Skagen er klar til Gospel 2009 på søndag

Skagen er klar til Gospel 2009 på søndag

22. oktober 2009 - kl. 6:00 - af

Uanset hvor vi vender os – så er alle klar til det store GOSPEL-brag på søndag.  Og hele forløbet med Gospel 2009 har været positivt, siden vi i november 2008 fortalte om det på avisenom arrangementet.

Foto: Der øves på livet løs.

 

 

120 korsangere er klare
Musikerne er klare
Instruktør og dirigent er klar
Laura er klar
Kirken er klar
Publikum er klare
Alle er klare
SKAGEN ER KLAR

OG Tænk sig, at koncerten allerede var udsolgt, før vi havde inviteret og etableret Det Nordjyske Fælleskor. Det er det kor, vi laver med kor fra Hirtshals, Hjørring, Frederikshavn og Skagen – et kæmpekor med 120 sangere. Der er faktisk ikke mindre end 3 kor på venteliste i år, men der er ikke plads til flere – desværre.

Det Nordjyske Fælleskor har været i gang i et stykke tid. Den første lørdag i oktober var vi alle samlet i Det Nye Sognehus ved Skagen Kirke til vores første korsamling. For øvrigt en meget positiv oplevelse at være så mange samlet i vores nye sognehus – alt fungerede perfekt. Korsangerne samles igen både lørdag og søndag.

Som tidligere fortalt, er det den populære sangerinde LAURA – som blev berømt i tv-programmet X-factor – der skal være årets gæstesolist, og vi har siden efteråret 2008 været i tæt kontakt med LAURA.

Det musikalske program til koncerten er blevet sammensat af LAURA og årets instruktør og dirigent, Tove Therp fra Musikskolen. Laura og Tove har udvekslet mange mails, og vi kan fortælle, at alle kan glæde sig til et utrolig flot program – også med lidt overraskelser. Igen i år vil vi invitere publikum til at være med på nogle af sangene, så vi skal nok kirken til ”gynge” den sidste søndag i oktober. Det bliver med garanti en oplevelse, man aldrig vil glemme.

Som nævnt er koncerten for længst udsolgt, og det er vi selvfølgelig både stolte over og meget glade for. Vi er kede af, at vi har måttet sige nej til rigtig mange mennesker, fordi der ikke er flere billetter tilbage. Vi har ofte måttet svare på, om vi ikke så blot kunne lave 2 koncerter, men det er en gammel beslutning, at en gospelkoncert som denne, kun kan udføres én gang, og det skal således være den ene livsoplevelse. Den beslutning lavede vi allerede i 1993 ved vores første gospelkoncert med Etta Cameron, hvor koncerten også var udsolgt. Vi kan forsikre alle, at det at være korsanger i et sådant et arrangement virkelig rører en dybt inde i sjælen, og med så megen energi musikere, dirigent og sangere ligger i det, kan man ikke yde det optimale i 2 koncerter. Desuden vil det så også blive et kommercielt anliggende, og det er noget vi ikke ønsker.

Musikerne – det verdensberømte Gospel Skagen Band – med Jan Christiansen på trommer, Jens Kjærgaard Larsen på bas og Henrik Krarup som pianist, har øvet meget seriøst siden sommerferien og melder sig meget klare til koncerten.

Årets dirigent og instruktør er Tove Therp fra Musikskolen. Tove har i hele forløbet være vores musikalske omdrejningspunkt og er klar som aldrig før. Tove vil også være solist på et par af numrene og vil også være den dirigent, der vil få skagboerne op fra kirkebænkene – glæd Jer.

Som I sikkert kan forstå, så døjer vi med at holde armene nede. Uanset hvor vi har henvendt os, bakker alle i Skagen op om dette arrangement.

Igen i år er det damerne fra LIONS CLUB ANNA ANCHER, der hjælper med al madservering. Et positivt samarbejde, som vi værdsætter meget, og forhåbentlig giver det også et godt resultat til LIONS, som anvender alle tjente penge på velgørende formål.


Som noget nyt i år, har vi sammen med Skagen Kirke indledt et samarbejde med Beredskabsforvaltningen, som vil være til stede under koncerten. De har også lovet at hjælpe udenfor kirken før koncerten, da der helt sikkert vil blive kaos, når så mange mennesker skal ind i kirken. På grund af lydprøver og opstillingsprøver åbnes dørene først klokken 15.15 og der er ikke mulighed for at reservere plads. Af pladshensyn opfordrer vi alle til at begrænse overtøjet, da hver eneste centimeter i kirke skal anvendes. Så vi krydser fingre for godt vejr på søndag. Koncerten begynder klokken 16.

I arrangørgruppen har vi i mere end et år arbejdet meget seriøst og målrettet med opgaven. Vi må sige, at vi er meget opstemte, og vi vil gerne rette en tak til alle, der støtter os så positivt ved dette gospelarrangement.

Arrangørerne bag Gospel Skagen er et samarbejde med Skagen Kirke, Musikskolen og Klitkoret.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen er klar til Gospel 2009 på søndag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger