Læserbrev fra Steen Jørgensen, Kommunelisten

Læserbrev fra Steen Jørgensen, Kommunelisten

2. september 2009 - kl. 8:31 - af

550 medarbejdere fyres fra MAN i Frederikshavn, herved rammes yderligere ca. 200 underleverandører. Erhvervsminister Lene Espersen og beskæftigelsesminister Inger Støjberg har sagt ja til at deltage i en konference, hvor deltagerne skal diskutere, hvad Frederikshavn Kommune kan gøre efter fyringerne af 540 medarbejdere på MAN Diesel.

Lysvirksomheden Martin A/S fyrer 140 medarbejdere, den triste nyhed kom blot 13 dage efter, at MAN varslede fyring af 540 medarbejdere. Det er små 900 arbejdere som er fyret indenfor 14 dage ! Det er noget som rammer de berørte og vores kommune hårdt.

SF’s formand, Villy Søvndal, besøgte for få dage siden tre virksomheder i Sæby og Frederikshavn. Første stop, Nordmark Maskinfabrik i Sæby som er nødt til at fyre otte ud af 32 medarbejdere, fordi der mangler ordrer. Firmaet er underleverandør til MAN Diesel i Frederikshavn og risikerer at miste 40 procent af omsætningen, når motorproduktionen i Frederikshavn stopper medio 2010.

Villy Søvndal, nåede også at besøge Danish Crown i Sæby og MAN Diesel. Hvor er Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted, som bor i landsdelen henne, vi har intet hørt fra ham eller Dansk Folkeparti – sørgeligt. I det mindste har V, K og SF givet udtryk for at de vil hjælpe.
Jeg ved godt at der ikke findes en mirakelkur, der kan redde beskæftigelsen her og nu i Frederikshavn, skulle staten gøre noget, der ville kunne hjælpe, så skulle man udflytte en af de store statsinstitutioner til Frederikshavn, eller i det mindste sætte gang i bygningen af det sidste skib til søværnet, på skibsværftet i Skagen, til afløsning af grønlandskutterne.

Venlig hilsen

Steen Jørgensen
Byrådsmedlem Kommunelisten

3 kommentarer til “Læserbrev fra Steen Jørgensen, Kommunelisten” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Læserbrev fra Steen Jørgensen, Kommunelisten”

 • JA og hvor var politikerne da A fisk og uni fisk og hesselholt lukkede,for det var da også mange arbejdspladser for os her oppe,som gik tabt.
  De var ikke at se nogle steder her i skagen,”Ingen hjælp til os her ”
  Men de har vist glemt at vi også har stemmer her oppe til næste valg.

  Chr. jensen

 • Det er dog mærkeligt når der sker lidt i frederikshavn at man synes det er værer for dem end andre, i mit lille firma har vi fyret 20 ud af 25 men så skal vi jo heller ikke døje med dem ,nu i skagen er vi jo så heldige at turist tiden er slut ,så er der også plads på gågaden hvor mange der mister deres job når sommeren sluter er der ingen der snakker om sådan er det jo bare .men husk nu i har jo liv i frederikshavn,her ved os er der stille (men vi er jo også mere eller mindre glemt)

  Karsten Drastrup

 • Vedr. bygningen af skibet til søværnet stemte Bjarne Lausten ,S, for at det IKKE skulle bygges.
  Det håber vi der tænkes over ved næste valg, men det er desværre nok for meget at forlange.

  Hilsen Sten

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev fra Steen Jørgensen, Kommunelisten ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger