Sebastian med band er klar til Festivalen

Sebastian med band er klar til Festivalen

8. februar 2010 - kl. 8:34 - af

Festivalens musikudvalg arbejder på højtryk og kan nu melde flere navne ud til de kommende koncerter i dagene 1.-4.juli 2010: Fredag aften i Badmintonhallen bliver et forrygende gensyn med 3 navne som har været med til at præge festivalen gennem de sidste 40 år.

 
Efter åbningstalen lægges der ud med irske David Munnenly Band:

De har været i Skagen to gange før, og her kan man opleve harmonikaspil, så man helt taber pusten. Fejende flotte instrumentale reels og gigs, blandet med lidt jazz og ragtime med en irsk sangfugl, der kan sit kram: Shauna Mullins. De to brødre Munnenly (David og Kieran) får blandt andet hjælp af Paul Kelly på violin, som mange sikkert oplevede under Eleanor Shanley’s fantastiske koncert sidste år.
Disse dygtige irere afløses af noget af en institution i dansk folkemusik, nemlig Poul Dissing og Benny Andersen. De har været i Skagen mange gange og har været med til at opbygge Skagen Festival til det, den er i dag.

Benny Andersen, der – tro det eller ej – er dobbelt så gammel som Skagen Festivalen, har mange gange henrykket især de danske og norske gæster på festivalen med sange om Svante, og hvad de nu hedder. De har altid haft evnen til at få publikum i deres hule hånd fra første akkord på pianoet. Så et meget glædeligt gensyn med et populært navn.
Til sidst fredag aften kommer så Sebastian med band. Sebastian har hele efteråret været på tur med band, og det er det, vi kan opleve i Skagen til sommer. Egentlig var de stoppet som gruppe, og Sebastian i gang med at optræde solo, som vi har oplevet flere gange i Badmintonhallen . Ikke desto mindre er det lykkedes at samle bandet igen til Skagen Festival 2010. Det kan vel næsten kaldes Sebastians Dream Team, der er samlet her: Gry Harrit, Alex Riel, Misen Groth, Perry Stenbæck, Morten Kærså, Nils Henriksen, Michael Friis, Klaus Menzer og selvfølgelig Sebastian selv. Der bliver genhør med mange af Sebastians klassikere. Man kan nævne Romeo, 80´ernes boheme, Ostesangen, Sommerfuglen, ja man kan blive ved i uendelighed. Der venter publikum en stjerneaften fredag den 2. juli i Badmintonhallen.

Søndag aften i Badmintonhallen kan man – udover McCalmans´ afskedkoncert – opleve The Dubliners. Nærmere præsentation er unødvendig. Måske også for sidste gang – man kan aldrig vide. Folkemusikkens grandfathers spiller stadig og kan stadig spille de fleste bagud ad scenen. Godt nok er de gamle, men de kan deres kram. Om det er Barney på banjo eller John på violin eller Eamon, Sean og Patsy, så er der altid garanti for en oplevelse af de helt store. Om det er ”Seven drunken nights”, ”Whiskey in the jar” eller “ The town I loved so well”, så er resultatet det samme: solid og utrolig populær folkemusik fra folkemusikkens mestre.

Det sidste navn søndag aften bliver ligeledes et stort navn, men er ikke helt på plads. Det offentliggøres senere. Så alt i alt en afslutningsaften, der kan måle sig med de bedste, Skagen Festivalen nogensinde har sammensat – så reserver aftenen allerede nu, hvis man vil opleve fløden af folkemusikken. Søndag aften i Badmintonhallen.
Ud over disse gamle kendinge er der som sædvanlig helt nye unge navne og navne, der så småt er ved at etablere sig. I sidste kategori kan nævnes publikumsyndlingene Kandoris fra Belgien – svenske Eileen – danske Laura Mo – og danske TopCats. Alle navne, der har begejstret publikum ved festivalen tidligere.

Af helt nye navne, som publikum kan glæde sig til, er engelske Other Roads, Irske Natural Gas, svenske Molly på Rymmen og 4 Square fra Manchester i England. Alle unge mennesker, der spiller frisk og fornem folkemusik. Glæd jer! De bliver helt sikkert kommende navne på mange festivaler rundt omkring i Europa.
Som altid opfordrer vi alle til at bestille overnatning allerede nu – eller benytte festivalens camppladser, hvor der altid er plads nok.
Billetsalget åbnes første mandag i maj – men med de store navne, der er på plakaten gælder det nok om at komme hurtigt ud af hullerne. Der bliver helt sikkert rift om billetterne.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sebastian med band er klar til Festivalen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger