Skagens Museum: Anna Ancher, stegte måger og jagt

Skagens Museum: Anna Ancher, stegte måger og jagt

19. august 2009 - kl. 7:18 - af

Hvad har de med hinanden af gøre? Det kan du få svar på onsdag den 19. august i Skagen. Her holder Skagens Museum, Skagen By- og Egnsmuseum sammen med Skov- og Naturstyrelsen Vendsyssel og vildkonsulent Kurt Thomsen fra Dyrenes Beskyttelse mågesmagning.

Arrangementet er inspireret af Skagens Museums store Anna Ancher udstilling, hvor et af temaerne er Anna Anchers mange malerier af forskelligt fjerkræ (høns, måger, gæs, svaner), der bliver plukket. Plukning af fjerkræ var et motiv, der fascinerede hende meget, og der kendes en del værker, hvor hun har malet forskelligt fjerkræ, der bliver plukket. Så vidt vides er hun den eneste skagensmaler, der så konsekvent har beskæftiget sig med dette motiv.

En aften i selskab med mågerne inkluderer indgang til Skagens Museum, hvor museumsinspektør Mette Bøgh Jensen giver en introduktion til malerierne med fugleplukkerne. Fra Skagens Museum kører du med egnsmuseets historiske bus til Skagen By- og Egnsmuseum. Her fortæller museumsinspektør Michael Ax om fangst af måger med mågefælder. Vildkonsulent Kurt Thomsen fra Dyrenes Beskyttelse fortæller om jagt på fugle og viser, hvordan man plukker måger. Det vil også være muligt selv at prøve at plukke en måge. Marie Walther Ax fra Skov- og Naturstyrelsen Vendsyssel serverer smagsprøver på stegte måger.

Pris: 150,- kr.
Max. 25 personer
Billetter købes i billetsalget på Skagens Museum.
Man kan ikke reservere billetter, og billetterne skal betales ved bestilling. Resterende billetter sælges fra billetsalget, inden arrangementet går i gang på Skagens Museum.
Start: Kl. 17.00 på Skagens Museum

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagens Museum: Anna Ancher, stegte måger og jagt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger