Ordet er frit: Gågaden ligner et kæmpe Tivoli

Ordet er frit: Gågaden ligner et kæmpe Tivoli

26. juli 2010 - kl. 9:53 - af

Gågaden og i særdeleshed springvandspladsen i skagen ligner – synes jeg og tror ikke jeg er den eneste – et kæmpe TIVOLI med udendørsgril og udeservering næsten overalt – det kan vi ikke være bekendt hverken for os skawboere eller vores turister / gæster – er det det skagen vi gerne vil vise frem ?
Jeg ved der er regler for hvor meget restauranterne må fylde i det offentlige rum, men det ser ikke ud som om det er noget de overholder – er der slet ikke nogen i frederikshavn kommune der skal tilsè disse restauranter og sørge for at reglementet bliver overholdt ?
jeg håber dette indlæg kan åbne en debat og at kommunens embedsmænd kunne se på reglerne for udeservering endnu engang så vi kan få en smukkere by.

Mvh
Henrik Pedersen

14 kommentarer til “Ordet er frit: Gågaden ligner et kæmpe Tivoli” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

14 kommentarer til “Ordet er frit: Gågaden ligner et kæmpe Tivoli”

 • Bentha Karlsen

  Jeg undre mig faktisk over hvor meget man betaler for at okkupere hele springvandspladsen.

 • Britta Jensen

  Min mand og jeg var i Skagen by 3 dage i uge 29 – og hvilke dage 🙂 Vi nød dem i fulde drag med lækker mad både i Gågaden og på havnen. Om aftenen nød vi musikken forskellige steder og at butikkerne havde længe åbent – alt sammen med til at give en afslappet stemning, som minder os om Italien, hvor vi normalt holder ferie, men vi fortrød ikke, at vi i år bl.a. valgte Skagen. Så fortsæt bare i denne stil – jeg fornemmer, at det er sådan turisterne kan lide det og får dem til at komme dertil. Ellers blev de nok væk. Min hjemby Aabenraa er så godt som død om aftenen, der er ikke meget liv i gaden, så livet i Skagen passer os meget bedre. Jeg er enig i, at de særlige gadesælgere/sigøjnere skal væk. Det passer ikke ind i stilen og minder mig om steder sydpå, hvor man konstant bliver antastet for at købe noget.

 • Hans steenberg

  Ja der er mange mavesure mennesker til, det er ligesom man klager bare for at klage. Hvis der ikke var liv i byen om sommeren, ja hvor var vi så. De handlene kan da ikke leve af os der bor der hele året, så hvis der ikke var så mange mennesker om sommeren. Så blev vi jo en spøgelse by, det er jo ikke deltids skavboer de handlene kan leve af. Vi har et godt tilbud hele året, brugsen var ikke blevet udviget vi fik ikke en rema butik Johnny ude på bankerne har også udviget. Det er da ikke rentable hvis der ikke var et godt sommer salg, og vi får mange tilbud. Er det en spøgelse by vi vil have med butiksdød? nej ikke mig jeg vil gerne have en by med liv. jeg undgår da også strøget om sommeren, men kommer da der for der er liv. Hvor mange fast boende er der som bor midtbyen, ja det ved jeg ikke. Men mange tror jeg ikke.

 • Lene Marie Pedersen

  Antallet af turister har bestemt at Havnevej er inddraget til gågade, der er jo ikke plads til dem på fortovet, der rigtigt nok er besat af borde og stole. Det er nu pengene skal tjenes og dermed sikre at skagboerne også kan spise på restaurant om vinteren. Det soleklart at en mangedobling af det normale indbyggertal vil give kaos rundt omkring, sådan er det bare og vi skal vel ikke til at sætte kvoter på hvor mange turister vi vil have i byen? Vi snakker højsæsson, 7-8 uger om året det må i da kunne holde til.
  Venlig hilsen Lene Marie

 • Karsten Drastrup

  der er da ingen love der skal holdes mere når man snakker gågade selv stakitter er nu opsat på havnevej så der ikke kan parkeres når der ikke er borde ,og skal disse værtshuse have varer spæres trafikken for de næste
  gågaden og havnevej er blevet Hjallerup marked /Værtshuse
  og havnen er blevet et stort værtshus tror ikke helt fiskehusene og deres plads foran er beregnet til den slags hvis det skal holdes i gammel stil ,deres borde er ved at række helt ud til havne kaj
  sker der endeligt noget børn kan deltage i blir de henvist til industien (Hell Drivers)
  dem var der ikke plads til i få timer for mange børn
  men udendørs musik der larmer sådan om natten at de få menesker der stadig arbejder ikke kan sove,handre steder skal der spilles om aftenen for lukede døre og vinduer men det gælder nok ikke for havnen DESVÆRE Løkken er kommet til SKAGEN

 • Det er godtnok ved at være overfyldt på veje, stier, fortove og pladser. Men er det måske ikke det, vi også selv synes er lidt hyggeligt, når vi selv er på ferie i andre byer. Det glemmer man da vist nok. Jeg kan da kun give jer ret i, at det er blevet for meget. Men det ser ud til, at vores gæster, turisterne, kan li’ det. Ellers kom de vel ikke til byen og i gågaden. Og heldigvis kommer de. Vi andre kan jo holde lidt afstand i den måneds tid, det varer.

 • Henrik Pedersen

  Hej Louise

  Jeg tror ikke du har læst mit indlæg ordentlig – jeg har ikke ondt i en vis legemsdel over hvor mange penge restauranterne tjener på turister det er ikke det der er problemet. Problemet er at springvandet ikke kan ses for borde, grill, og meget andet “ragelse” og som Inger skriver selv fortovet er blevet inddraget som restaurant, det er ikke rimeligt. Selvfølgelig søger gæsterne ned i gågaden – det er jo den eneste vi har, men hvorfor skal den ligne noget der er løgn.

  mvh
  Henrik

 • sonja b jørgensen

  Hej
  Ja det mente jeg jo også, at man skulle gå på fortovet på Havnevej.men det ser jo desværre ud til at fortovet er optaget til anden side,jeg har selv forgæves forsøgt at komme igennem Havnevej, men det er helt umuligt, da folk jo lige netop er nødt til at bruge vejen som fortov, så det er åbenbart blevet til gågade.

  Cyklisten S.B.J.

 • Inger Kempff-Nordkap

  Det er meningen, at folk skal gå på fortovet, da Havnevej ikke er en gågade 🙂

  Venligst Inger

 • Det er da mere synd og skam med alle de nyankomne gadesælgere/gøglere… !

  Med den udstilling som tit fremvises på gågaden, kommer Skagen mere til at minde om et marked end et handelsområde…

 • Jeg kan da ikk forstå, at man får ondt i r…. over at der er nogle af vores restautøre, der gerne vil tjene lidt ekstra penge, i de uger vores indbygger tal er mange gange doblet….. jeg syntes da det er et super initiativ, og mærkeligt nok er der jo proppet med mennesker hverdag,, så det kan jo ikk være helt skidt, når gæsterne søger der hen!

 • Reglerne er til for at omgåes – det sker konstant – her i byen….

  jeg synes, det værste er lugten, især på en varm sommerdag.

  Men jeg vil give jer ret – og ikke bare i hovedgaden – hvad med Havnevej, her er alle færdselsregler sat ud af spillet – man gør hvad der passer en – der opstår mange farlig situationer – det er kun ren og skær held – at der ikke er nogen som kommer til skade der.

  Jeg forsøger behændigt at undgå – disse steder – især i sæsonen – og tager gerne alle bagveje for at komme frem i byen, eller holder mig hjemme.

 • Anders Jørgensen

  Når ting bestemmes 40 kilometer borte følger der ikke et dagligt ansvar med. Skagen er ved kommunesammenlægningen blevet et UDKANTSOVERDREV set fra Frederikshavn.

  Skagen tilbage til Skagboerne
  Venlig hilsen
  Anders

 • Brian Iversen

  Hej Henrik
  Det er sikkert bestemt fra Frederikshavn, de får vel en klækkelig lejeindtægt.
  Alt er jo til salg?

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Gågaden ligner et kæmpe Tivoli' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger