Gratis glæder – en spændende kulturhistorisk vinter ferie

Gratis glæder – en spændende kulturhistorisk vinter ferie

12. februar 2010 - kl. 0:23 - af

De kulturhistoriske museer i Frederikshavn Kommune. Hvorfor betale en formue for at tage på skiferie eller forsvinde i menneskemængden i et indkøbscenter, når der lige i nærheden er sjove og spændende aktiviteter, som du oven i købet risikerer at blive klogere af.

 

Skagen By- og Egnsmuseum, Bangsbo Museum og Sæby Museum (tilsammen Nordjyllands Kystmuseum) tilbyder i vinterferien et væld af sjove og spændende aktiviteter, der er gratis for børn. Så ved du ikke, hvad en hvæsegase er, kunne du tænke dig at lave legetøj, som man gjorde under Anden Verdenskrig, eller vil du gerne have flere fugle i din have, så hank op i søskende, mor og far, bedsteforældre eller måske nogle helt andre og tag på museum.

Hvæsegaser, historier og hårdføre mænd!
På Skagen By- og Egnsmuseum (www.skagen-bymus.dk) er der aktiviteter i både uge 7 og 8. Museets populære Aktivitetshus summer af liv alle hverdage fra 11-15. Her kan man klæde sig ud, prøve kræfter med at bygge små vindmøller, lave hvæsegaser, knuse sennepskorn med en kanonkugle eller få hjælp til at snitte en dolk, knytte et armbånd eller en nøglering.
Hver dag kl. 12.30-13 er der særlige børneomvisninger, hvor der bl.a. bliver fortalt om de tapre redningsmænd, om skibe der var lastet med det pureste guld, eller man kan høre om, hvordan det var at bo sammen med 7 søskende og gå med bare tæer indtil november!

Havregrynskugler og legetøj som under anden verdenskrig
På Bangsbo (www.bangsbo.com) er der ligeledes aktiviteter i både uge 7 og 8 tirsdag – fredag kl. 10-16. Her står aktiviteterne i Anden Verdenskrigs tegn. Hele familien kan være med omkring det spændende kæmpebrætspil, der handler om besættelsestiden. Her skal du samle rationeringsmærker. Du bevæger dig rundt på en bane ved hjælp af terningeslag og skal svare på spørgsmål og løse opgaver, hvor du må tage modstandsudstillingen til hjælp. Spillet henvender sig mest til børn fra 5. klassetrin og opefter, ligesom det er velegnet for voksne.
Kl. 13-15 er der legetøjsværksted, hvor vi laver legetøj af genbrugsmaterialer, ligesom da der var knaphed på varer og råmaterialer under Anden Verdenskrig, fordi det var svært at købe ting fra udlandet. Der er også smagsprøver på havregrynskugler lavet efter en opskrift fra besættelsestiden.

Bliv klar til foråret
På Sæby Museum (www.saeby-museum.dk) står vinterferien i uge 8 i forårets tegn. Her har du mulighed for at blive klar til foråret, når vi torsdag den 25. februar kl. 11-15 får besøg af naturvejleder Bo Storm, der vil fortælle om fugle. Det bliver en spændende og sjov fortælling, hvor du ikke bare kan se udstoppede fugle, få at vide hvordan de bor og hvordan man bedst fodrer dem, men også se fuglekranier og høre deres stemmer. Bagefter kan du sammen med museets snedker lave din egen fuglekasse og dine egne foderkugler, så fuglene vil elske din have, når du kommer hjem.
Tirsdag den 23. og onsdag den 24. februar kl. 11-13 har museet ”fugleklip”, hvor du kan farvelægge flotte tegninger af fugle eller klippe og lave sjove fugle til at hænge f.eks. i vinduet, så fuglene ikke flyver mod ruden.
Er der ikke noget, der frister dig, har alle tre museer en skattejagt/gættekonkurrence, som du kan hygge dig med i ro og mag. Hold dig orienteret på vores hjemmesider.

Også noget til de voksne
Selv om det er vinterferie, er de voksne nu ikke helt glemt. På Skagen By- og Egnsmuseum er der mandage i uge 7 og 8 kl. 13.30-15 dramatiske strandingsberetninger under den fælles overskrift ”Alle mand til årerne!”. Deltagerne bydes på kaffe og hjemmelavet bjesk.
Onsdage kl. 13-13.30 kan man høre månedens historie, som i februar hedder ”De hårdføre, ædruelige redningsmænd”, hvor der berettes om, hvilke krav der var til redningsmændene, hvad de fik i løn og arbejdet ombord på båden.
Har man lyst til frisk luft og flere historier, er det en god idé at tage med på den guidede byvandring i Skagen, som tilbydes tirsdage kl. 11-12.30. Pris 75,- prisen inkl. entré til museet.
Alle arrangementerne (undtaget den guidede byvandring) er gratis, når der er betalt entré.
Børn og unge under 18 år har gratis adgang.
Entré for voksne: Skagen og Bangsbo 40,- kr. Sæby 35,-kr.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gratis glæder - en spændende kulturhistorisk vinter ferie' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger