Skaw-dyst bliver sommerens største orienteringsløb

Skaw-dyst bliver sommerens største orienteringsløb

3. juli 2009 - kl. 7:51 - af

I dagene 10. – 12. juli genopliver orienteringsklubberne Skagen OK og Motion og Skive AMOK s det tidligere den i forgangne tider så berømte Skaw-dyst, et orienteringsløbs arrangement med mange tusinde deltagere.

Arkivfoto fra Skagen løbet

– Så mange forventes dog ikke til årets løb, men ca.500 deltagere hver dag er særdeles realistisk, konkluderer Jørgen Jensen fra Skagen OK og Motion. Vi vil afvikle løbet hvert andet år og startede så småt op i 2007, hvor vi havde 381 løbere til start. Så en forøgelse på ca. 50 % glæder os selvfølgelig meget.

Han fortsætter
– Til så stort et arrangement skal der bruges ca. 50 hjælpere hver dag. De fleste kommer fra de 2 arrangørklubber, men også klubberne i Viborg og Herning stiller med arbejdskraft.
Det er glædeligt at vi på den måde måske igen kan få gang i orienteringsafdelingen i Skagen. Vi håber rigtig mange af tidligere løbere fra Skagenområdet vil møde frem og genoptage orienteringssporten. Lørdag og søndag er der desuden lavet en afmærket børne- og introbane på ca. 2 kilometer. Vi håber at rigtig mange lokale Skagboere og turister med lyst til en tur i skoven, vil lægge vejen om ad stævnepladsen, der ligger på en mark ved cykelstien ca én kilometer syd for Den Tilsandede Kirke.

Fredagsløbet – som er fortræning til løbene lørdag og søndag, foregår i Højengran og kort kan købes i stævnecentret på Hedeboskolen fra kl. 14.
Lørdagens og søndagens etaper er henlagt til ”Kirkemilen”. Skov- og Naturstyrelsen, Vendsyssel; har med skovrider Jesper Blom-Hansen i spidsen været særdeles imødekommende. Således er det lykkedes at placere stævnepladsen på den samme mark begge dage. Det sparer arrangørerne for et meget stort arbejde med at flytte materialer.

Det sidste års tid har 3 korttegnere fra klubberne i Skive, Viborg og Herning været travlt beskæftiget med at tegne et nyt orienteringskort over Kirkemilen. Kortet er så detaljeret at selv små høje på 1 meter og huller, der er mindst 1 meter dyb, er tegnet på. Det betyder, at orienteringsløberne kan læse sig ind til alle poster hvis de ellers er dygtige nok.

Hvis Skov- og Naturstyrelsen, Vendsyssel, er interesseret, kan der senere på kortet indtegnes 30-40 faste poster, som samtidig placeres ude i skoven. Det sparer f.eks. skoler for et stort tilrettelæggelsesarbejde, når eleverne skal prøve at løbe orienteringsløb. Kortet med de faste poster vil selvfølgelig også kunne bruges af byens borgere på motionstur og af de mange turister, der gæster området.

For at give deltagerne så retfærdige konkurrencevilkår som mulig er løbet delt op i 30 forskellige aldersklasser og sværhedsgrader. De længste baner er ca. 10 km og de korteste ca 2,5 km – vel at mærke i luftlinie. For de sværeste og længste baner kan der nemt komme et par kilometer ekstra på, hvis en post bommes eller der skal løbes uden om et tætbevokset skovstykke. Yngste løbsklasse er for 10-årige, ældste er for løbere på 75 og derover. Derfor betegnes orienteringsløb også som en særdeles familievenlig sport.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skaw-dyst bliver sommerens største orienteringsløb' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger