Kulturen ud til institutionerne og hjem igen!

Kulturen ud til institutionerne og hjem igen!

19. februar 2010 - kl. 10:14 - af

Frederikshavn kommune søsatte mandag d.15 februarsin børnekulturpolitik i praksis med ”Børnekulturens Dag” i Det Musiske Hus i Frederikshavn. Ved mødet var de ny-udnævnte børnekulturambassadører fra kommunens skoler, institutioner og dagplejere mødt frem til en præsentation af Frederikshavn Kommunes børnekulturpolitik og en imponerende perlerække af aktiviteter og muligheder.
Frederikshavn Kommune satser i de kommende år på at involvere og inddrage kommunens institutioner aktivt i udviklingen af tilbuddene for børn og unge, og håber at have skabt et helt nyt udviklings og idéforum i netværket bag ”Børnekulturens dag”.

Formanden for Kultur og fritidsudvalget, Mogens Brag übnede dagen, ligesom borgmester Lars Møller, forvaltningschefer, kulturinstitutioner, foreninger, unge og festivaler deltog i konferencen.
Mogens Brag fremlagde sammen med Kultur og fritidschef Thomas Østergaard visionerne for kommunens børnekulturpolitik, der skal skabe nye brugere, nye udtryk og nye oplevelser for alle børn i hele kommunen.
”Vi har en meget stærk børnekultur i Frederikshavn Kommune og rigtig mange bidrager til at skabe de bedste rammer for at børn kan opleve, skabe og være en del af de mange kulturelle tilbud vi har. Nu skal vi i fællesskab forsøge at tilrette og udvikle de tilbuddene, så de passer vores børn og unge bedst muligt i fremtiden. Og det er en øvelse. Men alene det at mødes og få kendskab til hinanden, er et meget vigtigt og stort skridt. Det er første gang vi arrangerer en ”Frederikshavn Kommune konference ”– en slags børnekulturmesse, hvor alle kan mødes og se hvad vi har. Og det er ikke småting. Håbet er, at vi kan lade os inspirere til nye ideer eller genbruge hinandens på kryds og tværs. Og det tror jeg lykkes”, siger Mogens Brag.

På Børnekulturens dag kunne kulturambassadørerne både møde unge som selv er aktive i kulturen som talentet Gregers Mogstadt, Sæbyscenen, ungdomsskolernes freestyle tilbud; ”Parkour” og manden bag musicalen ”Buddha”.

Kulturen ud til institutionerne.
Kulturinstitutionerne præsenterede samtidigt deres tilbud og holdt oplæg for ambassadørerne om de muligheder de så for fremtidens samarbejde. Nordjyllands Kystmuseum tog scenen med storm, da man optrådte i tyske militær-uniformer og med et flot show gav indtryk af hvor mange muligheder institutionerne har for at få historiske men også virkelige oplevelser på museerne. ”Og museerne kommer gerne ud til Jer”, understregede Hans Munk Pedersen fra Nordjyllands Kystmuseum.
Musikskolen diskede op med en lang vifte af nye og spændende tilbud, ligesom Tordenskjolds Dagenes Børn og Jan Michael Madsen lagde fra kaj med en opfordring til at lade det indre barn få plads til udfoldelse, leg og kreativitet – hele livet. ”Det er når legen pludselig kan samle tre generationer at den bliver spændende – og måske lidt alvorlig. Så er vi ovre i det vi skal leve af; at turde udfolde os og leve vores drømme ud”, sagde Jan Michael Madsen.

Bibliotekerne i Frederikshavn Kommune prÌsenterede bl.a. det helt nye og banebrydende samarbejde med DR-Ramasjang, som trÌkker børn og unge til bibliotekerne og beskrev nødvendigheden af at turde bruge nye platforme, børnenes egne medier og fortÌllinger, som ramme for aktiviteterne i fremtiden.
Kultur og fritidschef Thomas Østergaard, som havde taget initiativ til konferencen, bl.a. sammen med den tidligere børnekulturkonsulent, Hanne Boesen, understregede at der ikke er noget ”taknemmeligt” eller hyggeligt ”uskadeligt” over at arbejde med kultur for, af og med børn.
”Det er nok sådan, at lige meget hvor hamrende morsomt det er, at arbejde med børn, så har det altid en meget stor portion krævende alvor i sig. Det vi gør har afgørende indflydelse på børnenes liv i fremtiden, og det ved alle der arbejder med børn i skolerne, på institutionerne og i dagplejerne meget bedre end vi. Derfor skal vi arbejde for at skabe de bedste tilbud og muligheder for børnene i kommunen som vi kan. Her er kultur, sport og kunst nogle af de mange formgivende værktøjer vi kan bruge. Vi skal blot indstille os på at skulle ændre værktøjerne hele tiden – fordi generationerne og børnene konstant forandrer sig. Det er udfordringen”, sagde kultur og fritidschefen.

Skagen Børnekulturfestival var også bidragsyder til konferencen og tog store kegler. Børnekulturfestivalen vandt sidste år Kulturelt Samvirkes pris ”kulturbolden” for sit fremragende og imponerende arbejde med kultur for børn. Peter Davidsen fra festivalen fortalte om festivalens ideer, filosofier og principper, som inspiration til en kommende mulig fælles Børnekulturens Fest i hele Frederikshavn Kommune.

Flere af deltagerne gav efter workshops udtryk for at der er mange muligheder, men at udfordringerne ogsü er mange. Der bliver nu nedsat en styregruppe som opsamler ideerne fra konferencen og udarbejder forslag til nye tilbud og aktiviteter, som fremlÌgges pü det nÌstkommende netvÌrksmøde.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kulturen ud til institutionerne og hjem igen!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger