Nordjyske Jernbaner laver ekstra morgentog Hjørring-Frederikshavn

5. januar 2009 - kl. 8:59 - af

Nordjyske Jernbaner giver fra 11. januar nordjyderne muligheder for at tage et tidligt morgentog mellem Hjørring og Frederikshavn med stop i Sindal, Kvissel og Tolne, der ellers i dag kun betjenes af DSB. Nordjyske Jernbaner kører allerede nu på strækningen men alene med materielkørsel mellem Skagensbanen og værkstedet i Hjørring. Når den nye køreplan træder i kraft 11. januar, vil toget på hverdage også tage passagerer med.

– Vi kører jo alligevel, så derfor vil vi tilbyde vi vore passagerer denne ekstra rejsemulighed, selv om det er uden for vore vante passagerstrækninger. Og NT’s kort og billetter kan også bruges på disse tog, siger Nordjyske Jernbaners administrerende direktør, Preben Vestergaard.

Den tidlige morgenafgang kører fra Hjørring hver dag kl. 5.27 med stop i Sindal, Tolne og Kvissel og ankomst i Frederikshavn kl. 5.56. Herefter fortsætter toget mod Skagen med normale stop og ankomst kl. 6.42.

I modsat retning er der afgang fra Skagen kl. 9.18 til Frederikshavn og kl.10.00 videre til Hjørring med stop i Kvissel, Tolne og Sindal og ankomst til Hjørring kl. 10.28.

Den nye køreplan – der som nævnt træder i kraft 11. januar – bliver væsentlig lettere at overskue for passagererne. Der er to køreplaner i samme folder: Den ene gælder hele året undtagen i skoleferierne – den anden i skoleferierne.

– Vi har indtil nu haft det hele i én køreplan med symboler for hvilke tog, der ikke kørte i ferier osv. Det kunne godt give misforståelser, må vi erkende. Derfor har vi lavet om, sådan at det er lettere for passagererne, siger Preben Vestergaard.

I ferieperioderne indsættes et nyt aftentog på Hirtshalsbanen. Det får afgang 22.12 fra Hjørring og 22.43 fra Hirtshals. Togafgangen fra Hjørring kl. 18.42 og Hirtshals kl. 19.13 ophører samtidig på grund af dårlig belægning.

Lørdage-søndage køres en ekstra afgang fra Hjørring kl. 12.12 og fra Hirtshals kl. 12.43.
– Men det afløses i perioden 27. juni til 9. august af vores direkte sommertog Hirtshals-Hjørring-Frederikshavn-Skagen. For vi gentager sidste sommers succes med daglig afgang fra Hirtshals kl. 12.15 – kort efter at Super Speedfærgerne er i Hirtshals – med ankomst Skagen kl. 13.54 og retur til Hirtshals 18.35, siger Preben Vestergaard.

Den nye køreplan er allerede i togene og kan ses på Nordjyske Jernbaners hjemmeside: www.njba.dk

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske Jernbaner laver ekstra morgentog Hjørring-Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger