Sømanden og de værkbrudne i (lidt) høj søgang

Sømanden og de værkbrudne i (lidt) høj søgang

30. oktober 2009 - kl. 11:39 - af

Ja, helt værkbrudne var vi måske ikke alle sammen, men man er jo ikke medlem af Gigtforeningen for ingenting. Men når samme Gigtforening indbyder til foredrag og rundvisning på Skagen Skipperskole, så møder man op uanset handicap.

Forstander Jørgen Chr. Jensen tog imod og fortalte om skolen og dens fortid, fremtid og nutid. Alt imens deltagerne indtog kaffe, cacao og en meget flot kage med skipperskolens logo (som i parantes bemærket er designet af forstanderen himself – logoet, altså – ikke kagen).

Mange oplysninger tilflød de interesserede tilhørere. Vidste du for eksempel, at eleverne gennemsnitsalder er ca. 40 år?

At de kommer fra hele verden for at lære navigation m.v. her i Skagen?

At det – udover danskere selvfølgelig – er flest svenskere, der frekventerer skolen.

At der p.t. på verdensplan mangler ca. 40.000 navigatører, så skolen vil ikke komme til at mangle elever foreløbig.

Derfor har man også planer om at bygge en ny og større skole. Til 44 mio. kroner. På det nyinddæmmede havneområde, hvor man allerede har lejet en grund. Mange penge er i hus, men der mangler lige 15 mio. kroner – så hvis du ikke lige ved, hvad du skal bruge dine mange millioner til, så her her en god og fremtidssikker investering.

Skulle det ikke lykkes at skaffe de sidste penge, vil man som plan 2 bygge en etage oven på den gamle skipperskole. Denne er nemlig solid nok. Fundamentet er støttet af en gammel bunker fra krigens tid, og der kan køre trucks og andet godt oppe på taget, uden at loftet af den grund slår revner.

Vidste du også, at 10 % af alle mænd er farveblinde – og disse har ikke en chance for at komme ind på Skipperskolen, da en af de væsentligste ting ved navigation jo er, at man kan finde ind mellem de røde og de grønne bøjer.

Eleverne går ca. halvandet år på skolen, og i den periode bor de i Skagen. Forstander Jørgen Chr. Jensen anbefaler os alle at tage rigtig godt imod disse søfartselever. Med en årlig fraflytning af skagboer på ca. 200, ville det jo være rart, om nogle af disse søfolk bosatte familien her i Skagen, mens de selv tog på langfart som styrmænd eller kaptajner.

Efter foredraget kom så det, vi alle havde glædet os til. Nemlig besøg i den store simulator. Sådan en fyr koster 2½ mio. kroner og kan indstilles til alt slags vejr, man kan møde alle slags skibe, broer m.v. og man kan sejle ind i rigtig mange havne.

Vi nøjedes med at sejle en tur under Storebæltsbroen, og vi undgik at sejle ind i en anden stor tanker. Vejret var rimeligt med 3 meter høje bølger og let sne. De rigtige drengerøve af begge køn kunne nok have tænkt sig lidt mere søgang og lidt flere udfordringer, men man kan efter sigende blive rigtig godt søsyg i simulatoren (!) og hvem skulle så lige tørre op?

En kage, der vil frem i verden

En kage, der vil frem i verden

Udsigt til Storebæltsbroen i senvejr

Udsigt til Storebæltsbroen i senvejr

Pas på ikke at ramme tankeren dér

Pas på ikke at ramme tankeren dér

Ja, så mangler vi bare lidt mere søgang :o)

Ja, så mangler vi bare lidt mere søgang :o)

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sømanden og de værkbrudne i (lidt) høj søgang' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger