Doping foredrag: Steroider smadrede mit liv!

Doping foredrag: Steroider smadrede mit liv!

23. september 2009 - kl. 0:58 - af

Doping foredrag den 30. september hvor tidligere doping misbruger/stofmisbruger og stripper Ditlev Nielsen fortæller om sit tidligere misbrug af anabolske steroider og stoffer, og de bivirkninger han nu må leve med efter et åre langt misbrug. Ditlev fortæller åbent og ærligt om de konsekvenser han må leve med resten af sit liv.

Skagen kultur og fritidscenter.
19.00 til ca. 20.30.

Gratis adgang for alle

Læs Ditlevs beretning her:

Fra muskelmand til handicappet


Ditlev Fynbo Nielsen var bare 18 år, da han begyndte at bruge steroider. I løbet af de næste 13 år blev han dørmand, voldsmand og en efterspurgt stripper. I dag er Ditlev førtidspensionist efter en blodprop i hjernen.
Min historie handler om at ville være smart og om længslen efter at føle sig god nok.

Jeg var ikke nogen stor fyr, da jeg var teenager. Jeg vejede ikke mere end 60 kg, og jeg følte mig som en lille lort. Jeg arbejdede på et diskotek som afrydder, og jeg følte mig ofte overset af de folk, der kom der. Jeg tænkte, at det måtte være på grund af min størrelse, og jeg besluttede mig for at gøre noget ved det.

Jeg meldte mig ind i et motionscenter og begyndte at træne rigtig meget. Men det gik langsomt, og man kunne kun se små fremskridt. Folk kaldte mig stadig ”Lille Ditlev”.
Efter et stykke tid, kom der en bekendt af mig hen og spurgte, om jeg ikke kunne tænke mig at få større muskler på en langt hurtigere måde. Jeg ville rigtig gerne have store muskler, så jeg kunne arbejde som dørmand i stedet for afrydder – jeg syntes, at det kunne være enormt sejt. Derfor mødtes jeg med min bekendte, som fortalte mig, at det, der kunne hjælpe mig, var anabole steroider, og at det hverken var farligt eller havde bivirkninger. Det blev starten på mit livs nedtur. Jeg kørte bare på uden at tænke over, at jeg var i gang med at fucke mit liv totalt op.

Efter et stykke tid kunne jeg godt mærke, at der skete nogle negative ting med kroppen, men når man er ung, er man jo sikker på, at der ikke kan ske én noget. Så jeg tænkte ikke så meget over det, og jeg begyndte hurtigt at sprøjte mig selv og tage piller hver dag. Jeg fik meget hurtigt større muskler, og når folk sagde, at nu var det nok, at det ikke længere var pænt, og at jeg skulle passe på mig selv, bad jeg dem bare om at holde kæft og blande sig uden om.
Jeg endte da også med at blive dørmand, ligesom jeg havde ønsket mig. Jeg var en modbydelig en af slagsen, for steroiderne ændrede min adfærd utrolig meget – desværre. Jeg havde kort lunte, var aggressiv og hænderne sad løst. Jeg var kort sagt et hidsigt, dumt svin. Jeg talte grimt til alle, og jeg var altid mig selv nærmest. Den opførsel kostede mig også en del kærester.

Jeg fik i virkeligheden min første advarsel en dag, da jeg skulle til søfartslæge og have fornyet mit søfartsbevis. Da lægen så mig træde ind af døren, stod han bare og gloede på mig. Han startede med at måle mit blodtryk, og da han så resultatet, ville han ringe efter en ambulance med det samme, for mit blodtryk var livstruende højt. Han spurgte mig, om jeg ikke var klar over, at jeg legede med døden. Men jeg svarede ham bare, at han ikke skulle bryde sig om at ringe efter nogen ambulance, og at han skulle blande sig uden om mit privatliv og bare udføre sit job. Set i bakspejlet skulle jeg jo have lyttet til ham allerede dengang.

Min anden advarsel var en hjerneblødning. Jeg var indlagt i 14 dage og jeg havde bagefter svært ved at huske og tage mig sammen til noget.

Men jeg fortsatte bare mit misbrug, for jeg var ung og udødelig, og jeg bildte mig selv ind, at min hjerneblødning ikke havde noget med steroiderne at gøre. I dag ved jeg, at det var på grund af steroiderne, at jeg fik hjerneblødningen. Det fortalte lægerne mig, da jeg røg på sygehuset anden gang.

To år efter, d. 11. oktober 2005, blev jeg nemlig igen straffet for mit steroidmisbrug med en blodprop i hjernen, og det har gjort mig til den jeg er i dag. Jeg blev lammet i venstre side af kroppen og fik svært ved at tale.

Jeg var indlagt på sygehus i mere end et år, hvor jeg blandt andet skulle genoptræne både min krop og min hjerne. Jeg har fået en skinne på mit venstre ben, så jeg kan gå, min venstre hånd kan jeg ikke bruge og min venstre arm kan jeg kun bruge delvist. Jeg har problemer med mit hjerte, som er forstørret og gør ondt, når jeg anstrenger mig, og jeg har også stadig problemer med nedsat hukommelse. Derfor kan jeg aldrig mere passe et almindeligt job, og derfor får jeg førtidspension. Lægerne siger, at mine organer har taget så meget skade, at jeg ikke skal forvente at blive mere end 55 år gammel.

Det er vigtigt for mig at fortælle andre om de fysiske skader og andre vigtige faktorer, der kan påvirke ens liv både før og efter et misbrug af anabole steroider, fx hvordan man kan finde på at opføre sig over for andre mennesker. Ens lunte bliver kortere og man bliver hurtigere irriteret på alt og alle. Man tænker kun på sig selv og sin figur og på at tage steroider og træne. Jeg var som besat af, hvad jeg kunne gøre for at blive endnu større. Steroider medfører også tit et misbrug af andre stoffer, fordi de mennesker, man kommer til at kende også både bruger steroider og andre stoffer. Det er også tit de samme steder, man kan købe dem.

Jeg har livsvarige mén af mit misbrug af steroider. Jeg kan ikke selv bestemme, hvilket job jeg vil have, og jeg kan ikke passe et almindeligt job hver dag. Jeg kan heller ikke løbe en tur, spille fodbold eller træne som andre raske mennesker kan.

Tro mig – jeg vil give alt for at have et normalt liv og et normalt job igen. Mange ting er blevet svært efter, at jeg har fået min skade – specielt hjerneskaden. Derfor er mit budskab med min historie, at man skal tænke sig rigtig godt om, inden man ødelægger sit liv.

Det er ikke det værd!

Ditlev Fynbo Nielsen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Doping foredrag: Steroider smadrede mit liv!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger