Guidet omvisning: ”Alle mand til årerne!”

Guidet omvisning: ”Alle mand til årerne!”

26. marts 2011 - kl. 6:59 - af

Hver mandag kl.13.30-15 i januar til og med marts kan man på en kort guidet omvisning på Skagen By – og Egnsmuseum få et spændende indblik i livet som fisker og redningsmand i 1850erne. Derefter fortælles en dramatisk strandingsberetning i museets cafe, hvor der serveres en varm drik og en hjemmelavet bjesk. Arrangementet er gratis for museets gæster.

Daphne og Gesiene:

”Kære Lars Kruse…”

På mandag kan man på Skagen By og Egnsmuseum komme tæt på én af det kendteste redningsmænd i Skagens historie, nemlig fisker Lars Andersen Kruse (1828-1894). Han trådte i karakter som redningsmand d. 27.12.1862 under et forsøg på at redde besætningen på den svenske brig Daphne. Under stor dramatik kæntrede redningsbåden og 8 redningsmænd druknede, men natten igennem

Da sejlskibet Gesiene mange år senere strandede på Grenen, var Lars Kruse en moden mand på 66 år, men stadig fører af redningsbåden..

Det skulle blive hans sidste dåd. Dagen efter redningen skrev han et rørende brev til sit barnebarn, som også hed Lars Kruse, hvor den ældre mand viser sig som et nøgtern, men klogt og indfølende menneske.

Få hele historien på Skagen By – og Egnsmuseum på mandag den 28. marts

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Guidet omvisning: ”Alle mand til årerne!”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger