Tolv skagenfruer på skrækseminar

Tolv skagenfruer på skrækseminar

12. oktober 2009 - kl. 10:31 - af

Lone Stig havde den første weekend i efterårsferien besøg af sin veninde, arkitekt MAA Henriette Linnemann, der blandt andet er konsulent for Statens Museum for Kunsts konserveringsafdeling, og de to besluttede at samle en kreds af Lones mere eller mindre aktive male-veninder for at lave en hyggeweekend med snak og maling.

Den første dag var også vældig hyggelig, hvor man blandt andet sad i læ for stormen og malede Det hvide Fyr – efter at Henriette havde vist, hvordan det skulle gribes an.

Men om søndagen bredte uhyggen sig. Henriette syntes, der skulle males, hvad Skagen kunne frembringe. Om formiddagen var det hyben og andre af naturens kønne ting. Om eftermiddagen havde hun lokket Lones mand, Flemming, til at køre på havnen og hente friske fisk og krabber.
Disse blev anbragt på et langt bord på et leje af sand, tang og skaller, og alle gik i gang med at afbilde disse skagen-symboler efter Henriettes anvisninger.

Men kort efter starten lød der et vræl fra den ene ende af bordet. En af rødspætterne havde rørt på sig.
Kort tid efter lød endnu et vræl – ja flere faktisk: En anden rødspætte havde slået så meget med halen, at den var væltet over på en af damernes tegneblok. Så begyndte nogle af krabberne at vinke med kloen. I det hele taget var opdækningen særdeles livlig.
For nogle af damerne var det første gang, de malede efter levende model, men alle fik malet både fisk, tang og skaller – og efterhånden som de første chok over de sprælske modeller havde lagt sig, blev også stemningen rundt om bordet ret løssluppen.
Kom ikke og sig, at man ikke kan få friske fisk i Skagen.

 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tolv skagenfruer på skrækseminar' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger