Vågn op, vågn op, det lokalpolitiske vagttårn brænder…..

Vågn op, vågn op, det lokalpolitiske vagttårn brænder…..

11. november 2009 - kl. 8:55 - af

Som tilflytter er jeg utrolig stolt over at bo i Skagen, men generationen gør at jeg ikke kan tillade mig, at kalde mig “skawbo”, men jeg føler som sådan.      

Vi kan tillade os at være stolt over vores by, vi har mere end de fleste, men vi må også erkende, at de lokale politikere i Skagen by ikke formår at varetage byens interesser og udvikling. Der er endnu ikke en af de lokale politikere i Skagen, der har tilbudt mig noget som kan friste mig! De har fokus på alle de bløde områder, ja, de griber alle de områder som gør os bløde om hjertet og efter valget bliver der så hverdag.

I Skagen har vi et erhvervsliv som skal leve godt. Vi har desværre en by som er i afvikling, blandt andet på grund af faldende befolkningstal og virksomheder som ikke kan få et generationsskifte på plads med familie eller medarbejder i virksomheden.

Dermed ikke sagt at vi ikke har et velfungerende erhvervsliv i Skagen, men vi skal til en hver tid søge for at have en vision omkring erhvervsservice, iværksætteri, oplevelse og erhvervsturisme, viden og kompetence og ikke mindst en levende bykerne. Den levende bykerne skal være med til at tiltrække flere bosættere, handlende og turister ved at understøtte og markedsføre Skagen som en attraktiv handelsby og turistcenter med en anerkendt historisk og dynamisk bykerne.

Men til sagens “kerne”. Hvorfor er der ingen lokal politiker som griber bolden omkring bygningen af “Århundredets Skipperskole” i Skagen?
Det er den mest oplagte mulighed i valgkampen, for at være med til at skabe en fremtid for den sidste uddannelsesinstitution i Skagen. Skagen Skipperskole er veldrevet, og den eneste tilbageværende skipperskole i Danmark. I øvrigt skal skipperskolen have en stor ære for at holde liv i byens eneste kollegium, ellers var det også lukket.

Hvad er så den politiske problemstilling? Det koster ca. 45 mio. kr. at bygge den nye skipper-skole. Langt mere en halvdelen af finansieringen er på plads, men realkredit- institutionerne vil ikke medvirke i finansieringen, idet de ser en risiko for at staten fra den ene dag til den anden fjerner “taxameterpengene” eller flytter undervisningen til en anden skole, en skole som i øvrigt ikke findes. Konklusionen må være at de danske realkreditinstitutioner fremover ikke vil være med til at finansiere erhvervsskoler og gymnasier – det må da siges at være en politisk sag, ganske vist lands-politisk i udgangspunktet.

Lokalpolitisk en oplagt sag, hvor der er mulighed for at skabe nye arbejdspladser og ikke mindst bevare de eksisterende. Skagen Skipperskole har nu løftet uddannelsesopgaven i mere en 90 år, hvorfor er de lokale politikere så passive?

Hvorfor ikke støtte op omkring skipperskolen fremfor alle disse fantasiprojekter med skibakker og golfprojekter med australsk ikke eksisterende kapital. Nej, lad den dag skipperskolen tager det første spadestik til et tiltrængt nybyggeri, blive den lykkeligste dag i borgmester Erik Sørensens liv, det er der fornuft og perspektiv i.

Nogle af “disse” lokalpolitikere siger i deres “vægelsind” at baglandet ikke ønsker sagen inddraget i kommunalvalget, men for mig er det lokalt. Er de “tøsedrenge”?

Vores borgmester siger der er gang i sagen, men han kender ikke sagens detaljer!

Det er vigtigt at virksomhederne i Skagen får nogle hjemmebanesejre – ellers har de ikke en chance på udebane, og så rykker de ud af superligaen. Det kan være fint nok at kommunen kan spare på papirindkøb eller lignende, men hvad så den dag boghandlen lukker? Er det en fordel for borgerne? Nej, vist er det ej, det er forfejlet velgørenhed – som kun skaber armod og afvikling af lokal-samfundet.

Jeg ved ikke hvem jeg skal stemme på til kommunalvalget, gør du?

af Per Gunder, Sct. Laurentii Vej 39 A, 9990 Skagen

8 kommentarer til “Vågn op, vågn op, det lokalpolitiske vagttårn brænder…..” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

8 kommentarer til “Vågn op, vågn op, det lokalpolitiske vagttårn brænder…..”

 • noget sent men bedre end aldrig
  DF Bent Bøgsted tog hånd om det på vælgermøde i Frederikshavn og fortalte af vejen var banet ,og minister havde sagt ja ,så her kom der da et Lyspunkt fra DF
  Angående erhvervsliv er det kun bymidten der tænkes på alt andet kan være ligemeget jo mere kommunen og myndigheder kan stoppe jo bedre
  vi har kun fyret 25 der var ikke plads til os ,man gider jo ikke ligge på knæ for teknisk forvaltning i over 35 år og så skal blive ved. et gogt råd til ny som tænker at starte Find et andet sted

  Karsten Drastrup

 • Flemming Eriksen

  Man kan vel også bruge Martec i Frederikshavn , den søfartskole har vel også plads til kursister , så kan Skagen Skipperskole trække på den , for så bliver hele søfartsuddannelsen i vores kommune , det er vel nok billigste , når man ikke har penge nok , for der er vel også lokaler der står tomme . så kan man håbe det giver flere arbejdspladser i vores kommune . Mvh. Flemming Eriksen

 • Kære Per Gunder – hvor er jeg enig, og har følgende kommentarer.

  For få uger siden havde vi fornøjelsen af at deltage i et arrangement på, og om ”Skagen Skipperskole”.

  Det er ikke ofte man møder så entusiastiske medarbejdere, eller så levende en direktør, som fakta var ved dette arrangement. Skolen er ubetinget en succes, og ydermere den eneste af sin art i Danmark.

  Her uddannes såvel danske som udenlandske elever – bemærk ”udenlandske”. Hele skolen syder af optimisme og samtidig en professionel holdning til uddannelserne. Her burde være den største opbakning fra såvel stat som kommune til den ønskede udbygning.

  Vi havde fornøjelsen af en orientering fra direktøren og en oplevelse i simulator- og i telegrafafdelingerne. Tak for en spændende eftermiddag.

  Stor er vores forundring over, at de lokale politikere ”kryber” uden om at engagere sig – de burde kæmpe en kamp uanset partifarve – succeshistorier er værd at samle på.

  Mange hilsner
  Ebba Brostrøm

 • Peder Key Kristiansen

  Hej Per

  Der findes jo også en anden model til at sikre Århundredets Skipperskole … De 3 største pengeinstitutter i vor by kunne jo gå sammen og låne skipperskolen 5 mio hver så var finansieringen jo på plads. I vil få sikkerhed i en bygning til 44,5 mio og I vil have først prioritet, så helt ærligt – hvad er problemet ?

  mvh
  Peder Key Kristiansen

 • Flemming Eriksen

  Til Per Gunder , dejlig optimisme du har , men kendsgerningerne er at der om nogle år ikke brug for danske navigatører i den danske handelsflåde , da rederierne vil have udlændinge , da de er billigere i løn , og det kan det danske samfund ikke hamle op med desvære , det er nok derfor at kreditforeninger er lidt tvilsomme med lån . Mvh. Flemming Eriksen …..

 • Hvis ikke vores Borgmester kender sagen detaljer så er det så sandelig på tide han sætter sig godt og grundigt ind i den, alt andet lige vil jeg tillade mig at kalde slendrian.

  Mvh.
  Fru Olsen

 • Jeg er “ægte” skagbo; men dog ikke bosiddende i Skagen.

  Skagens bedste ligger mig dog stadig stærkt på sinde.

  Derfor: GODT GÅET PER!

  Mvh

  Keld

 • Kære Per Gunder

  Mange tak for dit fine og fremsynet indlæg, det glæder mig oprigtigt som ansat på Skagen Skipperskole, at vi nyder lokal opbakning til etablering af vores nye skole.

  Jeg er dog lidt ked af, at du skriver, at alle lokale politiker er passive.
  Det er ikke helt fair. Siden april 2009, har Venstre i Skagen, efter et besøg på skolen med 4 V-politiker (Lars Møller, Anders Broholm, Birgitte Josefsen og Hans Jørgen Dalum), forsøgt at sætte fokus på Skipperskolen og problemstillingen med den manglende lånetilkendegivelse grundet behovet for statsgaranti, hver gang der har budt sig en lejlighed (og det var længe før Kommunevalget var igang). Bl.a under lokalt besøg i kommunen af såvel Inger Støjberg og Lene Espersen. Vi har forsøgt at skabe opmærksomhed hos Lene Espersen via vores politiske erhversordfører og undertegnede har selv de seneste uger forsøgt at få bragt fokus på problem stillingen ved at “køre emnet ind i valgkampen” – hvilket nu også er lykkedes. Som du kan læse i Nordjyske i dag, får vi nu også besøg på skolen fra S – toppen, mandag den 16. nov. – (dagen før KV/RV). Og det glæder mig, at S nu også gerne vil prøve at gøre en forskel. Jo flere vi er, der via vores forbindelser i eget netværk, vil skubbe på så Erhversministeren hører os, jo bedre.

  Jeg er ofte blevet skudt i skoene, at jeg evig og altid bringer Skipperskolen ind i billedet. Og ja, det gør jeg, fordi det er en arbejdsplads, som jeg er rigtig glad for at være en del af, men så sandelig også fordi jeg som borger i byen, ved hvor stor betydning skolen har for vores by. Og sidst men ikke mindst, ved hvor mange uddannelsessøgende og kursister, vi desværre ikke altid er i stand til at hjælpe med uddannelse.

  Jeg har nu overvejet, om det du rent faktisk mener, når du taler om passive politiker, mon så ikke er de eksisterende byrådspolitkerer. Man er nok først politiker, når man er “kommet ind”?! Jeg syntes personligt ikke jeg bør kaldes for passiv, det tror jeg der er mange, ihvertfald i min kreds (også i V-Frederikshavn), der vil skrive under på.

  Jeg håber og tror din tilkendegivelse her, vil bringe endnu flere “ind i kampen”! og så glæder jeg mig til vi skal igang med at bygge vores nye skole, for jeg tror helt sikkert, vi nok skal lykkedes med projektet. Vi har en forstander her på skolen som ALDRIG giver op – heldigvis!

  Mvh
  Pia Karlsen
  Byrådskandidat V

  PS og jeg er nu ikke i tvivl… jeg ved godt hvem jeg vil stemme på! 🙂

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vågn op, vågn op, det lokalpolitiske vagttårn brænder.....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER