Den Svenske Sømandskirke indstillet til at lukke

Den Svenske Sømandskirke indstillet til at lukke

15. december 2009 - kl. 9:33 - af

Ved udgangen af 2010 ser det ud til at den Svenske Sømands Kirke i Skagen bliver lukket. En arbejdsgruppe indstiller til den svenske kirkes nævn at kirken skal lukkes. På et møde den 9. februar 2010 kommer nævnet så med den endelige beslutning. Den svenske kirke har på det seneste åbnet kirker i både USA og Thailand og det er for at styrke arbejdet både der og i kirker der ligger langt væk fra Sverige at bl.a kirken i Skagen nedlægges.

 

Sådan her skrives der på kirkens hjemmeside:

Skagen, Danmark
Svenska kyrkans verksamhet i Skagen läggs ner den 31 december 2010. Under året anpassas verksamheten till nedläggningen och fastigheterna avyttras. Verksamheten stänger den 30 juni, men vigslar kan förrättas t o m 31 augusti och gudstjänster kan firas året ut. Tjänsten som assistent/husmor upphör 30 juni, och kyrkoherdetjänsten samt assistenttjänsten med musikalisk inriktning upphör 31 december.

9 kommentarer til “Den Svenske Sømandskirke indstillet til at lukke” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

9 kommentarer til “Den Svenske Sømandskirke indstillet til at lukke”

 • Efter att ha vuxit upp i denna kyrka på 1950-1960-talet känns det som nästan en personlig tragedi att Sjömanskyrkan skall stängas. Det är många gånger som jag återkommit till kyrkan och hälsat på och trott att denna kyrka kommer alltid att bestå.

  Det är min förhoppning att SKUT tar sitt förnuft tillfånga och omprövar ett ev stängningsbeslut. Jag är väl medveten om strategin för SKUT:s platser i världen, men så dåligt besöksunderlag är det väl inte i Sjömanskyrkan i Skagen behöver stängas? Det är väl inte bara de svenskar som har råd att resa långt bort, som har behov av kyrkans tjänster, eller?

  Med hopp om att opinionen kan bromsa SKUT:s ställnigstagande…

 • Skulle det værste ske, at kirken lukker, er jeg sikker på, at de mange fra Polen, som har slået sig ned i Skagen, har brug for en katolsk kirke at samles i.

  Hilsen Inger

 • Søren Andersen

  Kære Svenska kyrkans: I så – I kom – I sejrede! Godt gået!

  I så, at der i Skagen var er behov for en svensk menighed, ikke mindst blandt fiskerne.
  I kom og byggede en dejlig kirke, i det tørre land.
  I sejrede fordi I blev i Skagen til missionen var fuldført.
  Nu spørge I så jer selv, om ikke opgaven er fuldført?

  Er det den svenske kirkes opgave at være bryllupskirke for svenske turister i Skagen, som et andet Las Vegas?
  Er det den svenske kirkes opgave at være varmestue for skawboer?
  Er det den svenske kirkes opgave at lave Luciaoptog for danskerne?
  Er det den svenske kirkes opgave at være der – fordi det har den altid været?

  Svaret er delvis ja, hvis ressourcerne samtidig er forenelig med hovedopgaven / formålet: At være kirke for fastboende svenskere og svenske fiskere og søfolk.
  Svaret er nej, hvis hovedopgaven / formålet er det der fylder mindst i kirkens dagligdag.

  Jeg kan kun gætte mig til det rette svar, men kender jeg de skandinaviske udenlandskirker ret, ( og det tror jeg), er jeg sikker på, at udviklingen gennem årene er blevet fulgt ganske nøje. Heller ikke den svenske kirke har uanede midler, og må derfor rette ind efter, hvor de anser behovet er størst. Der hvor ”Danske Sømands- og Udlandskirker” betjener menigheder der primært består af 3. generations udvandre, betaler menigheden selv gildet! Modsat flyttes de kirker, som betjener de danske søfolk , rundt efter hvor formålet skønnes bedst udfyldt.

  Beslutter den svenske kirke at lukke sømandskirken i Skagen, vil den blive savnet og efterlade sig et tomrum. Andre bør så være parat til at tage over: Skagen Kirke / Sognehuset, Sømandshjemmet, Frelsens Hær ect.

  I Skagen er man Sømandskirken en stor TAK skyldig for et forbilledligt arbejde igennem rigtig mange år. DE så, de kom, og de sejrede!

 • Samfundet bliver efterhånden for sparet. Tandklinikker lægges sammen, skal du have tid hos lægen kan du få en om 3 mdr. Skoler nedlægges, plejehjem og hospitaler nedlægges eller der spares så meget, så man måske hellere burde dø. De politikker der laver reglerne, regner enten med at leve forevigt, har kunstige tænder der bare skal sendes med posten, aldrig syge, har ingen børn eller børnebørn. Hvad er det efterhånden vores penge går til…..

  Nu, skal Skagen igen rammes, denne gang den svenske kirke. Hvad bliver det næste. Der spares de forkerte steder, yder kommuner rammes. Måske det nordjyske bare skal ligge hen som en spøgelsesby, som mange andre “sommerbyer” gør, for det er da det man inviterer til. Bevar den svenske kirke. Vi havde en skøn julebasar og håber at få mange endnu. Stor tak til alle jer der laver et stort arbejde med, at få dette op at stå år efter år.

 • Vi er mange der som Karin Normann er dybt chokerede over at en kirke som Svenske Sømands kirke skal lukke. Når man tænker på hvor mange der bruger kirken, er det ganske utænkeligt.Det er ikke kun de Svenske Søfolk og de Svenske turister som er velkommen i kirken,men alle der kommer der får en varm og menneskelig modtagelse uanset nationalitet og dem er der mange af. Jeg selv er der en del sommeren igennem og jeg ved ingen andre kirker der i den grad tager sig af de sarte her i vores lille samfund, også de bliver modtaget af varme og glæde.Når jeg tænker på hvor mange der søger kirken året rundt, er det forbavsende at SKUD kan finde på lukke den, det vil blive et stort savn for os alle. Jeg vil også gerne takke Lars,og Karin samt alle de søde mennesker der hjælper til med driver kirken for det store arbejde i altid lægger i det,og for jeres altid venlige modtagelse.

  Venlig hilsen Bente Karlsen.

 • Jeg synes man skulle male den grøn, og fylde den med CO2, så kan den blive et populært mødested for alle CO2-sserne.
  Vort nuværende menighedsråd kan så indsættes som bestyrere, og ringe med klimaklokker en gang om ugen, så kan vi andre få lov at beholde den anden kirke.

  Hilsen Sten

 • John Nebbelunde

  For en nemheds skyld kan dette link i forbindelse med Karin Nordmann’s indlæg bruges.

  http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=334461

  hilsen John

 • Den svenske sømandskirke er bevaringsværdig i.h.h. til den nyligt vedtagne lokalplan for havnen.

  En lukning er, som Karin skriver, en rigtig dårlig beslutning.

  Hilsen Inger

 • Det erdesverre dette aars daarligste nyhed.
  Begrundelsen er, at svenskerne i stigende grand rejser laengere vaek, end Skagen og man vil saa placere en kirke in Thailand eller andre eksotiske steder.
  SKUT glemmer bare, at der i de her krisetider, som jo ogsaa er een af aarsagerne til, at kirken skal lukkes, er flere svenskere, som kommer til Skagen end til Thailand.
  Der er ogsaa flere svenskere som opsoeger kirken, netop paa grund af krisen.
  Det er i krisetider, man skal hjaelpe hinanden!
  Man kunne ogsaa faa den tanke, at bestyrelsen for SKUT hellere vil paa en inspektionsrejse til fjerne eksotiske rejsemaal end til Skagen.
  Haaber ikke, at det er den egentlige aarsag!!
  Og tro saa ikke, at de svenskere, som kommer her, ikke kommer i kirken, for der goer de.
  Er der problemer er det ikke hos den svenske konsul, at hjaelpes hentes, men i kirken. Der arrangeres sygebesoeg, og aeldrebesoeg hos byens mange svenskere.
  Derudover er der det kaempestore engagement med byens psykisk syge.
  Den svenske kirke holder masser af moeder, hvor ogsaa vi danskere er meget vellkomne.
  Sidst var det Luciafesten, hvor mange maatte gaa hjem hjem igen foer Luciaoptoget, fordi der ikke var plads nok.

  Saa skal man taenke paa de over 100 brylluipper, som holdes i kirken hvert aar. Og paa den betydning svenskernes bryllupper har for byens handlende og hoteller.

  Der kommer langt over 50,000 personer paa gennemrejse til kirken.

  En kirke, som er bygget af frivillige svenske fiskere i Skagen, hvis boern har brugt kirken til bryllupper, daab og begravelser. Det er et haan mod dem ogsaa.
  det er en arbejdsplads for flere i Skagen, som saa mister deres job.
  jeg ville foreslaa, at den svenske praestegaard i foerste omgang saelges, og saalade praesteparret bo i den til kirken tilhoerende lejlighed. Det har den nuvaerende praetefamilie ogsaa foreslaaet bestyrelsen for Skut!

  Der har altid vaeret en hjertevarm plads til alle i den kirke, saa jeg vil anbefale, at alle, som vil hjaelpe til med at stoppe den handling, gaar ind paa den svenske kirke i udlandets hjemmeside.
  Skut ,
  og saa trykke sig ind paa Svenska kyrkan i utlandet.
  Her staar artiklen, hvor man nederst kan komme med en kommentar!

  Saa kaere skagboerre, HJAELP os med at bevare den svenske kirke Skagen.

  Karin Nordmann

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Den Svenske Sømandskirke indstillet til at lukke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger