Alle mand til årerne: Peter og Sophie samt Håbet

Alle mand til årerne: Peter og Sophie samt Håbet

1. december 2010 - kl. 6:23 - af

Hver mandag kl.13.30-15 i oktober og november (og igen i januar) til og med marts) kan man på en kort guidet omvisning på Skagen By – og Egnsmuseum få et spændende indblik i livet som fisker og redningsmand i 1850erne.
Derefter fortælles en dramatisk strandingsberetning i museets cafe, hvor der serveres en varm drik og en hjemmelavet bjesk. Arrangementet er gratis for museets gæster.

Peter og Sophie samt Håbet:

”Ingen menneskelig stemme kunne overdøve stormens vilde bas” Redningsmand Christian Rasmussen er den centrale skikkelse, når der den kommende mandag fortælles to strandingsberetninger på Skagen By- og Egnsmuseum.

Peter og Sophie
var en russisk skonnert, som på vej fra Frankrig til en havn ved Østersøen, i 1866 strandede vest for Højen.

Håbet var en dansk skonnertbrig, som var på vej fra USA til Bornholm, da den forliste ved Skagen i voldsom storm. Ved begge strandinger viste Christian Rasmussen sig som en yderst snarrådig, modig og selvopofrende redningsmand, der uden betænkning satte sit eget liv på spil for at redde andre. Et øjenvidne var på stranden da Håbet forliste. Vedkommende skrev sine betragtninger ned og har givet eftertiden et enestående indblik i, hvordan redningsmændene arbejdede hårdt og uforfærdet i det ufremkommelige vejr.

 Mandag den 3. december kl. 13-.30-15, arrangementet er gratis for museets gæster.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Alle mand til årerne: Peter og Sophie samt Håbet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger