Svar på læserbrev: Autocampere og P-afgifter

Svar på læserbrev: Autocampere og P-afgifter

31. august 2009 - kl. 12:11 - af

Jens Vinstrup Drachmannsvej 37, Skagen efterlyser svar på sine henvendelser om autocampere og P-afgifter. Hvad angår autocampere så er loven indrettet således, at de er at betragte som personbiler og må parkere på alle P-Pladser. Her er det tilladt at hvile eller sove i køretøjerne. Man må selvfølgelig ikke på P-pladsen opslå telte, borde m.m. og direkte campere. På P-pladsen ved Grenen betaler autocamperne P-afgift som alle andre.
Jeg har den politiske holdning, at gæster der besøger vores egn i autocampere, på lige fod med andre turister er så hjertelig velkommen endda. De er et aktiv for vores turisterhverv. Hvis campingpladserne vil have fat i autocamperne må de målrette deres markedsføring efter dem. Ingen kan tvinge dem derind. Jeg er altid parat til at lytte til folk der har gode ideer. Derfor har jeg her tirsdag den 2 september inviteret turistcheferne og campingpladsejerne til en drøftelse om emnet.
Hvad angår parkeringsautomater i Skagen og ikke i Frederikshavn og Sæby, er der kun at sige, at P-automater ikke må bruges som en pengemaskine, men kun til regulering af trafikale forhold. Frederikshavn er velforsynet med store offentlige og private parkeringspladser ved supermarkeder, banker og øvrige erhverv der året rundt er i stand til at dække behovet. Bevares der kan være trængsel i enkeltområder. Derfor vil det være omsonst og uden virkning, at sætte P-automater op på offentlige P-pladser i Frederikshavn. Gæsterne vil bare finde andre steder at parkerer. Nemlig på de private P-pladser. Og det var vel ikke meningen.
Dette er ikke tilfældet i Skagen, hvor byens befolkning vokser op til 50.000 i sommermånederne. Derfor har Frederikshavn Kommune fulgt Gl.Skagen Kommunes mangeårige praksis med betalingsparkering i højsæsonen. Det giver en indtægt på ca 5 mill om året, som primært reinvesteres i turistområderne i Skagen. P-anlæg ved Grenen, renholdelse af strande, sandfodringer e.t.c. Efter min mening en rigtig fornuftig investering i et af de helt store erhverv på disse kanter.

Jens Hedegaard Kristensen
Ford for teknisk udvalg

8 kommentarer til “Svar på læserbrev: Autocampere og P-afgifter” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

8 kommentarer til “Svar på læserbrev: Autocampere og P-afgifter”

 • Skagen Turistforening

  Att: Lissi og Børge Nielsen,

  Det er korrekt at vi indtil i foråret oplyste om at som autocamper ville det være campingpladserne der skal bruges hvis man vil til Skagen. Der blev først etableret autocamperpladser på Grenen i starten af sommeren og kun som et forsøg. Da Skagenområdet endnu ikke har officielle autocamperpladser er det det, vi vil oplyse. Der arbejdes for at få flere steder i området og en bedre information ang. autocampere. Vi ved godt i turistforeningen at der kommer mange hvert år, og det bliver ikke mindre fremover, så vi har inviteret til møde med kommune og campingpladser om hvor og hvornår vi kan finde en god løsning for autocampere i Skagenområdet.

  Vi vil rigtig gerne have gode forhold, også for autocampere.

  Med venlig hilsen
  Skagen Turistforening

 • Jens Hedegaard Christensen udtalte i august, at P-automaterne ikke må være en pengemaskine. Men det er de jo, så man bryder jo altså loven. Man kunne jo lave skolemarken til p-plads. Her ville der kunne være rigtig mange biler. Og det er jo centralt for både havn og hovedgade. Med den rigtige skiltning (P centrum)
  ville endagsturisternes biler nok ende der, istedet for at være spredt ud over hele byen – og også der, hvor der ikke er p-afgifter.

 • Lissi og Børge Nielsen

  P.Pladsen på Grenen fungerer supergodt for autocampere. Vi benyttede den i sommer (2010), hvor vi gæstede jeres skønne by med gode restauranter, butikker og spændende serværdigheder. Vi var ellers tæt på at vælge Skagen fra pga. oplysninger pr. telefon på turistkontoret – de påstod at autocampister kun kunne overnatte på campingpladserne. (Det ville jo være det bedste for byen, hvis turistkontoret giver de rette oplysninger!!)
  Så vi har planlagt en tur til Skagen til næste sommer igen.
  Venligst Lissi og Børge Nielsen

 • Da Skagen Havn har enorme ubebyggede arealer, så var det måske en idé at lave en midlertidlig “autocamper-P-plads” på det nye havneareal, inden det bliver fuldt udbygget?
  Et muligt sted kunne være ved krydstogtskajen.
  Her er der masser af asfalt og der kommer vel max. 4 – 5 krydstogskibe om året, så autocamperne kan ikke genere ret mange gæster. Betaling for overnatning? Havnen har allerede erfaring med opkrævning af havnegebyr, så det kan ikke være et problem, og så bliver der også mere liv på det nye havneområde.

 • Kære Jens Hedegaard.
  Det er et sundt synspunkt, at love og bestemmelser skal overholdes, og jeg finder, at de 3 købsteder i vor nye kommune kan byde på noget forskelligt. Heroppe er der trængt om sommeren på grund af de mange, der gerne besøger byen.
  Kunne det ikke overvejes, at vi med folkeregistertilmelding heroppe kunne købe parkeringstilladelser, som man kan i mange andre byer med problemer med parkeringspladser?
  Vi kunne f.ex. betale 200,- kr. pr. år. Tilladelsen kunne gives efter ansøgning og administreres fra borgerservice heroppe. Det kunne være et klistermærke med bilens registreringsnummer på.
  Indtægten ville kunne anvendes til rengøring af Skagen bymidte, hvor der er varslet besparelser.

  Venlig hilsen
  Inger

 • Jeg syntes at der skal være flere p automater i skagen, så får p vagten da noget at bestille. Lad dog autocamperne være i fred, det er da bedre at vi får mere politi så det svineri, som der er her i Skagen om sommeren. Når dem fra guld kysten kommer, autocamperne sviner ikke. De er vandt til at rydde op efter den selv, ja det er min mening.

 • Bente Sørensen

  Hurra for P.-afgiften i Skagen før den kunne man ikke få en P-plads i byen om sommeren. Nu kan man tage bilen efter de store ting og få en plads .Så jeg betaler med glæde den afgift. 🙂
  VH Bente Sørensen

 • Det er dejligt at læse, at Jens Hedegaard Kristensen har forståelse autocamper problematikken. At Campingpladserne, tror at man bare kan tvinge autocampere ind på campladserne, viser at man ikke helt har forstået hvad det drejer sig om. En autocamper kræver et fast underlag, da mange udenlandske vejer en del mere end dem man normalt ser. Derudover kræver de kun vand, muglighed for spildevandsafløb, samt tømning af toilet. Nogle kræver mulighed for el tilslutning, mange ikke, da de har solceller, brændsels celler eller bare store batteri kapaciteter. Sæt en pris, hvor man har taget en del af ydelserne som andre campister har væk, og lad dem betale hvis de ønsker dem.
  Campingpladserne kan løse deres problem hvis de har et areal tæt på indkørslen hvor autocamperne kan holde under deres ophold. Det bruger mange af vores naboer mod syd, hvor man dog mest har indrettede overnatnings pladser til autocampere. Der må campingvogne så til gengæld ikke holde. Der er lavet en Tysk undersøgelse, som viser at Autocampister bruger flere penge end traditionelle campister.
  Hvis man vil have fat i autocamperne, må man gøre noget for dem i stedet for at jage dem. De fleste autocampere her i landet, er gæster fra vore nabolande, som er vandt til at betale mellem 0 og 12 Euro, og dem får man ikke mange af,for 260 kr. pr. overnatning. Der kører mere end 1 million autocampere i Europa og mange flere er på vej, så man kan ikke bare overse dem. Gør noget for dem i stedet for. TAK TIL SKAGENS KOMMUNE, sådan skal det være, men andre kan også være med. der er nok af dem.
  Se links

  http://div.dacf.dk/filer/vejledning%20P-pladser%20for%20campere.pdf

  http://www.top-platz.de/Anwendungen/index.php

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Svar på læserbrev: Autocampere og P-afgifter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger