Om det manglende miljøberedskab i Skagen

Om det manglende miljøberedskab i Skagen

3. juni 2009 - kl. 9:06 - af

Miljøberedskabet ud for Frederikshavn og rundt Skagen har haft en stenet gang på jord. Og nu her hvor vi havde regnet med at området fik tildelt de lovede miljøfartøjer, kommer der igen en sten i vejen.

Modelfoto

Allerede nu ligger det klart, at der i forbindelse med omskiftningen opstår et slip på ca. 4 måneder før beredskabet igen er på plads. Altså 4 måneder hvor der ikke er et eneste lokalt miljøfartøj placeret i det Nordjyske.

Kunne man forestille sig en by på 60.000 indbyggere, eller en lufthavn være uden brandberedskab eller slukningskøretøjer i 4 måneder?

Skagen passeres hvert år af lidt under 100.000 skibe, hvor kendsgerningerne med al tydelighed har vist, at trods moderne navigationsmidler tumler skibene stadig ind i Grenen og kolliderer med hinanden. STS Operationerne (skib til skib omladninger) finder stadig sted ud for Frederikshavn. I størrelsesorden op til 300.000 tons olie ad gangen.

Såfremt der ikke indsættes det fornødne beredskab, kontinuerligt, spiller vi hasard med miljøet og ikke mindst med vore 120 km lange hvide strande, hvorpå hele vores turisterhverv hviler.

Vi er en arbejdsgruppe i det Nordjyske, skibsfører Søren Boesen Skagen, tidligere orlogskaptajn Kurt Christoffersen Frederikshavn og undertegnede, der igennem flere år har banket og hamret på alle døre, for at skabe lydhørhed og forståelse for et permanent miljø beredskab. Vi har til stadig-hed via MF Bjarne Laustsen været i kontakt med Forsvarsministeren.

Bjarne Laustsen afventer i øjeblikket svar på en række spørgsmål der er stillet til Ministeren om sagen. Helt tilbage til da Forsvarsministeren hed Svend Aage Jensby, havde Frederikshavn Kommune samråd med Ministeren, hvor vi bad ham tage affære. Vi har holdt møder med Søfartsstyrelsen, SOK og en række interesse organisationer, der nok er lydhøre, men der sker ikke noget.

Jeg håber virkelig Forsvarsministeren denne gang kommer med positive svar.

Opgaven skal løses inden sommerferien.

Med venlig hilsen
Jens Hedegaard
Øksnebjergvej 18
9900 frederikshavn

11 kommentarer til “Om det manglende miljøberedskab i Skagen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

11 kommentarer til “Om det manglende miljøberedskab i Skagen”

  • Kurt Lundholm Christoffersen

    Til Pia Karlsen
    Tak for det- ja nedlæggelsen af disse udvalg er så igen tilbageslag for demokratiet, idet det var et udmærket talerør til politikerne på borgen.Nu må vi så klare os med de folkevalgte Venstrefolk i Nordjylland som indtil nu ikke har imponeret, men det kan være det hjælper når valget nærmer sig.
    Held og lykke Pia – vi vil det samme- så pres bare på vi støtter dig.

    Mvh.
    Kurt C´hristoffersen

  • Til Kurt LUndholm Christoffersen

    Har nu som lovet, tjekket oplysningen du gav mig og kan oplyse følgende:

    Venstre har tidligere haft 16 velfungerende Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske udvalg i de gamle amter. Men med kommunalreformen ændrede Venstre også sin struktur hvormed samtlige udvalg belv nedlagt. Der findes ikke nogle udvalg på området i dag. Derimod er der oprettet et Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Netværk på landsplan. Mig bekendt har det ikke en lokal forankring i Nordjylland. Du er velkommen til at kontakte mig på mobil xxxx
    Med venlig hilsen
    Niels Kirkegaard
    International sekretær
    Venstres Landsorganisation

    Jeg vil kontakte Niels Kirekegaard efter min ferie og her igennem undersøge om vi kan få informeret om de faktiske forhold i “vores” sag til ministeren.
    mvh
    Pia Karlsen

  • Jeg skal forsøge at forfølge den oplysning, du angiver omkring et evt. forsvarsudvalg i Nordjylland, kunne være, der her er en mulighed, Kurt.
    mvh
    Pia Karlsen

  • Kurt Lundholm Christoffersen

    Til Pia Karlsen
    Hvad med at bruge Venstres forsvarsudvalg i Nordjylland -det virkede da jeg var medlem som en udmærker måde, at informere ministeren om de ting der rørte sig i vores landsdel, og sikre at de oplysninger han fik ikke kun kom fra København og Århus. Det lykkedes da at få Holmen nedlagt den vej.
    Har vi ikke nogen i Skagen eller frederkshavn der er medlem af dette udvalg??

    Og til Søren Boesen
    Politikerne skal nok komme på banen når vi nærer os valget men det kan undre at turisterhvervene og miljøforkæmperne sover i timen- skal vi virkelig have fed fuelolie på stranden uden for kongevillaen før de tørner ud.

    Med venlig hilsen til de nye ildsjæle i Skagen

    Kurt Lundholm Christoffersen

  • Flot arbejde – om det lykkes eller ej – så er det rigtig dejligt at se der bliver kæmpet for sagen =D

    Tak!

    Mette

  • Søren Boesen

    Sagen er for vigtig til at vi skal skyde nuværende ildsjæle i skoene hvad der blev gjort eller ikke gjort for år tilbage.

    Det svar Venstre i Frederikshavn har fået fra forsvarsministeren i denne sag, er ikke hverken værre eller bedre end det som Bjarne Lausten fik. Faktisk er det helt identisk.

    Der er igen tvivl hos mig, De ansvarlige politikere bliver kørt rundt i managen akkurat som vores lille gruppe er blevet kørt rundt i flere år.

    Vi har fået halve sandheder og en enkelt løgnhistorie fra forsvarskommandoen Dette bliver taget for sandheden kun fordi at personen der udtaler sig mod bedre vidende har mere guld på ærmerne end fornuft og mandsmod til at indrømme at der er begået en fejl.

    Lad os dog samle alle der har mod og fornuft til at gøre noget, før det bliver for sent og vi har olien på stranden .

    Jeg mangler udmeldinger fra flere lokalpolitikere, miljøforkæmpere og turisterhvervene.

    Venlig hilsen

    Søren Boesen

  • Kære Kurt Lundholm Christoffersen

    Personligt har jeg ikke været på banen så længe, så jeg gør kun hvad jeg kan – som endnu ikke folkevalgt “politiker”, men på 100% frivillige og fritids basis.

    Så vidt jeg er orienteret, har der vist også været lidt skred i sagen det seneste års tid. Vi har da en miljø skib på vej til oktober eller?

    Hurra for Bjarne! Det er godt vi har ham! Nu har Bjarne jo en chance for at møde ministeren personligt i sin hverdag, så jeg håber han kan bringe dit spørgsmål videre (vedr. gylletankene)!

    Med venlig hilsen
    Pia Karlsen
    Formand for Venstre – samt byrådskandidat

  • Kurt Lundholm Christoffersen

    Til Pia Karlsen og Venstre i Skagen.

    Ja bedre sent end aldrig, men det er også kun tre- fire år siden denne sag startede, og det er første gang venstre skagboerne er på banen.
    Godt nok viste jeg at vi skagboer ikke gør noget i vildelse, men tænker os godt om først, men at vi var så lange i halmen det kom bag på mig.
    I alle de år har vi banket på alle de døre vi kunne, herunder venstrepolitikere valgt i Nordjylland – men kun Bjarne Lausten har gjort noget. De andre har været larmende tavse- er det gruppediciplin eller hvad??
    Og Pia når du nu er igang med ministeren så hør ham lige hvorfor der er større krav til miljø til en gylletank end til en tankstation der sviner lige østen for Skagen havn. Her kræves nemlig ingen miljøgodkendelse.

    Med venlig hilsen og held og lykke med indsatsen.

    Kurt Lundholm Christoffersen
    Skagbo og tidligere medlem af venstre.

  • Gør noget og bliv kritiseret.

    Gør ikke noget, og bliv kritiseret.

    Det er ikke let at være politiker!

  • Kanon godt at I kæmper for at gøre noget ved det, men er det valgflæsk?

  • Jens Hedegaard og de øvrige medlemmer af arbejdsgruppen, har så sandelig ret i, at i ikke må spilles hasard med vores miljø og kyststrækning omkring os.

    Derfor har vi fra Venstre Fr. havn tidligere rettet henvendelse til Forsvarsministeren, hvortil der blev svaret, at en politisk flertal fandt det nødvendigt at afsætte et miljøskib til Fr.havn.

    I sidste uge kunne vi se, at der nu sker ændringer, på det der skulle have været vores beredskab frem til 01.10.09, hvorfor vi allerede den 28.05.09, samme dag som vi havde det sidste olieudslip, atter skrev til forsvarsminister Søren Gade, for at få ham til at se på sagen igen. Vi vil naturligvis gerne holde læserne her orienterede, når forsvarsministeren får lejlighed til at se på vores henvendelse og herefter vender tilbage til os.

    De interesserede læser kan har se ordlyden i den afsendte mail.

    “Kære Forsvarsminister, Søren Gade.

    Vi har tidligere skrevet til dig i håb om at få forbedret beredskabet i farvandet omkring Skagen. Vi har med stor glæde konstateret, at du og et politisk flertal har ændret beredskabet pr. 1/10-09. Det vil vi gerne takke for.

    Vi er imidlertid blevet gjort opmærksomme på, at det nuværende beredskab (Marinehjemmeværnskutteren, Frederikshavn) allerede nu er fraflyttet området. Dette betyder, som vi forstår det, at der pt. intet beredskab er i området frem til 1/10-09. Det finder vi meget uheldigt og beklageligt, og håber naturligvis der er tale om en misforståelse. COWI rapporten som bl.a. var grundlaget for at ændre på beredskabet, påpegede netop behovet for en beredskab i farvandet omkringen Skagen og derfor virker det helt forkert at beredskabet forringes i perioden frem til 1/10.

    Er det korrekt, at der pt. og frem til 1/10-09 intet olieforureningsberedskab er ved farvandet omkring Skagen?”

    Venlig hilsen

    Pia Karlsen
    Formand for Venstre i Skagen (byrådskandidat)
    &
    Anders Broholm
    Byrådsmedlem og folketingskandidat, Frederikshavn.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Om det manglende miljøberedskab i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER