Flot 3. plads til kokkeelev pÄ Ruths Hotel
27. januar 2010 - kl. 9:46 - af Michael Egelund (WebRedaktĂžr)
Der var masser af talent og hĂžje ambitioner hos de ti hold, der stillede op til DM for Kokkeelever pĂ„ Foodexpo 2010 i MCH Messecenter Herning. Vinderne af den prestigefyldte titel blev 19-Ă„rige Steffen Bach Mikkelsen, Malling & Schmidt i Ă rhus, og 20-Ă„rige Jane Skov Grabow Jensen Strobel, Molskroen i Ebeltoft â begge fra Silkeborg Tekniske Skole. PĂ„ 3. pladsen kom Christian Milling Nielsen, fra Ruths Hotel, og hans makker Morten Falk.
DM-finalen i Herning, som startede med en skriftlig teoriprÞve, gik ud pÄ at fremstille en tre-retters menu pÄ grundlag af en udleveret rÄvarekasse. Vindermenuen bestod af bl.a. af havtaske, rimet jomfruhummer, sellerigratin i varm mousse, hÞjreb med ristede kartofler, mynteparfait med chokolade-crunch og Êblekage med vanillecreme.
– Tak for mad. I har stĂ„et for en flot prĂŠstation, og flere af desserterne var helt pĂ„ hĂžjde med dem, vi sĂ„ ved Ă rets Kok i sĂžndags. Det, der kendetegner dem, som kommer pĂ„ podiet, er fĂžrst og fremmest trĂŠning. Vi kan se, at der er lagt masser af timer og arbejde i maden, lĂžd det fra overdommeren.
Andenpladsen ved DM for Kokkeelever gik til Marc Nygaard Foged og Asmus From-Nielsen, Kold College Odense, mens Christian Milling Nielsen og Morten Falk, Food College Aalborg, tog den sidste plads pÄ podiet. Kokke-douen fra Aalborg blev vinder af hygiejneprisen, der gives til det mest prÊsentable kÞkken under DM-finalen.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Flot 3. plads til kokkeelev pÄ Ruths Hotel' til en bekendt