Vores kommune har hårdt brug for en ansvarlig ledelse

Vores kommune har hårdt brug for en ansvarlig ledelse

4. november 2009 - kl. 7:48 - af

Det må efterhånden være åbenlyst for enhver borger – fra Skagen i Nord til Voerså i Syd. Vi og ikke mindst de mange ansatte i kommunen, har nu mere end nogensinde brug for en ny leder. Venstre stiller med et godt bud på en ansvarlig og jordnær leder.

Vi ønsker at sikrer en bedre betjening af borgerne samt en større arbejdsglæde for kommunens ansatte. Vi tror på, at medarbejderne kan løfte ansvaret, hvis de får lov.

Vi skal lære at lytte mere til borgerne – i det offentlige fristes man let til at placere folk i kasser, så er man sikker på at behandle dem ens. Men vi er ikke alle ens, og derfor bør vi behandles forskelligt.
I Venstre mener vi bl.a., at kommunens ledere skal have kompetence og beføjelse til at træffe individuelle afgørelser ud fra den enkelte borgers ønsker og behov. De kommunale leder skal styrkes på alle niveauer med uddannelse, vejledning og ansvar.

Som det er kendt for alle, ligger vores kommunes økonomi desværre i ruiner, og derfor har vi ikke fuld handlefrihed. Det kan der faktisk godt laves om på. Ansvaret for pengene skal være mere tydelig. En bedre styring af kommunens økonomi giver frihed til at prioritere indsatsområderne.

Hvis god økonomi er kedelig, vil vi i Venstre gerne være kedelig de næste 4 år. 

I Venstre tror vi på, at vi kan skabe èn hel kommune med fælles mål og sammenhold

Sammen er vi stærke, men forskellighed er også en styrke. Vi skal udnytte forskellighederne og udnytte de fordele der er ved stordrift, men det er vigtigt, at vi samtidig sørger for, at der er plads til forskelle.

Det er mit ønske, at så mange vælgere som muligt vil gå til stemmeboksene den 17. november og i den forbindelse stemme lokalt, så vi kan sikre, at den forskellighed bliver repræsentativ i det nye byråd.

Med venlig hilsen
Pia Karlsen, Skagen
– byrådskandidat Venstre

7 kommentarer til “Vores kommune har hårdt brug for en ansvarlig ledelse” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

7 kommentarer til “Vores kommune har hårdt brug for en ansvarlig ledelse”

 • Hej Pia,

  tak for dit svar! Kan se at dit svar ligger på linie med Lars Møller’s kommentar
  i Skagen Onsdag. Det er tid til forandring og håber ikke, at vi blot får en gang
  “Karaoke Politik”…..samme melodi blot med ny forsanger ,men at I lever op til jeres valgløfter.
  God valgkamp!
  MVH
  Erik

 • Hej Erik

  Som du ved er jeg ny kandidat og har derfor ikke den erfaring, de “gamle i gårde” kan bryste sig med. Jeg vil dog forsøge at svare, ud fra de forudsætninger jeg nu engang har, som ikke siddende byrådsmedlem:.

  I Venstre mener vi (ikke kun jeg) at den økonomiske ledelse skal samles og fremover ligge hos borgmester og kommunaldirektør. Det giver mulighed for hurtigere at reagere på uforudsete forandringer og giver samtidigt øvrige ledere bedre mulighed for at lede det de egentligt er ansat til at lede; skoler, ældre, indsatser for mennesker med særlige behov.. Dermed sikres det, at vi kan yde borgerne en ordentlig service på de kommunale kerneområder; skole, ældre, mennesker med særlige behov.. Venstre vil i de kommende år sætte yderligere midler af til disse formål – det kan lade sig gøre, når vi har styr på budgetterne.

  Vi har i de senere år set, at det i stigende grad bliver nødvendigt med en tidlig indsats overfor familier i sociale vanskeligheder. Specielt har vi på det seneste set en voldsbølge i Danmark herunder i Nordjylland – alt for mange unge er skredet ud over kanten, hvor de er svære eller umulige at nå. En tidligere indsats vil til alles bedste sikre, at mange børn og unge slet ikke når til, at skulle udsættes for senere vidtrækkende indgreb og ydmygelser. Samtidigt vil det sikre, at dette område ikke fortsat eksploderer økonomisk, hvorved der sikres økonomi til mere bredt at hjælpe de svageste i vor kommune.

  De næste fire år skal bruges til at skabe arbejdsro efter kommunesammenlægningen. Motiverede og tilfredse(ikke stressede) medarbejdere, har generelt færre sygedage. Mange sygdedage koster kommunen dyrt.

  Kommunens medarbejdere har et stort behov for ro og forudsigelighed. Ingen store armbevægelser nu – men ro til at være og gøre noget nær borgerne. Det er jo kernen i al kommunal virksomhed.

  @ Kære Kurt Kirkedal Jensen Den sag om Kappelborgskolen må S da snart have kogt nok suppe på. Jeg og mange andre af de kandidater, der nu opstiller for Venstre, har aldrig været en del af den Kappelborg sag – og uanset om vi af nogle kunne anses som uærlig og uansvarlig dengang, ændre det jo ikke på fakta, at der ikke længere er børn i vores by til at gå på skolen! Hvis vi skal tale historie, havde både Sæby og Skagen havde en sund og god økonomi inden kommunesammenlægningen, hvor begge de 2 kommuner jo var ledet afen Venstre Borgmester.

  Jeg tror på, at Venstre med vores iflg Flemming Eriksen`s “kedelig økonomi” kan få den store samlede kommune på rette vej igen . Men korrekt måske ikke så “spændende” som de seneste 4 år. Personligt syntes jeg også noget kan blive for spændende !

  mvh
  Pia Karlsen

 • Peder Key Kristiansen

  Ja det lyder jo rigtig godt med alt den frihed, men Venstre lokalt har vist glemt at tage partikollegaerne på Christiansborg i ed, mon de og Dansk Folkeparti er klar til at løsne det jerngreb de har om kommunerne via de centralt udstukne love og krav ? … Mon ikke de lokale venstre-politikere skulle sætte sig sammen med ledelsen i Kbh og blive enige om hvor vi rent faktisk har Venstre ;o)

  mvh
  Peder

 • Jeg kan kun give Flemming Eriksen ret.
  At være underlagt socialdemokratisk overherredømme med Frederikshavn som udgangspunkt, er noget af det værste der er sket for byens borgere.

  Hilsen Sten

 • Flemming Eriksen

  I er kedelige og og duer ikke til at lede en kommune hvor økomonien er dårlig ,det har vi set jeres venner inde på Christiansborg har ikke kunne finde ud af , hvordan skal vi så tro på jer nu , for havde vi ikke fået den kommunesammenlægning havde vi stået bedre i dag , det ved vi nu ,så glem alt jeres jammer over kommunens økonomi . Flemming Eriksen …….

 • Hej Pia,

  Hvad er din konkrete handlingsplan for en bedre økonomi i kommunen, større arbejdsglæde hos de ansatte og hvilke beføjelse ønsker du fremover??
  På forhånd tak for dit svar!
  Mvh
  Erik

 • Kurt Kirkedal Jensen

  Endnu engang forsøger Venstre at mane et billede af at Venstre er et ansvarligt parti, og alle andre det modsatte. Må jeg lige minde om at kommunernes dårlige økonomi overvejende skyldtes Venstre tromlen en total og aldeles fejlslagen kommunestruktur somhar efterladt stort set alle danske kommuner i et morads. Lad mig minde om Venstres manglende ærlighed i forbindelse med den nødvendige lukning af Kappelborgskolen i Skagen.
  I alle de år jeg var i kommunalpolitik, oplevede man gang på gang Venstres uansvarlighed.
  Det er hårdt at være kommunalpolitikker i dagens danmark,så derfor har vi brug for politikere der mener og gør det samme både før og efter et valg. Min stemme går til Bjarne Kvist som for mig står for både visioner, samt økonomisk ansvarlighed. Jeg syntes Pia Karlsen skal bruge sine kræfter på at fortælle Venstres top hvad det er for et kaos de har skabt så vi igen kan få gejsten tilbage i kommunerne.
  VH
  Kurt Kirkedal Jensen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vores kommune har hårdt brug for en ansvarlig ledelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger