Skagens Museum: MĂĽnedens billede i november

Skagens Museum: MĂĽnedens billede i november

31. oktober 2009 - kl. 0:01 - af

I november er det Holger Drachmanns maleri Havet i oprør. Skagens Gren fra 1900/08, der er münedens billede pü Skagens Museum. Første og tredje torsdag kl. 14.00 i november er alle velkomne til at komme og høre mere om Drachmanns billede.
Holger Drachmann (1846-1908) kom til Skagen første gang i 1872 sammen med den norske kunstner Frits Thaulow, og de nĂŚste knap 40 ĂĽr indtil sin død i 1908, var Skagen et af hans foretrukne opholdssteder. Som den farverige og temperamentsfulde personlighed han var, blev Drachmann kendt og elsket – bĂĽde af fiskerne, kunstnerne og byens øvrige borgere.

Holger Drachmann er af de fleste kendt som digter, men han var faktisk uddannet marinemaler. Det var sÌrligt i Skagen, at han udfoldede sit maleriske talent. Det var dog digtekunsten, der dominerede i Drachmanns kunstneriske virke, og i münedens billede i november vil nogle af Drachmanns digte derfor blive inddraget og skabe dialog med maleriet Havet i oprør. Skagens Gren. Billedet hører til Drachmanns sene produktion af billeder, som fremstür mere frigjorte og ekspressive i deres udtryk, ligesom hans digte fra denne periode gør det.

Drachmann døde 14. januar 1908 i HornbÌk og hans urne blev fragtet fra København til Skagen, hvor den i en storslüet procession blev büret til hans gravsted nÌr Grenen.

Kom og hør mere om Holger Drachmann og hans maleri Havet i oprør. Skagens Gren, torsdagene 5. og 19. november kl. 14.00. Arrangementet varer cirka 20 minutter, og der vil vÌre rig lejlighed til at stille spørgsmül.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagens Museum: MĂĽnedens billede i november' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger