Fr.havn kommune: I front med CO2-kortlægning

Fr.havn kommune: I front med CO2-kortlægning

25. marts 2010 - kl. 0:01 - af

Med en ny it-baseret CO2-beregner, kan landets kommuner nu kortlægge deres CO2-udslip og sætte målrettet ind for at reducere udledningen af drivhusgasser. Frederikshavn Kommune har været med til at udvikle og afprøve CO2-beregneren. 782.596 tons CO2 – svarende til 12 tons CO2 pr. indbygger. Så meget udledte Frederikshavn Kommune i 2007. Det viser resultatet af den CO2-kortlægning, som Frederikshavn Kommune netop har færdiggjort – som én af de første fem kommuner i Danmark.
CO2-beregneren er udviklet for Klima- og Energiministeriet og Kommunernes Landsforening på baggrund af internationale standarder. Det betyder, at de danske kommuner nu bruger det samme værktøj, når de skal beregne, hvor meget der udledes af drivhusgasserne CO2, CH4 og N2O. Beregningen omregnes til en samlet CO2-uledning og sammenholdes med CO2-optaget inden for kommunegrænsen.
– Med CO2-beregneren har vi fået et helt nyt redskab til at planlægge klima- og energiindsatser. Rapporten viser helt tydeligt, hvor der er størst potentiale for at opnå besparelser i lige præcis vores kommune, udtaler Bahram Dehghan, der har deltaget i udviklingen og afprøvningen af CO2-beregneren på vegne af Frederikshavn Kommune.
– Vi kan se i rapporten, at det især er i de private husholdninger, der er store besparelser at hente – både på el- og varmeforbruget. Med de tal i baghånden, kan kortlægningen også bruges til at kvalificere en politisk diskussion om, hvor kommunen med fordel kan sætte ind fremadrettet, siger Bahram Dehghan, der glæder sig over, at Frederikshavn Kommune har haft mulighed for at deltage og opnå medbestemmelse i det nationale klimaprojekt.

En kommentar til “Fr.havn kommune: I front med CO2-kortlægning” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Fr.havn kommune: I front med CO2-kortlægning”

  • Flemming Eriksen

    I kan bare fjerne CO-2 afgiften så er der mange der vil skifte til grøn strøm , jeg selv får grøn strøm fra vandfald i Norge og det har jeg fået siden Energi Nord indførte det , og vi sparer ca. 12 tons CO-2 udslip om året så jeres måling holder ikke rigtig , men jeg skal stadig betale CO-2 afgift nok selv at jeg ikke forurener luften , men kommunen er nok lige så grisk som regeringen for at beholde CO-2 afgiften i kommunekassen som regeringen er at beholde CO-2 afgiften i statskassen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fr.havn kommune: I front med CO2-kortlægning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger