Skagen Sømandshjem fylder 101 år på søndag

Skagen Sømandshjem fylder 101 år på søndag

23. februar 2010 - kl. 0:15 - af

Dagen, den 28 februar,  markeres med en ”årsfest” – som har været holdt hvert eneste år omkring fødselsdagen.
I gamle dage var det samtidig en afskedsfest for fiskerne, inden de tog på Englandsfiskeri.

2009 har været et begivenhedsrigt år på Sømandshjemmet, hvor vi foruden at fejre 100 års jubilæum også har måttet tage afsked med bestyrerparret Søren og Kirsten Andersen, der stoppede til 1. august. Derefter overtog Jytte Kusk midlertidig ansvaret for den daglige drift – Jytte Kusk har tidligere været bestyrer på Frederikshavn Sømandshjem.

Det har været en lang proces at finde en ny bestyrer til Sømandshjemmet, men endelig 1. februar i år indtog Jannie Dalsgaard lejligheden på første sal og begyndte som bestyrer. Arbejdet er ikke helt ukendt for hende, da hun kommer fra et job som bestyrer på Qaqortoq/Julianehåb Sømandshjem på Grønland.

Årsfesten vil bære præg af disse begivenheder, da vi her vil tage en forsinket afsked med Søren og Kirsten, sige tak til Jytte og byde Jannie Dalsgaard velkommen til Skagen og Sømandshjemmet.
Dagen begynder med højmesse i Skagen kirke kl. 10.30, hvorefter der er mulighed for at spise middag på Sømandshjemmet. Eftermiddagens program begynder kl. ca 13.00, hvor bl.a. sognepræst Henrik Bang-Møller taler, og der vil være kaffebord og hilsner. Middag og kaffe koster 60 kr. Tilmelding er ikke nødvendig

Der var fuldt hus ved 100-års-fødselsdagsfesten sidste år, som blev fejret ad flere omgange, og vi håber også at mange vil tage imod indbydelsen i år. Alle er velkommen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Sømandshjem fylder 101 år på søndag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger