Teknisk Direktør: Nej til sorte tagsten på Søndervej

Teknisk Direktør: Nej til sorte tagsten på Søndervej

13. maj 2009 - kl. 7:50 - af

En villa ejer på Søndervej er i færd med at renovere sit tag, og vil i den forbindelse opsætte matsorte teglsten, rent faktisk så er arbejdet med at lægge sorte tagsten næsten færdigt, problemet er blot at det i henhold til den gældende lokalplan ikke er tilladt med sorte teglsten, men at der i området udelukkende må opsættes røde tegl.

Dette punkt er til behandling på Plan- og Miljøudvalgets møde tirsdag eftermiddag, og tilsyneladende er beskedden helt klar, og det er nej.

I dagsordenen kan man læse følgende:

Udskiftning af tag, dispensation, Søndervej 8, Skagen

Sagsfremstilling

Den 22. april 2009 bliver der meddelt et standsningspåbud, da den bevaringsværdige ejendommen på Søndervej 8 i Skagen (SAVE værdi 3), var i fuld gang med udskiftning af tag fra rødt tegltag til sort mat tegltag.

I henhold til Lokalplan nr. 5 fastlægges det, at bevaringsværdig bebyggelse kun med byrådes tilladelse må ændres. Og uden en ansøgning i henhold til lokalplanen er byggearbejdet derfor ulovligt.

Den 29. april 2009 blev der ansøgt om dispensation for at lægge sort tag på huset, og male ydervægge hvide.

Ejendommen er som ovenfor beskrevet omfattet af lokalplan nr. 5. Heraf fremgår, at planens formål er at sikre områdets nuværende karakter, for derved at bevare det værdifulde og særprægede bybillede.

Juridiske konsekvenser

Jf. Lov om planlægning § 18 må der kun retligt eller faktisk etableres forhold i strid med planens bestemmelser, medmindre dispensation meddeles efter samme lovs § 19.

Der kan dispenseres fra bestemmelserne i en lokalplan, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen, det vil sige planens mål og anvendelse.

Planmæssige konsekvenser

For Østerby-området har Byrådet den 29. april 2009 vedtaget forslag til bevarende lokalplan. Af dette planforslag fremgår, at tagmateriale på bevaringsværdig villa skal være matte rødbrændte vingetegl, gl. dansk format. Forslaget offentliggøres den 13. maj 2009, hvorefter den midlertidige retsvirkning efter Lov om planlægning § 17 er gældende.

Det er Forvaltningens vurdering, at formålet i lokalplan nr. 5 – at sikre områdets nuværende karakter – ikke er så præcist formuleret, at dette med sikkerhed kan hindre oplægning af mat sort tegltag i strid med bestemmelserne i det nye planforslag.

På den baggrund anbefaler Forvaltningen, at der nedlægges et forbud efter Lov om planlægning § 14 med henblik på at hindre oplægning af mat sort tegltag.

Teknisk Direktør indstiller, at

  • der meddeles forbud efter Lov om planlægning § 14 med henblik på at hindre oplægning af mat sort tegltag på villaen Søndervej 8, Skagen

En kommentar til “Teknisk Direktør: Nej til sorte tagsten på Søndervej” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Teknisk Direktør: Nej til sorte tagsten på Søndervej”

  • Det er selvfølgelig træls for husejeren, der har købt teglene, men hans arkitekt burde nok have kigget på lokalplanerne inden han rådgav husejeren.

    Dejligt at lokalpræget fastholdes og fint med et forbud, så det bliver HELT klart 🙂

    Mette

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Teknisk Direktør: Nej til sorte tagsten på Søndervej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger