Læserbrev: Ordet er frit uanset hvad !

Læserbrev: Ordet er frit uanset hvad !

9. august 2010 - kl. 13:14 - af

Vi sad fire mand nede på havnen i Skagen her søndag middag og nød en kold fadøl og diskuterede problemerne med Frederikshavn der ikke kan få tingene til, at løbe rundt, de mangler turistattraktioner og vil nu nedlægge al service på Grenen i håb om, at turisterne, så vil flytte til Frederikshavn.
En af gutterne sagde, at han have hørt (han er meget troværdig ), at nu vil Frederikshavn flytte ”Vippefyret” ned til palmcity, så de i hvert fald have en turistattraktion i byen, som mange mennesker ellers kommer for og se i Skagen. Der er mange fordele, ved at flytte vippefyret til Frederikshavn, så har de 40 km kortere.
Når de nu alligevel vil flytte vippefyret, så kunne de f.eks også flytte Kappelborgskolen. Så kan de bruge denne til en udvidelse af det rådhus, som, det viste sig, at være for lille. Eller f.eks. vort nedlagte Rådhus kunne følge med.
Man kan sikkert få en aftale med Skagensbanen om transporten.
Jeg ved ikke hvor fornuften er længere i vort lille samfund her i det allernordligste, men heri Skagen føler jeg, at vi er sat ud på et sidespor. Men hvor er vore folkevalgte lokalfolk, der sidder i Frederikshavn Byråd. Er I underlagt censur?

Paul Wenzel

25 kommentarer til “Læserbrev: Ordet er frit uanset hvad !” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

25 kommentarer til “Læserbrev: Ordet er frit uanset hvad !”

 • Hej Pia

  Det med at møde op i byrådssalen i Frederikshavns nye Rådhus – er der ikke noget med entre?

  Paul

 • Kære John

  HVis byrådspunkter, der omhandlede Skagen skulle foregå i Skagen og dem der handlede om Sæby i Sæby osv, så ville vi sørme for mere end rigeligt at se til. Tror vi skulle på fuld tid i Kommunen så, og hvad ville det ikke koste. Rent teknisk vil det også være meget dyrt, alle byrådsmøder transmiteres i radioen – se nedenfor – og dette udstyr er noget kompliceret og dyrt teknik, og derfor kun installeret i Byrådssalen i Fr. havn. Næste byrådsmøde, er netop annonceret her på siden, og alle oplysninger om hvor man kan høre “os” henne, står nedenfor. Ellers er alle borger i hele kommunen altid velkommen i byrådssalen under alle åbne punkter. Håber du syntes denne afslutning, indeholdt “tilstrækkelig intelligens” I hvetfald hvad jeg formår. 🙂

  VH Pia

  Frederikshavn Byråd holder møde onsdag den 25. august 2010, kl. 19.00 i Byrådssalen, Rådhus Allé 100, Frederikshavn. Dagsorden for det åbne møde er fra fredag den 20. august 2010 fremlagt i borgerservicecentre, bibliotekerne, bogbussen eller på http://www.frederikshavn.dk.

  Referat bliver efter mødet fremlagt samme steder.

  Frederikshavn Lokalradio transmitterer direkte fra byrådets møde:
  Frederikshavn – 106,6 Mhz (fællesantenne 94,9 Mhz)
  Sæby – 97,4 Mhz (fællesantenne 91,5 Mhz)
  Skagen – fællesantenne 88,2 Mhz
  Øvrige dele af Vendsyssel – 103,5 Mhz

 • Ja lige pludselig, da vi have talt om at flytte vippefyret til Frederikshavn, så skulle Skagennet og bredbåndnord blandes ind i det. 2 forskellige ting.? Men på anden side de gutter jeg fik en fadøl med sidste søndag (kun een) vi mødes igen søndag – så det kunne være, at vi har flere useriøse ting, at komme med. F.eks Brian Pedersen i Frederikshavn har fået kolde fødder, han mener nu , at alle private veje skal være Kommunale. Så er den jo helt gal, det er de. Det forpligter virkelig, at være byrådsmedlem, man er nødsaget til at have hovedet med – når man møder op og tænker klart. Skagen til Knasborg Å. Paul

 • Mads Sørensen

  Henning Thomsen <– Hos bredbånd nord bliver man garanteret den hastighed man betaler for, det gør man stort set aldrig hos udbydere med kobberbaseret net…

  Jeg får også den hastighed jeg betaler for hos Skagennet, der har bare været for mange perioder med ustabilt internet. Dog er det altid til at komme igennem til en supporter, hvilket jo er positivt.

  Nu handler det jo heller ikke kun om, om man får den hastighed man betaler for, det handler også om hvad man kan få ved andre udbydere til de samme penge.

  Men det kommer også helt an på hvilket forbrugsmønster man har, og hvilke krav ens brug stiller til forbindelsen. Jeg har været ret tilfreds med min opkobling hos skagennet, bortset fra der i perioder har været for stor ustabilitet, og jeg har altid efterlyst højere hastigheder, det er derfor jeg skifter til fibernet med mindre skagennet kommer med det lovede modspil meget snart, og såfremt det er konkurrencedygtigt.

  Men når alt kommer til alt så er det godt med noget konkurrence, så os forbrugere får noget hurtigt internet til billige penge. Også til trods for at Henning Lyk spiller offerkortet og beskylder Bredbånd Nord for kommende monopoldrift.

 • Henning Thomsen

  Interessen for internetpriser er efterhånden så stor, at man ikke ser på hvad man får for den pris man betaler, men kun på hvad der loves af hastighed.
  Hvad der loves og hvad der fåes for en bestemt pris, kan være meget forskellig. Jeg synes det kunne være sjovt at se nogle hastighedsmålinger på forskellige internetforbindelser, derfor vedlægger jeg et link som har en effektiv hastighedsmåler. http://internettest.dk/hastighedsmaler/
  man er så velkommen til at vise div. hastigheder på div. internetforbindelser.

  Jeg kan hermed oplyse at jeg ikke ønsker at skifte forbindelse da jeg ikke kan klage på Skagennets forbindelse, jeg betaler for 8 mb download og 5 mb opload
  min test viser i gennemsnit DL 8,54 mb og OL 0,60 mb.

 • Mads Sørensen

  Det er vel også i vores allesammens interesse at få noget konkurrence og dermed nogle bedre priser til os forbrugere…

  Så Henning Lyk din skræmmekampagne med usande påstande, bl.a. påstand om kommende monopoldrift fra ENV i Skagen virker altså ikke…

  Det er kun sundt med nogen til at udfordre jeres priser på internet og tv, så de skal være velkomne… Skagen Antennelaug må jo så komme med deres modspil til Bredbånd Nord’s priser, så må vi se hvem der render med kunderne i den sidste ende… Jeg håber da at vi får et reelt modspil fra Skagen Antennelaug.

 • Hej.
  Tilbage til Vippefyret.Send det til Frederikshavn,og fjern den store bunke jord,så der bliver mere havudsigt…….(ment i sjov..)…Men de må nydt nogle stykker Fadøl.
  Dem der startede det her…men det kan også være hyggeligt…
  mvh Kingo
  Ps…kender i den ….der sad 4 mænd på en tømmerflåde……

 • Lige en kommentar til Henning Lyk vedr. internettet.
  Så længe Skagenantennelaug kan levere et internet der er lige så godt og billigt som konkurrenternes har Skagenantennelaug ikke noget at frygte, men kan de ikke det, ja så er det jo straks en anden sag.

 • John Nebbelunde

  Kære Pia K,

  Uanset hvad der end skal diskuteres, vil der altid være 50% for og 50% imod, men godt at et byrådsmedlem kommer ind og blander sig selv om det ikke ligefrem slutter med noget intelligent.
  Men kunne du ikke os alle den tjeneste, at forsøge at overtale dine kolleger dernede i byrådet, om de kunne tænke sig at komme til Skagen rådhus og holde deres møder som vil handle om Skagens fremtid ? Så tror jeg mange skagboere gerne vil overvære sådanne møder. Ingen grund til det altid holdes i Fr.havn, vel?
  Og så kunne enhver jo selv dømme om byrådsmødet kun er partipolitisk fnidder, eller om man virkelig seriøst nærmer sig gode løsninger. I Skagen regi selvfølgelig.

  Mvh. John

 • Mads Sørensen

  Lige en kommentar til Henning Lyk vedr. at internettet skulle blive dyrere ved at skifte til ENV (Bredbånd Nord):

  Priserne og internethastighederne hos Bredbånd Nord overgår langt det Skagen Antennelaug kan tilbyde, det er simpelthen ikke teknisk muligt at tilbyde de hastigheder på kobber som Bredbånd Nord tilbyder på fiber… Her er en sammenligning…

  Oprettelsesgebyr hos Skagennet: 400,-
  Oprettelsesgebyr hos Bredbånd Nord: 0,-

  For 145,- kan man ved Skagennet få en 4 Mbit/0,5 Mbit forbindelse
  For 149,- kan man ved Bredbåndnord få en 5 Mbit/5 Mbit forbindelse, altså 25% hurtigere download hastighed og 1000% hurtigere upload hastighed.

  For 185,- kan man ved Skagennet få en 8 Mbit/0,5 Mbit forbindelse
  For 199,- kan man ved Bredbåndnord få en 10 Mbit/10 Mbit forbindelse, igen 25% hurtigere download hastighed men 2000% hurtigere upload hastighed.

  For 295,- kan man ved Skagennet få en 20 Mbit/1 Mbit forbindelse
  For 269,- kan man ved Bredbåndnord få en 30 Mbit/30 Mbit forbindelse, altså 50% hurtigere download og ikke mindre end 3000% hurtigere upload hastighed.
  Denne 30/30 forbindelse hos Bredbåndnord koster endda kun 169,- om måneden i bindingsperioden på 6 måneder, herefter stiger den til de 269,- som stadig er langt billigere og langt hurtigere end noget skagennet kan tilbyde…

  Det med at Skagennet kalder sig en af landets billigste internetudbydere holder altså ikke desværre.

  Jeg er meget krævende mht. min internetforbindelse, og jeg havde da helst fortsat som kunde hos Skagennet, men med de hastigheder og priser Bredbåndnord tilbyder så er der for mig meget at hente ved at skifte udbyder.

 • Hej Henning

  Har læst hvad du mener om samme fibertråd som ENV er ved at lægge, har været inde og kigge på deres priser. I kan stadig være med – men det er stadig konkurrencen der tæller – følg selv med, sammenlig jeres priser med fibertråden. Med hensyn til internet – med det jeg har – kan I ikke være med – der er for mange begrænsninger på jeres udbud – og for stor fejl% – det kan sagtens gøres bedre. Vil altid støtte et Skagensfirma – men I skal leve op til det. Foreløbig har ENV’s fibertråd ikke være noget succes herhjemme. tværtimod.
  Paul

 • Til Skawboerne vedr. bevarelse af arbejdspladser i Skagen.

  ENV er for tiden ved at trække fiberkabler i hele Skagen by, dette er en direkte trussel mod Skagen Antennelaug, idet ENV ikke har lagt skjul på, at man ønsker at overtage kunderne fra Skagen Antennelaug. Man har tilbudt ”samarbejde” der går ud på, at ENV eller deres fiberselskab skal overtage Internettet i Skagen, så kan Skagen Antennelaug indtil videre fortsætte med Radio/TV delen. Derved kan Skagen Antennelaugs medlemmer forvente dyrere priser på Internet og radio/TV, da det er meget dyrt at grave fiber ned. Pengene til dette store arbejde har ENV i forvejen skaffet ved at bruge elforbrugernes penge (dyrere el til de samme forbrugere), men så kan ENVs aktionærer forvente en god fortjeneste på det monopol, ENV ønsker at tiltvinge sig på den ene eller anden måde! Skagen Antennelaugs bestyrelse har til hensigt at tage kampen op ved at fortsætte udbygningen af foreningens velfungerende net med produkter, der til fulde udfordrer fiberselskaberne, udskiftning af internetudstyr til højere hastigheder, kodede TV pakker m.m. Vi anmoder SKAWBOERNE om at støtte os, så vi kan fortsætte med at sælge og levere vel nok landsdelens billigste og bedste radio, TV og Internet. PS: Skagen Antennelaug beskæftiger 4 – 5 medarbejdere fuldtids, disse arbejdspladser forsvinder uden tvivl, såfremt en stor udbyder vinder krigen! Mvh. Henning Lyk, formand for Skagen Antennelaug.

 • inge grethe pedersen

  ja vippefyret bliver i skagen,skavboerne kan godt holde sammen når det gælder, nej lav jeres eget vippefyr jer der bor i fredrikshavn,vi har haft vores i årtier, så hold nallerne væk,men det næste de nok vil ha til fredrikshavn ,er vel grenen spids,hvordan de så vil bære sig ad inge grethe pedersen

 • Pia Karlsen

  Selvfølgelig er det useriøs, at skrive at man vil flytte Vippefyret til Frederikshavn, men som jeg skriver vi sidder 4 mand på havnen over en kold fadøl (meget seriøst).

  Men fakta er, at man skære groft ned på turistservicen på Grenen, en af de industrier i Skagen som virkelig skæpper i den kommunale kasse.

  Det er heller ikke useriøst, at skrive at Lars Møller’s borgmester post, kun eksisterer fordi SF er med.

  Det er vel heller ikke useriøst, at skrive, at man gerne vil bruge en masse penge på en flugtskydebane i Aalbæk, selvom en landsretsdom siger det modsatte, men på grund af et hul i dommen vil fortsætte sagen. Denne fortsætttelse af sagen har du vel stemt ja til – det kalder jeg uanstændig.
  Paul

 • Børge Frank Støtt

  Nødråb fra en gl Skawbo
  Utrollig så dygtige de er i frh.Det skriger til højere magter.Alt hvad de kan finde på ,skriver de frh Kommune på.Guderne må vide om de i det hele taget havde haft penge til ,at skrive Frederikshavn Kommune på alt .Hvis de ikke var blevet hjulpet med den.”lille”Millioner-skilling de fik fra Skagen, ved kommune sammenlægningen.

  Min tanke kan godt være- Skal vi have en kraftig Borgerforening her i Skagen ?
  Måske kan det vække tankerne ved ,og inden næste valg.
  Pas godt på vore virksomheder med dygtige medarbejdere og Ledere.
  De er ikke ” Tordenskjoldskjold Soldater” der bare kan skiftes ud som det passe.
  Husk: Der er en sjæl i Skagen,som aldrig ældes vil.

 • Mads Sørensen

  Selvfølgelig flytter de ikke vippefyret til FRH… Det var da det mest latterlige jeg længe har hørt… Meget kan man sige om dem i frh, men vippefyret det bliver i Skagen… Vent og se

 • Kære Søren Boesen

  Godt med et seriøst og positivt indlæg. Er meget enig i dine betragtninger.

  Jeg foranlediges til at tro, at vi med så mange fantasifulde input der kan læses på bl.a. denne side, snart også må forvente at læse et indlæg om, at nogen har set lock ness uhyret – eller andet meget fantasifuldt – farer rundt i området omkring Skagen………..(eller i værste fald på vej til Frederikshavn 🙂 )

  Vh
  Pia Karlsen

 • Thorbjørn Pedersen

  Til Paul Wenzel. Jeg tror ikke at de folkevalgte politikere fra Skagen føler at de er underlagt censur. Men de er nok frustrerede over at se hvordan magten udøves fra og i hovedkvarteret i Frederikshavn. Vi må indgyde dem mod, få dem til at tage bladet fra munden, indgyde dem kampgejst. Få dem ud af busken. Få gang i debatten. Det drejer sig om Skagens fremtid. ‘Hvor går du hen Skagen? Få en god snak over en fyraftensbajer på en bænk ved havnen.

  Lige nu er byen en slagmark for beslutninger der tages i Frederikshavn. Og man har haft travlt. Se ordet er frit: Miljøøcenter stopper lokalplan. Her nævnes der bl.a. at Frederikshavn Ny Kommune har i sin 3 årige levetid vedtaget 27 lokalplansforslag for Skagen By. Sic. Man har haft for travlt. MiljøCenter Århus stopper f.eks midlertid lokalplaner for Strandklit.. (…) Miljøcentret siger, at Frederikshavn Kommune ikke umiddelbart kan vedtage lokalplanen. Miljø centret tilbyder at hjælpe kommunen ved i dialog at tilpasse både kommuneplan og lokalplan til den p.t. gældende lovgivning. Læs selv hele indlægget bragt 8. august under overskriften: Miljøcenter stopper lokalplan.

  Det med vippefyret til Frederikshavn synes jeg ikke er en god ide. Men riv da Kappelborgskolen ned, og brug murstenene i Frederikshavn By. Det er jo set før at sten fra nedrevne offentlige bygninger er brugt andre steder. F.eks. det meste af Sct. Laurentii Kirke, der efter lukningen i 1795 blev brudt ned, og munkestenene brugt i hele byen.

 • Kenneth Christensen

  Tror dælme også snart vi skal have nogle dygtige lokale skawboer med stort S som kan varetaget skagens bedste interesser,det her er vist ved at løbe af sporet,vores by er ved at blivet slået i jorden af de folk syd på.

  vlh kenneth christensen

 • Christian Ellegaard Mørup

  Naturen kan man nu godt fjerne, ved at bygge en masse grimme, og fuldstændigt usælgelige huse.

 • søren Boesen

  Jeg tror at der er mange der er glade for , at de lokale politikere prioriterer deres tid så de ikke bruger den på at svare på mere eller mere seriøse indlæg i læserbreve.
  Der er masser af muligheder for at blive hørt hvis man er utilfreds med de spareforslag der nødvendigvis må komme i en kommune med en tom pengekasse.
  Brug dog de lokale partiforeninger, brug græsrodsbevægelserne som f.eks naurfredningsforeningen.
  At sidde på havnen med et par gutter eller et stenkast fra solnedgangkiosken med en fadøl og pådutte politikerne en mening som de aldrig har givet udtryk for fortjener kun at blive ignoreret.
  Vore folkevalgte har en svær opgave med at prioritere besparelserne, og jeg er sikker på at alle seriøse forslag vil blive modtaget med tak.
  Få nu sko på der passer og kom ud over stadiet med, at det grumme byråd der sidder i Frederikshavn altid er efter lille Skagen.
  Er der noget som ikke passer gutterne så gør en indsats hvor de demokratiske spilleregler giver jer så rige muligheder, nemlig i partiforeningerne.
  Er I ikke enige med nogen af partierne, så lav en lokalliste til næste valg.

  MVH

  Søren Boesen

 • Kære Vibeke
  Du bliver klogere, du aner ikke hvad en SF-borgmester kan finde på. På et tidspunkt flytter de vort turistkontor til Frederikshavn i håb om en succes for turismen i Frederikshavn. De er bare misunderlige på vort turistkontor. Paul

 • Naturen , lyset og havet kan selv ikke den mest kreative politikker “flytte”
  Gudskelov for det.
  Vibeke Frank

 • Henrik Schwartz

  Som jeg før har slået til lyd for, er det på høje tide, at der dannes en lokal Skagens-liste – uafhængig af partipolitik -til varetagelse af Skagens interesser. De (få) skagboer, der sidder i byrådet, varetager i højere grad parti-interesser end lokale interesser. Bare se alle bygge-skandalerne, som ikke får nogen konsekvenser, hverken for bygherrer eller involverede embedsmænd.
  Hvis en sådan Skagen-liste kunne stables på benene, ville man kunne udgøre et vigtigt lod på vægtskålen i byrådet.

  Henrik Schwartz

 • Karsten Drastrup

  I mange tilfælde kan folks meninger KØBES for pinocchiokugler (DESVÆRRE)

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Ordet er frit uanset hvad !' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER