Oplev David Hockney værker på Skagens Museum

Oplev David Hockney værker på Skagens Museum

16. april 2009 - kl. 9:10 - af

I forbindelse med 150-året for Anna Anchers fødsel viser Skagens Museum 2. maj til 31. august en stor Anna Ancher udstilling. Her sættes nogle af Anna Anchers malerier i dialog med andre kunstnernes værker, og ét af disse værker er lavet af den engelske kunstner David Hockney (f. 1937), der er bosiddende i USA.

Udstillingen har 12 temaer som omdrejningspunkt, og på den måde sættes der fokus på nogle af de temaer, der optog Anna Ancher. David Hockney malede ligesom Anna Ancher utallige billeder af sin mor, Laura Hockney, og et af udstillingens centrale emner er temaet Min mor, hvor der fokuseres på Anna Anchers mange malerier af sin mor. Hockneys maleri indgår i dette tema, som en meget vigtig dialog.

Hockney har selv sagt, at portrætterne af hans mor er de bedste, fordi det er hende, som han kender bedst. Hockney har selv beskrevet sin mor som en streng men kærlig mor, der indtil sin død var en af hans yndlingsmodeller. Dialogen mellem Anna Ancher og Hockney handler om, hvordan kunstnere skildrer den person i familien, som mange har et ambivalent forhold til, og om portrættet som genre.

Det er ikke let at låne Hockneys værker, der er meget efterspurgte blandt museer i hele verden, så det er et stort scoop, at Skagens Museum har fået lov til at låne et af hans værker. Foruden Anna Ancher og David Hockney vises der værker af de danske kunstnere Michael Ancher, Vilhelm Hammershøi, Ejnar Nielsen, Ulrik Møller og Anette Harboe Flensburg samt den engelske maler George Clausen.

Udstillingens 12 temaer er: Det tomme interiør, Lyset, Kvindens rum, Håndarbejde, Det religiøse, Familien, Min mor, Skagboerne, Kunsten at plukke fjerkræ, Den blinde, Landskab/byskab, I høstens tid.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Oplev David Hockney værker på Skagens Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger