Åbent brev til borgmesteren fra Skagen

Åbent brev til borgmesteren fra Skagen

22. april 2010 - kl. 6:32 - af

En række foreninger fra Skagens erhvervs-, kultur- og turistliv har sendt et brev til borgmesteren forud for gårsdagens møde i Økonomiudvalget. Vi bringer referatet af behandlingen af henvendelsen, så snart dette er offentliggjort. Her er brevet:
“Borgmester Lars Møller Rådhuset Rådhus Allé 100 9700 Frederikshavn
Skagen den 15. april 2010
I forbindelse med den fortsatte strøm af lokalplaner, lokalplansforslag, ændringer til kommuneplanen og senest forslag til Lokalplan nr. SKA.C.06.01.01, centerområde ved Højensvej /Frederikshavnsvej, Skagen, Silvervej (TF Sagsnr: 10/2594), Strandklit 1(TF Sagsnr: 10/2593), Forslag til Lokalplan SKA.C.03.08.01 (tidligere SKA.200.C4) og Kommuneplantillæg 09.05 for et centerområde ved Chr. d. X´s Vej, Skagen og det kommende forslag til Lokalplan SKA.B.03.06.01 (tidligere SKA.200.C5) og kommuneplantillæg 09.10 for boligområde ved Remisen, Skagen C5 sammenholdt med alle de lokalplaner for Skagen city og lokalplanerne for kulturmiljøerne Østerby og Vesterby fortætningen af bl.a. Alba Schwartz vej, er vi en kreds af lokale erhvervs- og interesseorganisationer, der mener, at en fragmenteret planlægning uden en overordnet samlet masterplan for udviklingen af Skagen kan blive ødelæggende for det lokale erhvervsliv, bosættelse af byen samt den kvalitetsmæssige udvikling af turismeerhvervet.

Vi skal anmode dig og byrådet om, at give Skagen en pause til samlet og kvalificeret og i samarbejde med forvaltningen at udarbejde en plan for Skagens udvikling for de kommende år. Du kan med nogen ret sige, at dette arbejde burde have været en del at udarbejdelsen at den første samlede kommuneplan for Frederikshavn kommune, men der var ganske enkelt ikke tid til at gå så meget i detaljen i de enkelte dele af kommuneplanen, der i øvrigt er så tematiseret, at et samlet overblik er vanskeligt at få. Det er denne tid vi anmoder om nu, således at al planlægning sættes i bero i 6 mdr. for at vi kan udarbejde forslag til en samlet plan og behandle div. forslag til lokalplaner som er fremsat. Skagens nye city lokalplan C4 og C5, indgangen til Byen lokalplan Højensvej, den gentagne forandring af dele af projektet Nordstrand m.v. og foreløbige forliste projekter Kasernegrunden, og den omsiggribende fortætning af byen samt centralisering af erhvevslivet alt sammen forhold der burde gives tid til en ordentlig eftertanke.

Med venlig hilsen
Flemming Stig, formand for Skagen Handelsstandsforening.
Ulla Mosich, formand for Skagen Turistforening.
Allan Kastor Andersen, formand for Skagen Erhvervsforening.
Jens Gram, formand for Skagen Håndværker og Industriforening.
Jesper Hermansen, formand for Skagen Fiskeriforening.
Werner Broberg, formand for Skagen Havn.
Skagen Hotel- og Restaurationsforening, næstformand Hans Nielsen.
By & Land, formand Jens Daugaard”

En kommentar til “Åbent brev til borgmesteren fra Skagen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Åbent brev til borgmesteren fra Skagen”

  • Inger Kempff-Nordkap

    Det kunne du simpelthen ikke være bekendt, Bjarne Kvist.

    Jeg lyttede til byrådsmødet i radioen, og da punktet om C5 om lokalplanen for byggeriet i Remiseområdet, kom du med et rigtigt godt forslag, da du havde hørt, at borgmester Lars Møller har inviteret til et møde med ovennævnte foreninger 11. maj.

    Du foreslog, at punktet kunne udsættes til næste byrådsmøde om 1 måned, så byrådet kunne høre, hvad foreningerne havde på hjerte. Da de 3 byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti støttede dette synspunkt, og der var et flertal for udsættelse 1 måned, så stemte du imod dit eget gode forslag.

    Diskussionen kan høres på kommunens hjemmeside under byrådsmøder.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Åbent brev til borgmesteren fra Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger