SIK serie 3: Medvind og Weltklasse

SIK serie 3: Medvind og Weltklasse

1. juni 2010 - kl. 0:48 - af

Skagens serie 3 som sidste sæson kæmpede bravt om at undgå nedrykning, er lige pludselig kommet i vælten(klasse).
Efter en svær start på sæsonen, hvor man også var nede under stregen, har 5 sejre i RAP lige med en gang skabt en ANDerledes situation.
Lørdag stod holdet så pludselig ansigt til ansigt imod rækkens nr. 2 fra Hjørring I.F., i en kamp som kunne bringe Skagboerne op som midlertidigt nr. 1 i rækken.
Et Hjørring hold som Skagens 2. hold aldrig har taget point fra og man fik da også en på snuden på 2-5 da holdet spillede i Hjørring. Men det kan godt give pote, at få en over snuden engang imellem og Skagboerne har helt klart taget ved lære af de nederlag de er rendt ind i hen af vejen.
Til dagens kamp var der desværre indløbet en del afbud og der oveni havde man topscorer Brian Strauss på skadeslisten. 3 ynglinge spillere var kaldt til undsætning så, hvis man skulle sætte sine sparepenge på nogle af holdene på Spar Nord Arena, måtte det være gæsterne fra Hjørring, som helt sikkert ikke var kommet for at gå i HI i Skagen.
Skagen holdet vandt den første prøvelse og fik lov at starte med en medvind i ryggen. Og sjældent har man set så tændt et Skagen hold komme på banen, godt anført af en meget fokuseret anfører i Kaspar Andersen.
Allerede efter 10 min. spil havde hjemmeholdet haft 3 mønster angreb efter flot kombinationsspil. En godt spillende (som resten af holdet) ynglinge spiller i Dennis Larsen smed om sig med gode afleveringer som altid farlige Peter Vang nød godt af.
I det 12 min. var der så afregning for en fantastisk start. Peter Vang fik affyret et skud, som gæsternes målemand ikke kunne holde. Kasper Lundholm var over riposten og kunne sparke bolden i mål til en 1-0 føring i top opgøret.
Målet satte en midlertidig stopper for Skagboernes aggressive offensiv, men uden at rækkens dukse fra Hjørring kom til fadet overhovedet.
24 min. spillet og igen kunne Dennis Larsen spille Peter Vang fri til en stor chance, men chancen blev brændt.
10 senere var Peter Vang på spil igen, men alene igennem tænkte Vang for meget over tingene og chancen løb ud i sandet. Der kunne måske godt stadig sidde for meget hvedebrødsdage i benene på nygifte Peter Vang.
Foran 1-0 ved pausen og et meget klogt og godt spillende Skagen hold havde helt styr på tingene. Men nu fik gæsterne så fordel af medvind og man forventede en storm offensiv fra Hjørrings side af fra starten af 2. halvleg.
I stedet var det igen det unge Skagen hold der kom blæsende ud til 2. halvleg og kun spillet 1 min. og altid energiske Mathias Søndergaard kunne tage en god solo tur ned imod Hjørrings mål. ”Sønder” blev fældet og kaptajn Kaspar Andersen tog sig af frisparket. Inde foran mål stod Jon Frandsen og han kunne heade bolden i mål til 2-0. Chokstart på 2. halvleg af det fremstormende Skagen mandskab.
Målet blev dog lidt af en sovepille for hjemmeholdet og Hjørring kunne reducere til 2-1 i halvlegens 11 min., hvor Skagen holdet var begyndt at føle sig for sikker.
Da man så yderligere måtte indkassere et gult kort til Mathias Søndergaard, skabte det lidt uro i Skagens ellers fantastiske gode dominans. Men selv når man er presset som allermest, har et bedre og bedre forsvar for hver kamp vist, at de kan holde stand. Aftalerne bliver holdt til punkt og prikke og skulle der komme et svigt, har holdet i Max Friis i målet, en sidste skanse som også er blevet bedre og skarpere for hver kamp.
Og netop Max Friis kunne igen redde sit hold og forhindre en scoring med et kvarter igen. En Hjørring spiller slap igennem og kom alene med Max, men en fantastisk ben parade forhindrede, hvad der også havde været en ufortjent udligning. Mand til mand situationer har Max Friis trukket sig sejrrigt ud af igennem hele sæsonen, men det kunne Hi`eren jo ikke vide.
8 min. før tid kunne Peter Vang have lukket og slukket, men igen var der problemer med trykket. Altså at få trykket af i tide og i stedet måtte bund solide Kenneth Pedersen 4 min før tid, redde en Hjørring chance en meter fra målstregen, i en situation hvor Max i målet var passeret.
Jubelen ville ingen ende tage da dommeren fløjtede af og Skagboerne stod som vinder af top opgøret, efter en sejr over rækkens nr. 1. Skagen holdet har nu fået 6 på stribe og på søndag er det nok engang kaldt til knald brag. Denne gang i Hirtshals som altid er et meget vanskeligt sted at spille for Skagen.

Man of the Match : Kaspar Andersen.

Advarsel : Mathias Søndergaard (70. min.)
Med venlig hilsen
Jan O. Skatka

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SIK serie 3: Medvind og Weltklasse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger