Smagens Dag: Chokolade var årets tema
3. oktober 2010 - kl. 0:31 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Onsdag den 29.sep. var den officielle dag for Smagens Dag. Årets emne var chokolade. Brovandeskolens 4. klasse var så heldig at være blandet de heldige skoleklasser, som fik en kasse med diverse chokolade kit tilsendt fra Toms Chokoladefabrik.
For at få mest muligt ud af dagen, havde klassens lærer kontaktet Jesper Winter fra Fiskerestauranten. Han kom med imponerende mængder hvid, lys og mørk chokolade, som alle fik lov til at smage på. Børnene lærte noget om chokoladebønnens historie og at det er den mørke chokolade der er sundest. Efterfølgende blev der lavet chokoladeskåle omkring balloner – en ret sjov aktivitet.
I det tilhørende materiale var der lagt op til, at børnene skulle vurdere chokoladens rolle i diverse retter og drikke. Klassen lavede hhv. varm kakao og chokolade, ligesom der også blev bagt lækre scones med og uden chokolade. Endvidere blev der smagt på forskellige fødevarer, så alle smagssanser kom i gang –sødt, surt, bittert, salt og umami.
Alt i alt en rigtig dejlig og lærerig dag.
MVH
Mette Jørgensen
Klasselærer
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Smagens Dag: Chokolade var årets tema' til en bekendt