 2 steder på Havnevej fra kl. 12.00 middag. Specielt fra “The old Irish Pub”.
  Vi er “kun” deltids-skagboere og har haft vort feriehus i Skagen i 13 år – hvad gør vi så ?
  Ja, nu kigger vi i kalenderen, og finder de datoer, hvor restaurationerne har “frit slag” (kl.15-24), og så bliver vi simpelthen væk i de dage. Det er jo en slags løsning for os, som har alternativer, men vi har svært ved at se, at “der er plads til alle” her i Skagen – der er åbenbart ikke plads til os !
  Skagen: Pas på, at I ikke bliver det nye “Løkken” !

 • Jonna Christensen

  Jeg spørger bare lige.Godt nok er vi i familie med omtalte Jesper.men vi har været til utallige koncerter,og når kl er 23 er der ikke mere musik,så er det jeg tænker hvornår går de utilfredse mennesker i seng,siden de kan få ødelagt hele deres nattesøvn? Mvh Jonna.

 • jeg må igen give Karin Nordmann ret, musikken er for høj.
  Selv os der bor endnu længere væk end Karin, er plaget af den høje musik. Og igen, så er familien ikke musikhader, men vi ønsker bare at nyde vores sommer, i fred og bare lidt ro.
  Vi er ikke fanatiker på nogen måde – og læste et eller andet sted – at vi bare skulle rejse væk – hvorhen? spørger vi?
  Vi har faktisk et arbejde, hvor vi servicerer vores gæster/turister – men vi har altså brug for vores nattesøvn – vi har ikke ferie året rundt.
  Vi kan sagtens, på alle de spille dage der er, høre Bryghuset, Kappelborgs udendørs koncerter, Havnevej og Fiskerestauranten.
  Jeg er ikke ude på at genere byens hårdarbejde mennesker, men det kan vel lade sig gøre at spise et godt måltid mad, og så stadigvæk kunne tale sammen over maden? eller er den del af nydelsen blevet udraderet væk, til fordel for HØJ MUSIK?
  Kan de omtalte restauranter ikke holde musikken i eget hus – så var vi mange problemer kvit. Og deres findes store undersøgelser om hvad støj kan gøre ved en menneskekrop, det er ikke rar læsning – jeg tænker også på det stakkels personale som skal servicere vores turister/gæster i de restauranter hvor der spilles høj musik – mange af de mennesker vil om 10 eller 15 år få problemer med deres hørelse eller andre skader som tinitus, og det er en af følgeskader for at være udsat for høj musik/støj. Hvis vi f.eks. smækker et musik anlæg op i haven, og skruer op for fuld udblæsning, så varer det altså ikke længe før, at der bliver klaget. Men det gør åbenbart ikke noget, når man bare er en restaurant…

 • Kære restauratører,
  Hvor i Skagen går man hen for at nyde en veltillavet fiskesuppe i fred og ro? Er der nogen god grund til at camouflere madens kvalitet med højt rabaldermusik? var det ikke nemmere at skifte kokken ud?
  Kunne man alle steder nyde mad i ro og fred, ville det nok ændre turisternes syn på Skagen? – til det bedre?

 • John Larsen

  Hvis bare nogle flere kunne tage JA hatten på som Edith Villadsen gør.
  Selvfølgelig skal der være liv i byen, og skrues der til tider lidt for højt op, så nyd dog musikken, frem for at være vrissen.

 • Birgitte kristensen

  Jeg må holde med Karin Nordmann, der er for meget støj i byen. Mange turister fortæller , at de ik har lyst til , at komme ned i byen mere pga af den høje musik. Det er ik kun jer restaurantører der skal leve af vores turister, det skal butikkerne også, men de mister mange kunder pga af larmen. Tror Skagen skal til, at tænke over hvilke turister der skal til byen, hvis det kun er festglade , så er vi på rette vej, men hvis det er familier og Cruise gæster vi vil have til byen, så må der skrues ned for larmen

 • Edith Villadsen

  For pokker da !!!
  Hvorfor skal vi have den diskussion hver år
  Folk kommer til Skagen fordi de kan lide stemningen i byen
  Gå rundt i byen og rode i stativer med tilbuds varer
  Tage del i alle de kulturalle ting byen kan byde på
  Vi vil jo gerne have restauranter, der har åbne
  hele året, og jeg ved, at det er i turisttiden pengene skal hentes
  Jeg bor tæt ved bryghuset og ok jeg kan høre musikken men vælger at nyde det.
  Herligt med liv i byen

 • Karin nordmann

  Jesper, du mener sikkert at kun løsninger til din forretning er de rigtige.
  For 2 år siden, lovede du at komme hjem til mig, for at høre hvordan netop musikken fra din spiserestaurant, ( for det er vel det, det er?) kom med ekko oppe fra værftet. Du kom bare ikke?
  Du lovede også at vende musikken, så den vendte bort fra vores hus. Det skete heller ikke!
  Du var tilmed så fræk, at prøve at give mig skylden for manglende musik, en koncert du selv havde aflyst!

  Jeg bruger ikke mit liv på had.
  Jeg er et kristent menneske, som godt kan tilgive.
  Men jeg er også en ældre dame, som har brug for ro -især nattero!
  Er stadig på arbejdsmarkedet, og jeg kan ikke passe mit job, uden ro!

  Jeg fatter ikke, at din spiserestaurant ikke kan køre, uden at den plager sine omgivelser!
  Støj er dødsensfarlig, og der må være en godt grund til, at der findes miljøregler!
  Ørepropper hjælper ikke på den larm , som kommer ind i vores hus.
  Og den larm har vi haft hele sommeren 2016!
  Jeg tænker tit på, hvordan du vil reagere, hvis jeg sætter min bil foran dit hus hele aftenen og hver eneste eftermiddag sommeren igennem, med al for høj musik kørende!
  Så lærer du det måske? Men jeg har også lært at tage hensyn, og det kan jeg ikke byde dine naboer.
  Hvad med du kom til samme holdning, og i det mindste kom og hørte, hvad vi oplever, når der er fuld skrue på fra Fiskerestauranten? Du er stadigt velkommen!

 • Man kan undgå al bureaukrati, hvis man ikke tillader udendørs musik (støj), hvilket ville være til gavn både for turister, skagboer og restauranter/cafeer. Er der i øvrigt andre steder i landet, hvor man tillader udendørs musikfestival uden støjgrænser det meste af sommeren? Det burde ikke være muligt for en kommune at tage en sådan beslutning, med andre ord så burde det være ulovligt. Nogle forbinder musik (støj) med ‘liv i byen’, selv om al form for samtale er umulig, samtalen er død i sommerperioden.

 • Jesper C. Winter

  Kære Karin
  Nu bliver jeg nødt til at kommentere på det her had, du efterhånden kun kommer med. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at du har sat dig for, koste hvad det vil, at få denne sag igennem.
  Nu er det sådan, at vi er nogle der arbejder med hjertet for denne her by og er lige så glade og stolte for at tilhører denne by som du forhåbentligt stadig er.
  Men der skal altså også tjenes penge og det er i en meget kort sæson vi har heroppe. Kig ud på gaderne en solskinsdag som i dag, det er jo ikke fordi at det vælter rundt med turister, men der er ro – det vil jeg give dig ret i.
  Vi er godt på vej til at få Skagen løftet – også i skulder sæsonen. Men der er stadig lagt vej endnu. Specielt hvis Skagens butikker og restaurationer kun holder åbent fra juni til oktober. Det er vigtigt, at der er liv både på gaderne med også inde i butikker og restaurationerne, hvis turisterne skal blive ved at komme her.
  Det hotel og restauratør foreningen har gjort, er at prøve at imødekomme forslag til hvordan vi kan få løst denne konflikt, så det kan passe til alle behov.
  Det er jo ikke fordi at alle er imod god musik og underholdning, for så ville der jo nok ikke være det på de fleste restaurationer i byen. Ligegyldigt hvad man gør, vil der altid være nogle der er imod, men heldigvis også folk der er mod. Ikke fordi at dette skal lyde politisk. Men det er desværre for det meste de negative der ytre sig.
  Jeg har altid haft det sådan, at hvis alt kun er negativt, bliver der ikke skabt noget nyt og dermed ingen vækst. Så hvis du evt. kunne komme med nogle ideer til, hvordan problemerne kunne løses i stedet for kun at rakke det hele ned, ville det måske kunne skabe noget vækst, som hele byen kunne have glæde af.
  Så hvad med at vi skaber løsninger i stedet for at skabe had og negativ stemning.

  Med venlige og positive hilsner
  Jesper C. Winter
  Skagen Fiskerestaurant

 • Karin nordmann

  Klaus Hjulmand.
  Du kan få en gratis overnatning i mit hjem.
  Så forstår du måske, hvorfor jeg, som bor i et sommer-støjhelvede, er glad for at borgerne, -de som overnatter i midtbyen, også er hørt i den her sag!
  Miljø-ministeriet har fastsatte støjregler, der er nok en grund til de regler findes!
  Når jeg så af nogle bliver bedt om bare at flytte, vil jeg gerne vide hvorhen?
  Fiskerestaurantens musik kan høres ude i Gl.Skagen, Bryghusets i det meste af byen, og Old Irish Pubs musik kan høres i det meste af Østerby!
  Hvor kan jeg flytte hen, for at undgå dette helvede?
  Når du en sommer igennem har oplevet det inferno, kommer du måske på andre tanker.
  Støj er dødsensfarligt!
  Velkommen til et gratis døgn på Havneplads i spilletiderne.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Den turistvenlige kommune?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2020 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER