Den gamle mølle, oh lad den stå…

Den gamle mølle, oh lad den stå…

27. oktober 2009 - kl. 0:36 - af

Møllen på Fortidsminderne – undskyld Skagen By- og Egnsmuseum – har set noget forpjusket ud det seneste års tid.
En stormskade samt almindeligt forfald gjorde det nødvendigt at tage den ene vinge ned, for at den ikke skulle forvolde skade dels på resten af møllen og dels – ikke mindst – på løsgående turister.
Men nu lysner det. Vingen er repareret og snart på plads.
Museumsleder Michael Ax oplyser, at projektet har kostet i nærheden af kr. 200.000. Nogle af pengene er kommet via museets stormskadeforsikring, men langt fra nok til at dække hele projektet, der blandt andet også omfatter reparation og udskiftning af dragere i møllehatten samt det afsluttende tækkearbejde.
Museet har været så heldigt at få et beløb fra Inge og Asker Larsens Fond til Støtte af Almene Formål. Fonden har til huse i Horsens, men har stærk tilknytning til Skagen. Fonden har blandt andet også støttet renovering af Vippefyret samt Sømærket i Gl.Skagen.
Når alt træarbejdet er på plads, går tækkemand Jesper Glerup fra Års i gang med at få den gamle mølle til at se tækkelig ud igen. Han har god erfaring i området, idet det også var ham der tækkede både den rige og den fattige fiskers hus i sin tid. Til Museets store tilfredshed.

 

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Den gamle mølle, oh lad den stå…' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger