Nu opsættes der skilte med camping forbudt på Grenen

Nu opsættes der skilte med camping forbudt på Grenen

11. august 2009 - kl. 9:34 - af

Det er Teknisk udvalg som indstiller at der opsættes skilte med teksten, camping forbudt på parkeringspladsen ved Grenen. Indstillingen er foretaget på baggrund af en henvendelse fra Foreningen “Campingpladser i Skagen gamle Kommune”.

I dagsordenen fra Teknisk udvalg, kan man læse følgende:

Til orientering kan det oplyses, at parkeringspladsen på Grenen er indrettet med parkering for både personbiler, autocampere og busser.

I perioden fra 1. april til og med uge 42 er der betalingsparkering fra kl. 09 -18, ligesom på flere andre parkeringspladser i Skagen by.

I år er afmærkningen ændret på den parkeringsplads, der er forbeholdt busser, således at der også kan holde autocampere og personbiler på denne, på grund af at det har vist sig, at buspladserne ikke bliver brugt i det omfang, man havde indrettet pladsen efter. Dette vil så give flere muligheder for at besøge Grenen.

Der er en del misforståelser omkring parkering og overnatning i Autocampere.

Det er uvidenhed eller misforståelse af loven, når pressen og campingpladsejere postulerer, at autocampister ikke må overnatte i eller parkere på offentlige P pladser.

Der findes ikke bestemmelser i færdselsloven eller vejlovgivningen, der forbyder at vejarealerne benyttes til parkering af indregistrerede køretøjer, selvom parkeringen har nogen varighed heller ikke, at et parkeret køretøj benyttes til en længere hvilepause, herunder overnatning.

Et skiltet med teksten “CAMPING FORBUDT” kan opsættes for at understrege, at rastepladsen ikke kan benyttes til campingophold, men alene til ophold i overensstemmelse med rastepladsens formål. Skiltet “CAMPING FORBUDT” retter sig mod aktiviteten og ikke hvilket transportmiddel der anvendes.

Opsætning af skilte på færdselsarealer kræver Politiets og Vejmyndighedens godkendelse.

Teknisk Direktør indstiller, at

 • henvendelsen besvares med en forklaring om, at parkering af de nævnte køretøjer ikke er i strid med færdselsloven eller vejlovgivningen
 • der vil, blive opstillet skilt med “Camping forbudt” under forbehold af politiets godkendelse

3 kommentarer til “Nu opsættes der skilte med camping forbudt på Grenen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Nu opsættes der skilte med camping forbudt på Grenen”

 • Der udvises i Danmark en vis hetz mod autocampere. Det skyldes i høj grad at Danmark halter langt bagud, med faciliteter til autocampere. I vore nabo lande specielt mod syd, har man Stellplätze ( overnatnings pladser) for autocampere, hvor man for et sted mellem Gratis og 12 Euro kan overnatte i både begrænset og ubegrænset tid. Disse pladser har de faciliteter som autocampister søger, nemlig mulighed for frisk vand, aflede spildevand og tømme toilet. Det er efhånden kvalmene at høre Campingpladsejere her til lands, tale om manglende indtjening, natur svineri mv. fra autocampere. SÅ GØR NOGET FOR DEM. Så kommer de. Fratag dem muligheden for mange af campingpladsens ydelse, som de aligevel ikke ønsker, og hvis de ønsker dem lad dem betale for dem. Ved flere lejligheder har jeg talt med autocampister som er blevet nægtet adgang til en campngplads. Mange pladserne kan heller ikke hånterer Autocampere på 5 til 6,6 Tons, og dem kører der mange af syd for grænen. De såkaldte Quick Stop kan ingen bruge til noget ( adgang fra kl. 20.00 til 10.00 næste dag pris ca. 150 kr).. Der kan stå 2 autocampere for hver campingvogn med fortelt samt bil. I stedet for at modarbejede fænomenet autocampere, ville det være lykkeligt hvis Danmark gjorde noget for autocampere, istedet for at bekæmpe dem. De er kommet for at blive, og der er over 1 million af dem i Europa. Mange byer, private og campingpladsejere i vores nabolande lavet stellpladser for autocampere, både gratis og mod betaling. DE VIL IKKE BETALE 300 KR FOR EN OVERNATNING. Lad være med at bekæmpe initiativer om at lave pladser for autocampere. Ved at tillade dem får masser af turister og de holder ikke her og der til irritation for borgerne. Se på http://www.top-platz.de og brug øjnene til at få ideer til hvordan man håndterer autocampere. Jeg er selv udflaget fra Danmark pga. lugten i bageriet. Campingpladser har ikke eneret på hvordan man skal overnatte i autocampere. Det eneste de får ud af det er at mange af vores naboer bliver væk. De ser i forvejen Danmark som autocamper fjensk. Mulighederne og indtjeningen er mange, hvis man gør noget for autocampere. Der er bare et større flow ind og ud, end ved at camperer på traditionel vis, og de handler lige så meget som andre campister. LUK ØJNENE OP OG KOM I GANG i stedet for det piveri.

 • Peder Key Kristiansen

  Jeg kan godt forstå at campingpladsejerne gerne vil have opsat de omtalte skilte, men det virker da lidt problematisk at opsætte skilte med “Camping forbudt” hvis det reelt ikke er ulovligt at overnatte der … hvad vil man gøre i forhold til dem der gør det alligevel ? … Bare en tanke.
  mvh Peder

 • peder westphal

  Hvorfor så ikke også: Parkeringspladserne ved Sygehuset, Rådhuset, Havnen og ikke mindst Toldpieren? Overnatning på havnen er jo forbudt for havnens lejere!
  MVH PW

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu opsættes der skilte med camping forbudt på Grenen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger