Skal vores børn virkelig starte på Hedebo ??

Skal vores børn virkelig starte på Hedebo ??

29. januar 2011 - kl. 11:37 - af

Hvad er det der foregår !!!!!

Vi er en gruppe forældre med børn fra Børnehaven Søstjernen der skal starte i skole i år, som er meget uforstående og frustrerede over det der foregår lige nu. Af en eller flere ukendte/mærkelige grund er det lagt op til vores børn skal påbegynde deres skolegang på Hedeboskolen, som jo står til at skal lukke i 2012.

Vi synes ikke det giver nogen som helst mening, at vores børn skal starte op på Hedeboskolen for derefter at flytte til Ankermedet Skole året efter. Vi er rigtig harm over denne pludselige og uovervejet beslutning politikerne har taget. Der er og har været stor mangel på information. I midten af januar i år (2011) får vi så pludselig at vide, at vores børn skal starte på Hedeboskolen til maj. Det er slet ikke er logisk, da grunden skulle være, at Hedeboskolen har rullende skolestart, og at det skal der være i den nye fælles skole. Der er noget der ikke hænger sammen, for Ankermedet Skole har informeret om at de er parat til at køre rullende skolestart og også har plads til alle o-klasses børn fra 2011.

Nu er vi så i den situation, at vores børn allerede har været igennem i hel del flytninger. Nogle blev flyttet første gang da Corasvej børnehave blev lukket. Så fik Børnehaven Søstjernen en vandskade hvilket resulterede i en flytning til Stadion på en 3 måneders tid, så tilbage til Søstjernen og nu skal de så starte i den ny Pilekratet børnehaven på mandag. Det er mange flytninger på meget kort tid for børn. Hele efteråret har vores børn sammen personale fra Søstjernen jævnligt besøgt Ankermedet skole, for a de kunne lære skolen at kende og skolen kunne lære dem et kende.

Nu viser det sig så at politikerne syntes at de skal starte på Hedeboskolen, for efter et år at flytte på Ankermedets skole, hvor det hele tiden har været meningen at de skulle gå. Det er kommet som et chok for os at man kan tage sådan en ulogisk beslutning, som medfører store konsekvenser for vores børn. I forbindelse med sammenlægningen af de to skoler i 2012, ved vi godt at mange børn skal flytte skole, og det for rigtig mange ikke bliver nemt. Derfor kan vi heller ikke forstå, hvorfor nogle (og så de mindste) skal have et fuldstændigt unødvendigt skift.


Med Venlig Hilsen

Line Christensen

19 kommentarer til “Skal vores børn virkelig starte på Hedebo ??” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

19 kommentarer til “Skal vores børn virkelig starte på Hedebo ??”

 • Line Christensen

  Nu er vores børn i den situation at de allerede har været igennem 4-6 skift, så det er en skrøbelig årgang. Havde vores børn ikke haft sådan en turbulent tid i børnehaven, havde vi nok ikke reageret sådan som vi gør. Men i denne sammenhæng er der nemlig ikke tænkt på VORES børn, med et fuldstændig unødvendigt skifte.
  Hvis nu situationen var omvendt og det var i Hedebo skolens bygninger den nye skole skulle stå, ville jeg da som forælder ønske at mit barn en gang for alle startede i den skole mit barn skal fortsætte på, og ikke udsætte barnet for et unødvendigt skifte.
  Men igen vores børn har en anden baggrund end jeres og har været kastebolde nok.
  Hvad med den 0. og 1. klasse der er på Ankermedet skole nu og som også skal involveres i den rullende skolemodel? Dem er der heller ikke tænkt på, så hvis hele indskolingen på Hedebo skolen blev flyttet til Ankermedet i år, ville alle involverede børn være samlet, og dermed ingen splittelse.
  Der er ingen logisk forklaring bag indskrivning på Hedebo skolen for ét år. For derefter at flytte dem til Ankermedet!!

 • Der er også positive ting i den beslutning at alle nye børn starter på hedebo bl.a. får de en masser legekammerater, de skal ikke lære nye klassekammerater at kende, når de skal flyttes til Ankermedet, så bliver det kun nye omgivelser.
  Desuden har man lærer på Hedebo, som allerede kender til rullende skolestart, det kan da kun være en fordel.
  Prøv nu at se det positive i ændringerne for vores børns skyld.

 • synes de børn som skal ud på hedebo for så efter 1 år flyttes til ankermedet burde få lov til enten blive i børnehave eller så må staten betale for forældrene kan gå hjemme med sine børn. Kan godt forstå de som er sure over hele den situation.

 • Mathias Hansen

  grunden til at vi er så negative er ganske simpelt, at i, i byrådet beslutter en masse ting til frederikshavns fordel, og gør alt det skawboerne er imod, det skulle absolut være ankermedet skole alle folkeskole elever fra hele skagen skulle ud til, bare fordi føtex eller bilka eller hvad ved jeg har budt på hedeboskolens grund. hvis de absolut vil være i skagen kunne de jo nok også godt bruge ankermedets frund, ikke? alle os skawboere er trædt af alt jeres vrøvl om ditten og dattenstop med det og lav noget der rent faktisk GAVNER Frederikshavn kummune.

 • til trine og andre,
  jeg er ikke skades fro og syntes bestemt ikke om at nogen skal flyttes! jeg forsøger bare at gøre opmærksom på at det ikke kun er ankermedet børn men så sandelig også “hedebo børn” der oplever skift! Har 3 børn der alle kommer til at skifte skole, børnehave, sfo så vi herhjemme tager faktisk lige en tur over det hele! og ytringsfrihed lever vist endnu! Men ja man er vel sig selv nærmest, og hvem fanden er ikke det! Sky klapper har vi ikke på men frustrationer og andet hænger ude på tøjet! Og nej børn er ikke at spøge med!

 • det er ikke nemt ´som almindelig forældre og finde ud af hvor man kan klage sin sag , som mor til en pige der skulle ha været på ankermedet er jeg fustreret over beslutningen der er truffet over hovedet på os forældre.. og nu skriver pia carlsen det ikke er politikeren der har truffet beslutningen og da jeg var til informationsmøde om rullende skolestart torsdag aften var begge skolebestyrelser til stede , og der blev sagt der ikke var nogen grund til og diskutere sagen vider da beslutningen var ren politisk . hvem taler sandt og hvordan skal man som forældre vide hvem der så skal klages til , for klage har man vel ret til hvis man er utilfreds med en beslutning der er truffet hen over hovedet på forældre ? syntes ikke vores utilfredshed blev taget seriøst , jeg føler selv det blev manet i jorden med nu skulle vi forældre ta og se det hele i et større sammenhæng og lad vær med og pive over vores børn skulle flyttes . for hvad med den rullende skolestart der gik i stykker hvis ikke vores børn startede der. og hvad med alle hedebo børn hvis skole blev amputeret hvis de flytter rullende skolestart i år som der blev foreslået af en forældre . så var det synd for 4 til 9 klasse de var få elever . og ja det er synd meget synd , men deres skift kan desvære ikke undgåes da hedebo desvære lukker 2012 . og vi er tvunget ud i en skole start der hedder rullende skolestart som vi ikke har ønsket og på en anden skole end vi i flere år har fortalt vores børn de skulle på . for vores vedkommende har vi en lille pige der ikke kan forstå hun ligepluslig ikke skal i skole på hindes søsters skole og hun skal heller ikke starte i fritter til sommer som vi har fortalt i flere år nej hun skal først i skole til november . for så og blive flyttet igen 9 måneder efter , det er jeg bare ikke tilfreds med jeg havede glædet mig til ankermedet som vi var så glad for sidste gang . det er synd for vores 0 klasse det er trods alt små børn der får en rigtig forvirende start på skolelivet nej flyt den rullende skolestart på ankermedet allerede i år nu de siger de har pladsen . venlig hilsen josefines mor .

 • Dorthe Rasmussen

  Da jeg selv er mor til en dreng der skulle starte på Ankermedet her til sommer, vil jeg også gerne bidrage til debatten. Det er en misforståelse hvis der sidder nogen og tror dette er en kamp mellem Ankermedet og Hedebo!
  Det er ikke konceptet om den rullende skolestart, og det er ikke skolen, og det er ikke lærerne der er noget galt med, det er det faktum at vores børn, de mindst i skolesystemet, skal kastes rundt……..
  Nogen skal være på Hedebo i 1 år andre i ½ år, og nogen kun i 3 måneder, før de smides videre til Ankermedet ! Det er ikke tilfredsstillende over for børnene, og hvis vi som forældre ikke skal tage ansvar for vores børn, og for at de får den bedst mulige start på så stor en ting som at starte i skole, så ved jeg ikke hvem der skal!
  Afslutningsvis vil jeg sige at , det er nu engang er sådan at der desværre kun skal være en skole i Skagen, og det er vedtaget at det skal være Ankermedet, jeg føler mig ikke som en vinder fordi det er Hedebo der lukker, og det er “vores” skole der fortsætter, jeg mener vi alle er tabere i dette spil! Så at” vores” børn har godt af at prøve at have et år på Hedbo hvor “jeres” børn er på hjemmebane, det lyder ikke som nogen fornøjelse, håber bestemt ikke det skal være “jer” mod “os” håber at uanset hvor børnene starter at det bliver VORES børn og VORES skole.

  Venlig hilsen
  Dorthe Rasmussen

 • Hej carina
  Det har vel aldrig været en strid skolerne/forældrene imellem, så der er vel ikke nogen der har rendt med hænderne oppe!?! Man må håbe at det er kompetente politikere der har taget en beslutning om hvilken skolebygning der skal være den fremtidige fælles skole, og har varetaget børnenes tarv, og ikke tænkt i ussel mammon, men den sag er vist debatteret så rigeligt!?! Nu må vi videre! Så din holdning er, at når dit/dine børns skole skal lukkes, så er der også retfærdighed i at andre børn skal starte op på Hedebo, for at blive flyttet et år efter, til en skole man har valgt fra starten af? Godt nok er enhver vel sine egne nærmest, men skadefryd er en grim ting, og da specielt når det er 6 årige børn, eller hvad? Håber du fik luft med dit sure opstød, for sandhed er det da ikke!

 • Line Christensen

  Hej Carina
  Jeg kan godt forstå at det ikke er sjovt for forældrene på Hedebo at deres børn skal flyttes, Jeg forstår godt jeres frustrationer.
  Men når nu politikerne vil have én skole, er det vigtigt at det gøres så lempeligt som muligt.
  At flytte en gruppe børn på Hedebo for et år er ikke at varetage barnets tarv.
  Jeg ønsker ikke en stridsøkse forældre imellem, men blot at se realiteterne i øjnene og gøre det så smertefrit som muligt.

  Hej Jan,
  brevet er fra personalet på Ankermedet

 • Inger Kempff-Nordkap

  Kære Pia!

  Hvis du ikke har truffet beslutningen, hvem har så?

  Venligst Inger

 • så vidt jeg har hørt har hedeboskolen lavet en aftale med staten om rullende skolestart og fået en pose penge for det. avlever de penge tilbage og lad vores børn få lov og nyde deres skole start på ankermedetskole. hvor deres venner og bekendte går i skole.

 • Kære Line
  Det kunne da være yderst interessant at høre, hvem der har forfattet dette brev:
  “Hvad mener personalet på Ankermedet Skole” ?

 • ja jeg kan kun sige velkommen i klubben, så kan ankermedet børn og forældre jo prøve at træde i hedeboskolen børn og forældres sko i en sæson! For for os er det sgu heller ikke morsomt! Tilgængæld kan vores børn jo som bliver rykket op med rod, jo så have en fordel på hjemmebane!
  Eller har ankermedet børn og forældre haft for travlt med at have hænderne i vejret og nu blevet dukket i det kolde vand og fået en øjen åbner!
  Ja et surt opstød men sandheden fra en Hedebo forældre!

 • Kære Line
  Hvem har underskrevet dette brev ? – det fremgår nemlig ikke helt af det du har indsat her ovenfor. Er det fra ledelsen?

  vh
  Pia Karlsen

 • Kære Inger, så kan du måske vise mig, hvor og på hvilken dagsorden vi har truffet denne beslutning?

  Til det andet spørgsmål vil jeg blot svare – nej ikke direkte, men alt hænger på en eller anden måde sammen.
  Vh
  Pia Karlsen (VI

 • Line Christensen

  Det fremgår ud fra mine oplysinger at det altså ikke er skolebestyrelsen der mener, at børnehaveklassebørnene skal starte på Hedeboskolen.
  Men at politikkerne har besluttet, at når skolebestyrelserne har valgt rullende skolestart, så skal de kommende børnehaveklassebørn starte på Hedeboskolen i år og så flytte ind på Ankermedets Skole til august 2012.

  “Kære forældre på Ankermedets Skole

  Som I alle ved, har Byrådet besluttet, at der kun skal være én skole i Skagen by, og at denne skole skal placeres i Ankermedets Skoles bygninger fra skoleåret, der starter august 2012.

  Allerede fra midten af 2011 sker der noget…

  Her efter nytår har politikkerne besluttet to ting:

  * Kommunen søger i øjeblikket om lov til at lave fælles ledelse på Ankermedets Skole og Hedeboskolen fra august 2011. Vi forventer, at Ministeriet giver denne tilladelse, og så vil der blive dannet en fælles ledelse for de to skoler.

  * Alle nye børnehaveklassebørn til skoleåret 2011/12 skal indmeldes et år på Hedeboskolen. Børnene skal derefter samlet flyttes tilbage til Ankermedets Skoles bygninger (”Skagen Skole”) året efter.

  Hvorfor skal de kommende børnehaveklassebørn gå et år på Hedeboskolen?

  Byrådet har i november besluttet, at alle børnehaveklassebørnene i Skagen by kun indskrives på én skole fra august 2011.

  De to skolebestyrelser blev sat til at diskutere, om den nye Skagen Skole skal tage udgangspunkt i en traditionel eller en rullende indskolingsmodel, når vi bliver lagt sammen i august 2012. Altså om børnene skal starte i skole én gang om året eller flere gange om året.

  Skolebestyrelserne er blevet enige om, at ”Den nye skole i Skagen” skal have en indskolingsmodel, der tager udgangspunkt i rullende skolestart. Altså hvor man kan starte i skole flere gange om året.

  Politikkerne har derefter besluttet, at når skolebestyrelserne har valgt rullende skolestart, så skal de kommende børnehaveklassebørn starte på Hedeboskolen i år og så flytte ind på Ankermedets Skole til august 2012.
  Spørg politikkerne og ikke vores skolebestyrelsesmedlemmer…

  Det er altså ikke skolebestyrelsen eller andre på Ankermedets Skole, der mener, at børnehaveklassebørnene skal starte på Hedeboskolen.

  De to skolebestyrelser har indledt et meget positivt samarbejde og har gjort et stort arbejde for at varetage alle Skagenbørnenes tarv.

  Hvad mener personalet på Ankermedets Skole?

  Det er vigtigt for Ankermedets Skoles medarbejdere at understrege, at der er plads til alle Skagens 0.-2. klassesbørn i vores Indskolingshus allerede fra august 2011. Personalet er klar til at arbejde med rullende skolestart. De få bygningsforandringer, som skal til i Indskolingshuset for at komme i gang, kan laves på ganske kort tid.

  Vi har præsenteret politikkerne for et forslag, der viser, hvordan vi kan lave rullende skolestart på Ankermedets Skole fra august 2011 for alle indskolingsbørn i Skagen.

  Det er altså en politisk beslutning, at sende børnehaveklasserne på Hedeboskolen i et år og så flytte dem ind på Ankermedets Skole igen i 2012.

  Personalet på Ankermedets Skole kan se mange positive ting i den ”rullende skolestart”. Vi vil alle meget gerne være med til at videreudvikle ”den rullende skolestart” til en Skagensmodel, der rummer det bedste fra de to gamle skoler.

  Vi er klar til samarbejdet og ville gerne i gang allerede nu, men vi har taget politikkernes beslutning til efterretning.

  Frem til august 2012.

  Vi har nu indtil august 2012 til – i samarbejde med Hedeboskolens personale – at udvikle den pædagogik, der skal være grundlag for ”Skagen Skole” og alle de skønne Skagensbørns skolegang.”

 • Inger Kempff-Nordkap

  Kære Pia!

  Du slipper altså ikke fra, at du traf beslutningen. Skolebestyrelsene kan kun indstille.
  Og mener du i fuldt alvor, at det er mig, der fjerner kommunale arbejdspladser fra vores by?

  Venligst Inger

 • Kære Inger

  Uanset hvad der skrives og siges, har du stort set altid en negativ indgangsvinkel til politikerne i “Frederikshavn Storkommune”. Tror ligesom det må være din “mission”! Jeg kan sommetider undre mig over, hvordan borgerne i Skagen skal fortsætte med at sætte pris på at bo i vores dejlige by, I hvertfald tror jeg ikke en så negativ indstilling til alt, hvad der sker omkring os, er fremmende for vores bosætning eller for den sags skyld fastholdelse af nuværende borger. Det positive kunne jo være her, at det netop ikke er politikerne, men 2 enige skolebestyrelser, der ud fra det faglige og pædagoiske har fundet denne løsning mest hensigtmæssigt for børnene og den komme “ny skole” i Skagen.

  Kære Line

  Forstår tildels godt din undren som forældre.

  Det er dog ikke vi politker, der har truffet denne beslutning. De 2 Skolebestyrelser på henholdsvis Ankermedet og Hedebo har I enighed anbefalet, at indskolingsmodellen for den nye skole i Skagen, skal være rullende, og at alle nye elever starter på Hedebo i 2011, idet lærerne her har erfaringen med rullende indskoling.

  Vi har blot i Børne – og ungdomsudvalget valgt at følge denne fagligt pædagogiske anbefaling.

  Når I som kommende forældre finder det helt urimeligt, håber jeg I vil tage en dialog med jeres skolebestyrelser om dette, så I får deres ord for, hvorfor det er den bedste løsning.

  vh
  Pia Karlsen (V)

 • Inger Kempff-Nordkap

  Jamen, det er da bare den måde, vore børn skal behandles på. Dette sker alene for at vise magt, – så pyt med børnenes og forældrenes velbefindende.

  Venligst Inger

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skal vores børn virkelig starte på Hedebo ??' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER