Venstre i Skagen har fået ny formand

Venstre i Skagen har fået ny formand

16. februar 2010 - kl. 11:47 - af

På Venstre Skagen`s generalforsamling mandag aften på Skagen Sømandshjem, blev Jørgen Fink Petersen valgt til ny formand. Pia Karlsen ønskede ikke genvalg som formand ( læs hendes beretning herunder ) og Anni Norsk ønskede at udtræde af bestyrelsen

 

 

Herefter ser bestyrelsen således ud:

Ny formand: Jørgen Fink Petersen
Ny Næstformand: Frede Gaardlund
Nyvalg til bestyrelsen: Kaj Thomsen
Desuden var der genvalg til Anny Larsen og Else Langbak

Nyvalg af suppleant: Maria Højmark – Desuden genvalg af suppleant Lis Reinholdt

Efter Generalforsamling politisk debat om bl.a. Nationalpark Skagen Odde samt debat indlæg fra Anders Broholm om den aktuelle politiske dagsorden. – herunder skolestruktur, ny dagsinstitutionsstruktur, det nye økonomiske koordinerings råd samt 2 nye fora for henholdsvis erhverv samt handel/turisme – set som nyt tiltag i stedet for det Erhvervs- og turismeudvalget (ETU), som forventes nedlagt.

Pia Karlsens beretning

Valget til kommuner og regioner den 17. november gav os et markant bedre resultat, end vi var spået ved indgangen til valgkampen.
Ikke mindst her i Frederikshavn Kommune landede vi jo temmelig godt. Med en lille fremgang på 2,7% lykkedes det Venstre at få 30,7% af stemmerne, som gav os 10 pladser i det nye byråd. (Vi mistede dog kort tid efter valget et medlem, idet Peter Laigaard valgte at blive løsgænger).
Lokalt i Skagen, valgte Hans Rex Christensen ikke at genopstille og da Inger Støtt samtidig valgte at træde ud af byrådsgruppen, skulle vi i Skagen gøre en ekstra indsats for at finde nye kandidater.
På vegne af vælgerforeningen i Skagen vil jeg her gerne benytte lejligheden til at takke både Hans Rex og Inger Støtt for det store arbejde, de igennem mange år har udført for Venstre og i særdeleshed – Skagen.
Konstitueringen efter valget blev visse steder både en langstrakt og uskøn affære. Noget vi mærkede på egen krop her i Frederikshavn Kommune. Til trods for at aftalen med C og SF faktisk var på plads allerede få dage efter valget, var intet sikkert før det konstituerende byrådsmøde 11. december. Personligt vil jeg, som nyvalgt gerne tilføje, at der langt fra var is, i min mave i hele denne periode – og jeg har en klar formodning om, at de fleste af mine kollegaer i Venstre`s gruppe havde det ligesådan. Aftalen holdt – heldigvis, og med vores nye borgmester Lars Møller i spidsen for Frederikshavn kommune har vi forudsætninger for at komme godt igennem de kommende 4 år.
Gennem hele det forgangne år og ikke mindst under hele valgkampen har jeg oplevet både som formand og kandidat en fantastisk indsats og velvilje fra bestyrelsen her i Skagen. Vi har haft et super godt samarbejde.
I 2010 skal bestyrelsen arbejde for at få fornyet og gerne yngre energi ind i vores forening. Det kan bl.a. ske ved målrettet at tegne nye medlemmer. Med en borgmesterpost placeret hos os selv, har vi de bedste forudsætninger for en medlemsfremgang de kommende 4 år.
Der skal også bruges kræfter på at tilrettelægge arbejdet i foreningen med fokus på at skabe en endnu større politisk synlighed. Jeg mener vi i endnu højere grad være skal være synligt til stede i det lokale miljø. Det handler ikke kun om byrådet – men om de mange andre muligheder for at påvirke den politiske dagsorden. F.eks. gennem brugerbestyrelser, borgergrupper, det frivillige foreningsliv osv. Venstre Skagen skal arbejde for, at være den forening i vores lokalsamfund, som man kan gå til og blive hørt. Det er ikke sikkert man får ret – men man får mulighed for at give sit input.

Af den siddende bestyrelse er vi to der har valgt ikke at genopstille. Anni Norsk – vores næstformand, har desværre meddelt bestyrelsen, at hun ønsker at trække sig fra sin bestyrelsespost – før tid. Anni begrunder sin ”exit” med, at hun igennem længere tid, har følt, hun har haft lidt for meget om ørerne. Anni deltager i rigtigt meget frivilligt arbejde, bl.a Hospice Frederikshavn, Anni`s ”hjertebarn”. På vegne af vælgerforeningen i Skagen vil jeg gerne takke Anni for det store arbejde, hun igennem mange, mange år har udført for Venstre og i særdeleshed – Venstre i Skagen.
Jeg har hele tiden gjort det klart for jer alle, men også holdt mig selv op på, at såfremt jeg blev valgt til byrådet, ville jeg trække mig fra min formandspost her i bestyrelsen. Jeg syntes formanden skal have et fornødent overskud og tid til arbejdet og det mener jeg ikke selv jeg kan tilbyde foreningen længere.

Jeg har været glad for arbejdet, som har lært mig meget, jeg har sat pris på kontakten til medlemmerne og ikke mindst samarbejdet med de øvrige bestyrelsesmedlemmer, I kommer ikke helt sikkert ikke til at slippe for mig, da jeg bestemt har tænkt mig at møde op til bestyrelsesmøderne, når jeg kan få det til at passe ind.
Tak til jer alle i bestyrelse for et fantastisk godt samarbejde og jeres opbakning. Sidst men ikke mindst tak til jer, som er mødt her i aften. Jeg håber, jeg har indfriet jeres forventninger og har kunnet leve op til den tillid, I har vist mig.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Venstre i Skagen har fået ny formand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger