Fra krise til vækst i Frederikshavns Kommune….

Fra krise til vækst i Frederikshavns Kommune….

31. marts 2010 - kl. 15:44 - af

Vi har modtaget nedenstående fra: Birthe Marie H. Pilgaard (A). Hvorfor er det, at vi i socialdemokratiet er så optaget af vores erhvervs – og arbejdsmarkedsområde? Krisen kradser voldsomt – også i Frederikshavn. Vi har i Frederikshavn kommune gennem det sidste års tid været vidne til virksomhedslukninger, traditionsrige gamle arbejdspladser er flyttet til udlandet, tomme ordrebøger og mange mennesker har mistet deres arbejde.

Vores erhversliv og arbejdsmarkedsområde er under voldsomt pres. Det kræver en særlig indsats, hvis vi skal klare os helskindet igennem krisen. I socialdemokratiet mener vi, at det her og nu er vigtigt, at vores erhversliv – og arbejdsmarked får den maksimale støtte og opbakning – også i forhold til at udvikle en langsigtet strategi på området.

For os i socialdemokratiet drejer det sig om at gøre Frederikshavn kommune til et spændende sted at arbejde og bo. Vores allervigtigste drivkraft i denne sammenhæng er vores samarbejde mellem erhverv – og arbejdsmarked, handel, turisme, vores uddannelsesinstitutioner og Frederikshavn kommune. Her er også brug for en synlig og målrettet lokal politisk ledelse. Alle gode kræfter må bringes i spil. Vi skal i den grad arbejde for at udvikle vores netværk både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt.

At vores lokale erhvervsliv får gang i hjulene er forudsætningen for hele vores velfærd, som vi også i socialdemokratiet er så optaget af, at vi kan fastholde og udvikle. Alt dette er baggrunden for, at vi i socialdemokratiet gang på gang har påpeget, at vi skal i gang. Vi skal agere meget mere offensivt. Vi tror ikke på, at det er nok, at borgmester, Lars Møller alene afholder møder med de enkelte aktører. Samtidig er tidligere samlende foraer nedlagt uden at noget andet er kommet i stedet. Vi skal i stedet i fællesskab tage opgaven på os og hurtigst muligt i gang med at lave en fremtidssikret strategi og handleplan. I socialdemokratiet vil vi meget gerne tage aktivt del i denne opgave.

Et andet vigtigt område er vores arbejdsmarkedsområde. Jeg kan forstå, at vores nye formand for arbejdsmarkedsudvalget, Søren Visti Jensen IKKE mener, at vi lokalpolitisk skal sætte nogen dagsorden i den retning.

Vi mener i socialdemokratiet, at det er vigtigt at tænke erhvervs – og arbejdsmarkedsområdet sammen. Ja, vi mener faktisk, at opgaven aldrig har været vigtigere. Vi skal have arbejdstøjet på og b.la. stille os selv følgende spørgsmål:

– Hvad skal vi i Frederikshavn kommune leve af i fremtiden?
– Hvordan skal vores arbejdsmarkedsområde udvikle sig, hvad skal vi satse på i fremtiden?
– Hvilke krav stiller et kommende arbejdsmarked til kompetenceudvikling af vores ledige?
– Hvordan får vi målrettet skabt en meningsfuld kompetenceudvikling, der imødekommer både erhvervslivet og den lediges ønsker og behov?
– Hvordan kan vi arbejde med den store ledighed blandt vores unge og arbejde får, at flere får en ungdomsuddannelse?

Spørgsmålene er mange i forhold til at udvikle hele området og gøre Frederikshavn kommune klar til morgendagens udfordringer. Så lad os komme i gang med opgaven. Dette kan ikke ske for hurtigt.

Vi vil i socialdemokratiet arbejde konstruktivt med alle disse vigtige udfordringer. I troen på, at vi kan bevæge os fra KRISE TIL VÆKST, rækker vi endnu engang hånden frem til et bredere samarbejde i Frederikshavn byråd, så vi igen kan få gang hjulene i Frederikshavn kommune.

En kommentar til “Fra krise til vækst i Frederikshavns Kommune….” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Fra krise til vækst i Frederikshavns Kommune….”

 • søren Boesen

  Fint Birthe Marie Pilegaard.
  Vi har virkelig brug for alle gode kræfter.
  Jeg tror ikke at der er nogen der er uenig i dine fine forslag. Jeg kan se at også vores borgmester arbejder på mange af disse sager.

  Jeg håber selvfølgelig at den udstrakte hånd også gælder forslag stillet af det nu en gang etablerede flertal i Frederikshavn kommunes byråd.?

  Efter at have læst de sidste par ugers pressemeddelser i aviserne fra socialdemokraternes førstemand kan man jo have sine tvivl om hvad der er årets Aprilsspøg.
  Er det at ” Skagen” navnet er fjernet af byrådet eller er det Fru Pilegaards udmelding ?
  Jeg er sikker på at det ikke er det første, men er der 2 iår ?
  .
  Der er brug for alle positive kræfter , så hjertelig velkommen, jeg glæder mig til at følge byrådets arbejde.

  Med venlig hilsen

  Søren Boesen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fra krise til vækst i Frederikshavns Kommune....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger