Vælgermødet i Skagen den 23. 10. var en succes.

Vælgermødet i Skagen den 23. 10. var en succes.

23. oktober 2009 - kl. 10:42 - af

Omkring 80 mennesker var mødt frem på biblioteket. Mange af dem deltog i den livlige debat, der uspandt sig mellem publikum og panel og mellem deltagerne i panelet indbyrdes.

I panelet sad Lars Møller (V), Hans Jørgen Nyegaard (RV), Brian Pedersen (SF), Steen Jørgensen (kommunelisten), Erik Sørensen(S), Peter Nielsen(K) og Bent Bøgsted (DF).

Fra salen blev spørgsmålet om, hvordan vi behandler samfundets svageste rejst og sammenkædet med de ældres tryghed. Anledningen var den sidste tids voldsomme begivenheder med drab i Skagen og store besparelserne på socialudvalgets budget.
Borgmesteren lovede efter valget at sætte fokus på dette spørgsmål og som første handling at afholde en konference, hvor der tages afsæt i den nyeste viden på området. Målet er på en og samme tid at sikre ældres tryhed og samtidig at undersøge muligheden for nye former til hjælp til selvhjælp for flere forskellige målgrupper, bl.a. misbrugere og unge, der søger at blive selvhjulpne, men endnu ikke er det,.

Desuden var der fokus på Skipperskolen, som alle synes er en vigtig skole og en betydningsfuld institution for Skagen og dermed kommunen. Alle gode kræfter vil arbejde for, at det bliver muligt at bygge tidssvarende bygninger til skolen på det nye havneareal.

Der blev stillet en lang række andre spørgsmål, men mærkeligt nok ingen om Kulturhuset, før Steen Jensen(S) fra Hørby spurgte, om den sag nu var endeligt på plads. Det berkæftede borgmesteren, medens Steen Jørgensen fra Liste T ærligt og redeligt sagde fra her og nu, hvor kommunen var i økonomisk nød.

Chresten Sloth Christensen
Ordstyrer

16 kommentarer til “Vælgermødet i Skagen den 23. 10. var en succes.” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

16 kommentarer til “Vælgermødet i Skagen den 23. 10. var en succes.”

 • Hej Mette!

  Jeg kan ikke helt se logikken i det. Den, efter min mening, unøvendige store kommunalreform fulgtes med domstolsreform og politireform. Og der arbejdes med den helt store sygehusreform.

  Hvordan opleves det for os heroppe? Du kender svarene på alle de offentlige instanser, vi har mistet, politi, sygehus, kaserne m.v.

  Vores nye, store kommune har mistet domstol, tinglysning mv. til Hjørring.
  Dette en en del af kommunens problem, som da også har været drøftet. Der fjernes arbejdspladser og nærheden forsvinder.

  Når vi så begynder at dele os i kommunen op i turismeby, værtsby og bosætningsby, ja så vægter man i hvert fald ikke Skagen som et sted, man bør bosætte sig. Det bliver let en selvopfyldelsens profeti, og er i virkeligheden det samme, som Frederikshavn har oplevet at klaget sig over.
  .
  Det er mindre end 3 år siden vi var en selvstændig købstad. Nu er vi en egnsby, der bare mister og mister. End ikke et par hudlæger må slå sig ned heroppe.

  Jeg synes, at alle byer bør være ligeværdige og omtales som sådanne med de forskelligheder, vi også har. Og jeg beder til, at de kommunale arbejdsopgaver ikke flyttes til Frederikshavn, og at de ansatte heroppe ikke bosætter sig i Sæby.
  Hvis det sker, vil jeg aldrig komme til at føle mig som tilhørende den nye, store kommune.

  Hilsen Inger

 • Hej Mette

  I retfærdighedens navn, tror jeg nu også at vores nuværende siddende byrådsmedlemmer møder op 90% af tiden. Og når de gør, sidder de faktisk ofte til møde til langt ud på natten. Så en stor applaus alene på baggrund af dette, til de der har valgt at genopstille. Og de nye bør vel have en chance, for at vise deres værd, før der sættes spørgsmålstegn ved deres fremmøde procent.

  Jeg syntes, kvalificerede kvinder bør være en naturlig del af et byråd, og gerne i samme antal som de kvalilficerede mænd. Tror på sigt, det vil give et bedre samarbejde. De arbejdspladser, der har en lige fordeling imellem mænd og kvinder, har vist sig at fungere fantastisk godt. Kvinder er blandt meget andet – empatiske og resultatorienteret – det i sig selv, kan måske medføre nye tiltag.

  Fordeling af byrådsmedlemmer, er ene og alene vælgernes afgørelse.
  Hvis vi skal styrke nærdemokratiet – skal de små byer i kommunen (hvis vi vælgere at kalde Frederikshavn den store by) have en god valgprocent: Det kræver, at alle vælger bruger deres demokratiske ret og går turen til stemme boksene – dernæst, når de besluttet at “fravælge sofa`en”, skal de sørme stemme lokalt – naturligvis forudsat vælgeren finder, at der er velegnet lokale kandidater på “ens egen” liste.

  Jeg hører mange i Skagen sige, at de ikke føler vi skaw-boer har nogen reel indflydelse i vores kommune længere. Det kan kun ændres ved at sætte de sætter deres “X” lokalt den 17. november.

  Mange hilsner
  Pia Karlsen
  V-Byårdskandidat SKAGEN

 • @Irene: Helt bestemt – det vil være fint med politikere fra de gamle kommuner…men jeg vil nu foretrække byrådsmedlemmer der møder op 90% af tiden fremfor at vi vælger efter køn.

  Mette G. Andersen

 • Inger, det må være logisk at kalde Sæby for bosætningsbyen, da den ligger tættest på Aalborg og dermed arbejdspladser. Det kommer kommunen til at tjene penge på, så det kan jeg sagtens se det logiske i…
  Hvis nogen skriver noget andet, så lad os høre argumenterne – det kunne være spændende 🙂

  Mette G. Andersen

 • Jeg hører altid transmissionen fra byrådsmøderne, således også i aftes. Under debatten om den nye kommuneplan 2009-2020 sagde Ole Rørbæk (S) fra Sæby om et område ved Sæby, som ønskes udlagt til boliger, at han, med andre politikere ønskede dette, idet Sæby jo er bosætningsbyen.

  Hvor stammer dog denne rigide holdning til os andre fra? Jeg har læst RUP, rapporten fra regionen, sat mig ind i strategiplanen, der var forløber for kommuneplanen, som jeg også har tygget igennem.

  Vil I, som sidder i byrådet nu, ikke fortælle, hvor opdelingen stammer fra og også sige, hvorfor vi skal deles op på den måde? Det er ok at svare, at det ved man heller ikke.

  Venlig hilsen Inger

 • irene hjortshøj

  Jeg synes Mette har helt ret, det handler om at de rette personer bliver valgt ind i det nye byråd, det er utrolig vigtigt at der sidder politikere fra alle de gamle kommuner, og det er vigtigt med begge køn, det håber jeg alle tænker på.

  Venlig hilsen
  Irene Hjortshøj
  byrådsmedlem og kandidat for Socialdemokratiet.

 • Hej Pia

  “Rigets tilstand” er vidst ikke til at undgå at se i medierne. For mit eget vedkommende kan jeg sige, at jeg fra kommunesammenlægningen var en af dem der prædikede “en hel kommune” og ville også stille op til byrådet indtil vi desværre fik sygdom i familien – men jeg har sadlet om, for det er helt tydeligt, at vi får kniven hver gang der skal spares.
  Så partifarven er næsten ligegyldig for mig – det handler mere om hvem jeg tror kan varetage Skagens interesser bedst muligt i det nye byråd – for samarbejde og udstrakte hænder bliver åbenbart belønnet med forkrøbling af de offentlige ydelser i byen.

  Mette G. Andersen

 • Jeg var selv tilstede og vil gerne tilslutte mig ovenstående indlæg fra Jakob.

  Succes er også i mine øjne lidt af en overdrivelse, men debatten imellem de fremmødte kandidater, byrådsmedlemmer og deres partisoldater var da meget interessant.

  Forhåbentlig også for de 10-15 øvrige tilhører, der ikke henhører under kategorien “Tordenskjolds Soldater”.

  Men hvis ordet succes, kan få flere til at møde op næste gang, er jeg gerne med på ordvalget.

  Måske det ovenikøbet også kunne få presen til at møde op, så borgerne af denne vej, kunne blive lidt oplyst om “Riges tilstand”!

  mvh
  Pia Karlsen
  V-byrådskandidat
  SKAGEN

 • irene hjortshøj

  Hej Jakob.
  Tak for din tilbagemelding, jeg går selvfølgelig ud fra at du var med til vælgermødet?, hvis ikke, så kan det jo være svært at definere en succes, er det antallet af fremmødte, eller er det kvaliteten i mødet?
  Venlig hilsen
  Irene Hjortshøj
  deltager i mødet

 • Med de reaktioner jeg læser her, så spørger jeg hvordan artiklen her kan formulere mødet som en succes?

  Hvad er kriterierne for en succes? Åbenbart lidt mindre end 80 fremmødte og 2/3 af dem er Tordenskjolds soldater…

  Hvad skal der til for at fremkalde overskriften “En fiasko”?

 • irene hjortshøj

  Bent Bøgsted skriver at det var synd at der ikke var ret mange skagboer, skal lige rette Bent Bøgsted i at der var mange skagboer, du kendte dem bare ikke.

  Irene Hjortshøj
  byrådsmedlem og byrådskandidat
  SKAGEN

 • Skal lige gøre opmærksom på, at liste Ø desværre ikke deltager i møderne, da de ikke opstiller til kommunevalget denne gang.
  Øvrige informationer er korrekte.
  Med venlig hilsen
  Helle Pedersen, formand, Socialdemokraterne Frederikshavn

 • Men der er stadig mulighed for at komme til A-Ø møde, – det forgår næste gang i Sæby, på biblioteket d.5.11. kl.19:00-22 eller i Frederikshavn på biblioteket, d.12.11. det er også kl. 19:00-22:00. Paneldeltagerne er lige fra liste A – borgmester Erik Sørensen – og til liste Ø.

  Mvh Leo Svendsen

 • Blev det ikke også annonceret lidt sent?

  Hilsen Inger

 • Jeg er enig med Søren Viste om valgmødet. Det var et rigtigt godt valgmøde med mange gode spørgsmål og svar. Det var blot en skam at der ikke var flere skagboere der havde fundet vej til valgmødet.Jeg vil gætte på at 2/3 dele var andre byrådskandidater eller fra partiernes baglande. Det skal der selvfølgelig være plads til. Vi kan blot konstatere at skagboerne gik glip af et godt valgmøde der kunne holde folk vågne.

  Venlig hilsen
  Bent Bøgsted
  Byrådskandidat
  Dansk Folkeparti

 • Søren Visti Jensen

  Jeg var til mødet, da jeg i forvejen var i Skagen for at arbejde (bor i Sæby).
  Jeg er selv SF-kandidat, og kunne notere mig at langt hovedparten af de fremmødte udgjorde baglande for de andre fremmødte partier. Der blev således nok ikke frelst mange sjæle på et i øvrigt godt møde. Det er lidt beskæmmende at monopolavisen Nordjyske ikke var til stede for at referere debatten, men den form for opsøgende journalistik er jo åbenbart skåret væk på de efterhånden kun få sider der i avisen tildeles Frederikshavn Kommune.
  Det er dog godt at internetaviserne omtaler mødet, men jeg savner nu lidt den tid hvor der var en række lokale dagblade, der med jounalister mødte op til valgmøderne og refererede de folkelige indslag i selv den mindste oplandsby.
  Det gjorde valgkampen nærværende og ikke kun et spil for Tordenskiolds soldater!

  Hilsen
  Søren Visti Jensen, Sæby
  Byrådskandidat SF

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vælgermødet i Skagen den 23. 10. var en succes. ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger