Grethe Hylander fylder 60 år på torsdag

Grethe Hylander fylder 60 år på torsdag

7. februar 2010 - kl. 1:00 - af

Grethe Hylander kom til Skagen i 1969 som nyuddannet dekoratør og fik job hos ”Hesselholt Axelsen”, konfektion og manufaktur. Her var hun i knap to år, inden hun åbnede egen butik med brugskunst, ”Hyldemor”, på hjørnet af Skt. Laurentii Vej og Havnevej.

10 år senere, i 1981, valgte hun at blive selvstændig dekoratør. I seks år indrettede hun butikker og dekorerede vinduer i adskillige butikker i Skagen og overalt i landet. Samtidig repræsenterede hun det tyske firma ”Medina Beklædning” i Danmark med salg til omkring 100 forretninger.

I 1987 blev Grethe Hylander tilknyttet Skagens Museum, hvor hun var i 20 år, de sidste 10 år som butiksleder. Hun deltog ved adskillige messer og fremstød for Skagen og for Skagens Museum i udlandet, først og fremmest i Tyskland, Norge og Sverige. Rammen om Skagens stand på disse messer var en vellignende kopi af den kendte spisestue fra Brøndums Hotel, som hun havde designet, og som hurtigt blev en velbesøgt hovedattraktion.

For tre år siden valgte hun at tilfredsstille en voksende lyst til at åbne en specialbutik. Det blev i Århus med gamle og nye ting, blandt andet glas, tøj og mindre møbler i fransk landstil, kaldet Vintage, med nordisk præg. Den fik navnet HYLLE og ligger i centrum i Maren Smeds Gyde ved Århus Domkirke.

Butikken bærer i udbredt grad præg af Grethe Hylanders personlige stil, som den er kendt i Skagen gennem flere årtier. Der viste sig hurtigt interesse for denne type specialbutik i Århus, som en voksende, fast kundekreds af både unge og ældre har taget til sig, og som de lokale medier har omtalt pænt. Rygtet er også nået Skagen, og herfra har flere enkeltpersoner, men også medarbejdere fra en stor virksomhed, indledt en fast tradition med besøg hos HYLLE, hvor det ikke er ualmindeligt, at der bydes på et lille glas til gode venner i de beskedne omgivelser med den specielle stemning.

Grethe Hylander er fortat knyttet til Skagen og Nordjylland, hvor hendes datter, Christiane Hylander, er lærer i Storvorde ved Aalborg, og hvor det første barnebarn er på vej.

60-års dagen holdes i fødselarens hus, Ankermedet 9 i Skagen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Grethe Hylander fylder 60 år på torsdag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger