Børnehaven “Smørhullet” samler affald i denne uge

Børnehaven “Smørhullet” samler affald i denne uge

23. april 2009 - kl. 9:41 - af

Mange af de lokale institutioner er i denne uge med i den store landsdækkende indsamling af affald, og én af disse er Børnehaven “Smørhullet” her i Skagen. Vi har modtaget en lille “stemningsrapport” fra indsamlingen.

Generelt kan der om indsamlingen siges, at børnene deltager med stor entusiasme, og at de alle får et godt indtryk af budskabet, om ikke at smide affald i naturen.

Ind imellem kommer der også små historier op, som desværre viser at vi voksne, nok også kunne trænge til en opsang, således kunne flere børn, sådan ganske bramfrit fortælle “at far smider da bare sin øldåse i skoven”, eller “McDonald posen, den ryger bare ud af vinduet i bilen”, en anden har en far, som bare tømmer sit askebæger ud af bildøren. Ak ja, vi voksne kunne godt trænge til en opsang.

Én slags affald skal dog ikke indsamles, og det er små sorte poser – for der er der nemlig hundelorte i, og dem skal børnene ikke håndtere. Tilsyneladende, så er der flere og flere hundejere som godt forstå at de er nød til at medbringe en pose, når hunden skal luftes, beklageligvis er der dog bare således, at nogle mener at disse poser blot skal smides ind i diverse buske og hække, når de har fået indhold. Dette har børnene meget svært ved at forstå, når vi forsøger at forklare dem det, og det er jo ikke så mærkeligt.

Det er 4. gang at børnehaven “Smørhullet” deltager i indsamlingen, og denne gang er der indsamlet 190 kilo affald og 89 dåser.

Hvert år kåres årets skrællekonger og dronninger, og i år blev det Amanda, Philip, Nicolaj og Aske.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger