
Danmark dengang – hvor var du?
11. april 2010 - kl. 0:01 - af Michael Egelund (WebRedaktĂžr)
Forestil dig, at du zoomer ind pÄ din barndomsby og ser gamle film eller fotos af steder og begivenheder, som du husker fra din egen barndom. Du finder billeder af det vÊrft, hvor din farfar arbejdede og den danseskole, hvor du fik dit fÞrste kys.
Den 12. april lancerer DR et historisk danmarkskort med masser af film og billeder fra det Danmark, der var engang. PÄ hjemmesiden Danmark dengang, www.dr.dk/dengang, kan du tage med pÄ en rejse tilbage i vores fÊlles danmarks-historie.
PÄ sidens digitale danmarkskort finder du en omfattende guldgrube af lokalhistoriske film fra DRs arkiv, som pÄ gadeplan viser, hvordan Danmark sÄ ud i perioden 1900-1990.
En rÊkke kendte og ukendte danskere har allerede lagt en bid af deres historie pÄ siden. Derudover fortÊller en rÊkke P4 lyttere fra hver sin del af landet, i lyd og billeder, om et ganske bestemt billede, der har en sÊrlig betydning for dem.
Din danmarkshistorie
Men du kan ogsÄ vÊre med til at fortÊlle din del af vores fÊlles historie, nÄr Danmark dengang inviterer hele landet til at Äbne de glemte skuffer, finde de gamle albums frem, og lÊgge fotos eller film ind pÄ www.dr.dk/dengang . Det kan vÊre billeder af dit barn-domshjem, din gamle skole, fodboldklub, din fÞrste cykel eller en sÊrlig begivenhed, som du husker fra dengang. Du kan bidrage med bÄde film, fotos og tekst.
Lokale aktiviteter
DRs nye hjemmeside Ă„bner 12. april – og ugen igennem sĂŠtter vi fokus pĂ„ Danmark Dengang med gode historier i radioen og et historietema i DR2s programserie Danskernes Akademi.
Folkebiblioteker og lokalhistoriske arkiver over hele landet er med i projektet og tilbyder blandt andet kurser i fotoscanning og upload af billeder og tekst, sÄ alle danskerne pÄ den mÄde kan vÊre med til at sÊtte deres fingeraftryk pÄ det historiske danmarkskort.
PĂ„ hjemmesiden kan du nemt finde de lokale biblioteker og arkiver, der bidrager med aktiviteter til www.dr.dk/dengang.
Du er velkommen til at henvende dig til kontaktperson for Frederikshavn Kommunes Biblioteker – Annette Rugholt Carlsen – pĂ„ telefonnummer 98 45 98 91 14 eller e-mail: anru@frederikshavn.dk.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Danmark dengang - hvor var du?' til en bekendt