Alle mand til årerne – Peter og Sophie samt Håbet

Redningsbåden køres til Strandingsstedet

Alle mand til årerne – Peter og Sophie samt Håbet

29. december 2010 - kl. 9:50 - af

“Alle mand til årerne”.  Arrangementet giver et grundigt indblik i redningsvæsnets tidligste historie og i redningsmændenes og deres familiers livsvilkår. Deltagerne får indblik i redningsbådens særlige indretning og mandskabets arbejde ombord. Eftermiddagen sluttes af med en hjemmelavet bjesk og en dramatisk strandingsberetning. …

”Ingen menneskelig stemme kunne overdøve stormens vilde bas”

 Redningsmand Christian Rasmussen er den centrale skikkelse, når der den kommende mandag fortælles to strandingsberetninger på Skagen By- og Egnsmuseum.

Peter og Sophie var en russisk skonnert, som på vej fra Frankrig til en havn ved Østersøen, i 1866 strandede vest for Højen. Håbet var en dansk skonnertbrig, som var på vej fra USA til Bornholm, da den forliste ved Skagen i voldsom storm.

Ved begge strandinger viste Christian Rasmussen sig som en yderst snarrådig, modig og selvopofrende redningsmand, der uden betænkning satte sit eget liv på spil for at redde andre.

Et øjenvidne var på stranden da Håbet forliste. Vedkommende skrev sine betragtninger ned og har givet eftertiden et enestående indblik i, hvordan redningsmændene arbejdede hårdt og uforfærdet i det ufremkommelige vejr.

Mandag den 3. januar kl. 13-.30-15. Arrangementet er gratis for museets gæster.


Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Alle mand til årerne - Peter og Sophie samt Håbet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger