Kun ét sekund skilte dygtig Skawbo fra førstepladsen

Kun ét sekund skilte dygtig Skawbo fra førstepladsen

13. juli 2009 - kl. 9:25 - af

For 42-årige Søren Diget fra Skagen OK og Motion blev Skaw-Dystens sidstedag en god oplevelse. Kun 1 sekund skilte den hurtige motionsløber fra den helt store triumf.
Arkivfoto – Søren Diget, til venstre

Han stillede op i Turistklassen, der løb en 4 km lang mellemsvær bane med 11 poster.

Indtil få minutter før præmieuddelingen var Søren placeret som nummer et, men få minutter før afslutningen kom en anden løber i mål og distancerede Søren med et sølle sekund. I alt brugte han 34 minutter og 8 sekunder til banen. Det rakte til en andenplads foran 46 konkurrenter.

– Det sekund kunne jeg have hentet mange steder på ruten. På vej til en post kom jeg f.eks. til at tage en forkert vej, og den fejl kostede mig mindst et minut, sagde Søren lige inden han kørte hjem.
– Selv om det kun var mit livs andet orienteringsløb, havde jeg i modsætning til mit første løb i går, fuld kontrol over mine vejvalg mellem posterne. Før jeg startede havde jeg i tankerne vendt, hvordan jeg ville løbe, og det holdt jeg stort set. Jeg brugte lidt tid på at læse højdekurverne, men løb så til gengæld fejlfrit mellem de svære poster i klitterne.

Søren løber til daglig motionsløb og kører lidt mountainbike i Skagen OK og Motion. Dagens gode placering får ham nu til at overveje at tage orienteringsløb på programmet. Især glæder han sig til at der kommer faste poster i skoven. Så kan han sammen med andre løbe orienteringsløb, når det passer ind i programmet.

Weekendens 2 løb satte ny deltagerrekord i nyere tid.
Lørdag stillede 585 til start og søndag 587. Hertil kommer henholdsvis 60 og 80 mindre børn, som sammen med en forælder gennemførte den afmærkede børnebane.

Til vinderne af alle voksenbanerne var der flotte ølgaver fra Skagen Bryghus, der i dagens anledning holdt et par ekstra rundvisninger med stort fremmøde.

Selv om vejret ikke artede sig lige godt i de to dage, udtrykte de mange deltagere stor tilfredshed med afviklingen af stævnet. De gode kort, reelle baner, mange præmier og en god indkvartering på Hedeboskolen fik af alle positiv omtale.

Løbet var tilrettelagt af Skagen OK og Motion samt Skive AMOK. Efter løbet var begge klubbers formænd for orienteringsafdelingerne Jørgen Jensen og Gert Johannesen overbevist om at der atter vil blive Skaw-Dyst i 2011.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kun ét sekund skilte dygtig Skawbo fra førstepladsen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger