De lokale 9. og 10. klasser har “Eksamenskuller”

De lokale 9. og 10. klasser har “Eksamenskuller”

13. maj 2009 - kl. 7:17 - af

De skriftlige afgangsprøver for niende og tiende, er i fuld gang i øjeblikket. I disse dage sidder forhåbningsfulde unge mennesker og knokler sig igennem dansk, matematik, engelsk, tysk, geografi og biologi. Det er dog ikke alle fag, som alle klasser skal op i. Nej, der er nemlig puljer, som der trækkes imellem.

Til Folkeskolens Afgangsprøve kræves det at alle elever går til eksamen i følgende fag: Dansk mundtlig og skriftlig, engelsk mundtlig, matematik skriftlig samt fysik/kemi mundtlig/praktisk.

Derudover trækkes der et af følgende fag: engelsk skriftlig, tysk mundtlig, historie mundtlig, sam-fundsfag mundtlig og mundtlig kristendomskundskab samt et af følgende: geografi skriftlig eller biologi skriftlig.

Det står herefter eleverne frit for at gå til eksamen i disse valgfag: fransk mundtlig og skriftlig, tysk skriftlig, håndarbejde mundtlig, sløjd mundtlig/praktisk og hjemkundskab mundtlig/praktisk, hvis skolen altså udlover disse eksamener. De praktiske og mundtlig prøver aflægges inden for tidsrummet tirsdag den 2. juni – onsdag 24. juni 2009. Nedenunder findes oversigt over de skriftlige afgangsprøver 2009.

Prøverne i 10. klasse er frivillige. Eleverne kan vælge at indstille sig til at aflægge 10.-klasse-prøver i et eller flere af fagene: dansk, matematik, tysk, engelsk, fransk, eller fysik/kemi. Elever i 10. klasse kan også indstille sig til at aflægge folkeskolens bundne afgangsprøver (det vil si-ge dansk, matematik, engelsk og fysik/kemi).

Siden læseprøven i dansk FSA, mandag den 4. Maj 10.00-10.30, har der været stor diskussion om hvorvidt at prøven har været for svær. Over 7000 unge har indtil videre skrevet under på, at prø-ven var for svær og tallet er stadigt stigende. Undervisningsministeriet har udsendt følgende pres-semeddelelse om samme. Læseprøven består af 5 tekster, der så er opgaver til, enten efter eller gennem teksterne. Prøven varer 30 minutter.

Artikel af Stefan Stenberg Sørensen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger