Spektakulære løb kan blive de nye rockkoncerter

Spektakulære løb kan blive de nye rockkoncerter

19. marts 2010 - kl. 11:28 - af

En række af de eksklusive og spektakulære motionsløb i Danmark sælger billetter lige så hurtigt som rockkoncerter. Arrangørerne bag Skagen Marathon håber indenfor de næste par år at kunne udvikle dette løb til en eksklusiv ”vare” i klassen af ”spektakulære og eksklusive løb” i Danmark.

Lillebælt Halvmaraton til maj med 10.000 løbere blev – ifølge dagbladet Politiken – udsolgt på 40 timer. Det tog 3 dage at sælge de 30.000 pladser til Broløbet over Øresund i juni måned. Det forventes også at løb som eksempelvis Eventyrløbet i Odense med 22.000 deltagere og DHL Stafetten – der finder sted i fire byer – vil sælge ud med ca. 180.000 deltagere. Listen over løb der forventes at sælge ud i år er lang og det forventes at denne tendens vil fortsætte de kommende år.

Men hvorfor er løb blevet så populært? Vi lavede i efteråret 2009 en analyse for Skagen Helse omkring løbemarkedet i Danmark fortæller direktør Kim Høfler, Frederikshavn Event. Denne analyse viste, at omkring 25 % af den danske befolkning er ivrige motionsløbere. Ser vi på 2009 så blev der i Danmark – ifølge Dansk Atletikforbunds Motionstæller – solgt knap 560.000 startnumre til de 1000 løb, der blev afviklet i Danmark og det forventes at tallet er stigende. Det stigende antal deltagere til de mange løb skyldes ikke mindst den megen fokus på personlig sundhed og velvære, og her er løb et ganske glimrende middel til at nå sine personlige mål for velvære fortsætter Kim Høfler.

Vores analyse viste også, at man kan udvikle de store løb til dette årtis nye ”rockkoncerter” forstået på den måde, at de eksklusive og spektakulære løb vil blive efterspurgt af mange løbere og at man i lighed med de store rockkoncerter kan fortælle sine venner, at nu har man fået startnummer til det og det løb siger Kim Høfler.

Men markedet for løb er også benhård konkurrence. Vil man være med i klassen af ”eksklusive og spektakulære løb” er det ikke længere nok, at man ”bare” laver et løb der foregår på en flad vej. Der skal noget mere til fortsætter Kim Høfler.
Man bliver nødt til at kigge nærmere på løberute, lokale attraktioner, udenoms aktiviteter som eksempelvis underholdning og musik siger Kim Høfler. Vi mener derfor, at såfremt vi kan kombinere Skagens brand og de naturgivne herligheder sammen med en række udenoms aktiviteter, så har vi alle muligheder for at få etableret et tilbagevendende løb som Skagen Marathon, der med tiden vil vokse sig rigtig stort slutter Kim Høfler.

Bag Skagen Marathon d. 10.10.10 kl. 10:10 står Skagen Helse i samarbejde med Skagen Motionsklub, Frederikshavn Erhvervskontor, Skagen Turistbureau, Skagen Handelsstandsforening, Frederikshavn Event, Skov og Naturstyrelsen, Skagen Museum, Color Hotel Skagen, Skagen Strand, Skagen Havn, Skagen OK & Motion og lokale ildsjæle.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spektakulære løb kan blive de nye rockkoncerter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger