1.000 personer til Kræmmerdag på 5 timer!

1.000 personer til Kræmmerdag på 5 timer!

8. april 2010 - kl. 0:01 - af

Solen var netop kravlet op over Fyrbakken, da det store festflag blev sat på Ankermedets Skole. Fra SKAGEN NÆRRADIO lød budskabet ud i æteren, om at komme til Kræmmerdag. Inde i de gamle gymnastiksale der i dagens anledning var pyntet med flag og balloner, blandede duften af sure tæer og gulvlak sig med duften af friskbrygget kaffe, samt de hemmelige ingredienser i den store pølsegryde. Formanden for skolens Venneforening Allan Jensen havde i dagens anledning fået titel af Kræmmerchef. Sammen med sit team af friske medhjælpere, stod han nu klar i smarte bluser fra EZEEPRINT.

De 58 private kræmmerboder var fyldte til bristepunktet med alt fra Barbiedukker til staldvinduer. Blandt kræmmerne var børn fra alle Skagens skoler, samt sælgere helt fra Tisvildeleje. Kl. 10:00 var det tid for åbningstalen. Formanden lagde ud, men da det var 10. gang Kræmmerdagen afholdtes, var der hjælp fra tidligere Skoledirektør samt Kultur og Fritidschef Chresten Sloth Christensen, der fortalte om de gamle handelstraditioner i Skagen som købstad. Så var der nedtælling med alle børnene, og der måtte handles.

Cafèen havde i år en overraskelse. SUPER BRUGSENS bagermester Pernille Nyeng havde nemlig ofret en fridag, og havde startet bageriet op Langfredag, for at fremtrylle 6 stk. kæmpestore kagemænd, hvor der ikke var sparret på hverken den lækre chokolade eller flødeskummet. Det store kaffebord var påskepyntet af Sussi fra TONNYS BLOMSTER.

Blot en time efter åbningen havde gæst nr. 300 passeret tælleapparatet. På indgangsnumrene blev der udloddet meget flotte sponsorgaver fra NORDJYSKE BANK, DANSKE BANK, SPAR NORD BANK, SPAREKASSEN VENDSYSSEL samt GULDBAGEREN. Børnene blev underholdt af BALLONKLOVNEN IB i skikkelse af Peter Gislund, og den rå og ægte kræmmerstemning blev leveret af Gislund Junior, der trak de bedste toner ud af sin flotte lirekasse, og supplerede med alle de gode gamle danske sange, så der ikke var et øje tørt på de fremmødte pensionister.

Kl. 12:00 var det tid for auktion fra scenen. En stor del af byens forretninger havde valgt at støtte Venneforeningen med indsamling til børnene. Følgende sponsorer nævnes her med stor tak og i tilfældig rækkefølge:

Fa. ALFRED PEDERSENS EFTF. APS.
BOTEX GARDINER OG UDSTYR
BOLCHERIET
CHRISTIANS PØLSEVOGN
DET LILLE KAFFEHUS
EXPERT
FOLDENS HOTEL
FÆTTER GUF 
HARALD CHRISTIANSENS EFTF.
IMERCO
IDÈ MØBLER SENIUS
ISHJØRNET
SUPER BRUGSEN
JENS CHRISTOFFERSEN
KONNERUP
KWIK SPAR
LIGHT HOUSE
LEGEKÆDEN
MARCUS
MATAS
MØBEL LAND
NAPAPIJRI
NISSEN MINI MARKED
NY FORM
PIGER PÅ TOPPEN
RÅDHUSBAGEREN
RAV I SKAGEN
ROSEMUNDE
SALON GAJHEDE
STENBROEN
SALON FASHION
SKAGEN GARN OG BRUGSKUNST
STAFF
SUPER SPAR
SKAWGRILLEN
TIP TOP ISENKRAM/BØRNEBIXEN
VIVIENNE
ZJOOS
SKAGA SUPER

Tak til kræmmere, hjælpere, kunder og sponsorer, for at gøre denne dag til noget specielt for skolens børn, der nu kan se frem til hjælp og støtte ved lejrskoler og meget andet.

Med Venlig Hilsen

“Kræmmerchefen”

klik på billederne for at forstørre og læse billedtekst

  
  
  
  

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '1.000 personer til Kræmmerdag på 5 timer!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger