Læserbrev: Skal kræmmerne huserer igen i år?

Læserbrev: Skal kræmmerne huserer igen i år?

27. juni 2011 - kl. 13:55 - af

Skal Skagen Festivalen igen i år også være markedsplads. Kedeligt at se den udvikling på havnen og i byen hvor østeuropærer og andre kræmmere huserer.

I disse dage har mange østeuropærer samt kræmmere(antallet bliver stærre år efter år-og flere tyverier) kurs mod skagen for at sælge deres varer uden tilladelse fra kommunen el. lign-og selvflg. uden momsno. Hvorfor sætter man ikke en stopper for dette fra kommunens side??

Man kan knap nok færdes i byen uden at falde over en pressening på asfalten med forskelligt billigt “kram” eller færdes på havnen uden at blive kontaktet af disse personer-disse boder mm. ødelægger indtrykket af byen og havnen.

MVH

J. Pedersen
Fyn

25 kommentarer til “Læserbrev: Skal kræmmerne huserer igen i år?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

25 kommentarer til “Læserbrev: Skal kræmmerne huserer igen i år?”

 • Lotte Scherlund

  Det var en dejlig festival – og masser af kræmmere – MEN det gik jo alligevel.

  Det har ikke generet min nattesøvn at de sælger alt det ‘billigt skidt og møg’ saa mon ikke man bare skal tage det roligt.

  Dejlig musik – herlig stemning – TAK.

  Venlig hilsen,

  Lotte Scherlund

 • John Knudsen

  Kære Lone Sørensen

  Jeg forstår udmærket at du foretrækker Tønder, med den korte afstand der er til grænsehandlen. Det er dit valg, og hvis vendelboerne er så svagt begavede som du antyder, er det måske bedst for alle at du bliver væk og gør plads til mere positive gæster.

  M.v.h.
  John Knudsen

 • Anders Jørgensen

  Er der nogen der har hørt musik under festivalen?
  Vh
  Anders
  Skagen tilbage til Skagboerne

 • Mads Sørensen

  Iøvrigt må hun være temmelig interesseret i vores festival trods alt. For hun ved jo tilsyneladende alt hvad der foregik til festivalen heroppe, til trods for at hun valgte Skagen Festival fra til fordel for Tønder Festival 😉

 • Mads Sørensen

  Godt indlæg Annette, og ja man kan undres over hvorfor en enkelt turist tror hun kan/skal blande sig i hvad der må finde sted på Skagen Festival. Og endda noget som altid har fundet sted…

  Men vi er jo bare dumme skawboer fordi vi ikke deler hendes synspunkter, men derimod synes gadesælgerne og gademusikanterne er et festligt indslag.

  Selvfølgelig er det forkert at de ikke betaler skat/moms osv. hvis man ser helt firkantet på det, men den lille dråbe i havet har intet at sige på bundlinien når kommunens indtægt gennem de 4 dage skal gøres op.
  Jeg håber de bliver ved med at komme til Skagen Festival, for de er med til at gøre festivalen mere hyggelig.

 • Kære Lone Sørensen!
  Du skriver, vedr. gadesælgerne, at festival weekenden ikke skal køre på festivalens premisser, og “Et råd til Festivalarrangørene-Hvis man ønsker Boder mm. så gør det lovligt også mod betalning.”
  Så vidt jeg ved, er det ikke festivalen der inviterer disse gadesælgere, de kommer helt af sig selv, uanset om festivalarrangørerne ønsker det eller ej, og de er alle de steder i landet hvor der samles folk.
  Jeg synes ikke du kan skyde skylden over på festival ledelsen at hele byen holder fest denne weekend, og jeg tvivler på at der er en eneste i festivalens ledelse som har beføjelse til at jage gadesælgerne væk.
  Jeg har kenskab til at festivalen henviser til kommune og politi når de bliver kontaktet af sælgere som ønsker at komme til byen i festivaldagene, da festivalen jo ikke råder over andre områder end dem som de har lejet sig ind på, og derfor ikke kan afgøre om sælgerne må have deres boder rundt omkring.
  Gadesælgerne har dog været her til festivalen i al den tid jeg husker, og er efter min mening en del af ”byfesten”. Måske er det forkert at de ikke betaler skat/moms, men det tror jeg såmænd aldrig de har gjort, disse sælgere, gademusikanter m.fl.
  Et godt råd til alle. Både gæster, fastboende og forretningsdrivende: Nyd festivalen og bak op om den. Det må da give en ”lille” klat penge i byens kasser, at der er så mange mennesker i vores by, og dem der ikke bryder sig om dette ”kaos” ved hvor de kan færdes uden at være en del af festen.

 • Nu har vi vendelboere vel aldrig haft problemer med, at noget var uden skat og moms.Så når man peger fingre af andre,skal man sørge for,selv at have rent mel i posen.
  Med hensyn til festivalen,bidrager dens gæster trods alt,også til at Skagen`s forretninger får lidt flere penge i kassen.Så mon ikke Skagen Festivalen alligevel har en vis betydning for byen.

 • ja det ender jo nok også med at musikken ikke er god nok! så luk festivallen også!!!

 • Mads Sørensen

  Nå så nu er vi også dumme fordi vi ikke som dig har ondt i r…. over kræmmerne??? Jamen så er det da godt vi slipper for dig heroppe igen til festival. Føj for en gang snobberi…

 • Kan kun give Lene ret i alt hun skriver……Lad s.. da folk more sig og sælge krims krams de få dage om året vi har Festival…..Må gøre ondt at vade rundt i for små sko…..

  Mvh.
  Fru Olsen

 • Lone Sørensen

  Tillykke Skagen-det er åbenbart lykkedes igen-for div.” kræmmere-østeuropærer mm. at fornøje sig i Skagen uden nogen former for restriktioner fra politiet. eller told og skat(er politiet på ferie eller i Frederikshavn)Tak til Karin Normann for en saglig kommentar.- Mærkelig nok affinder arealejerne på Havnen, men også i byen med dette. Et råd til Festivalarrangørene-Hvis man ønsker Boder mm. så gør det lovligt også mod betalning. Det kunne også være en økonomis hjælp til Festivalen. Udtrykket” Die Dumme Daenen” kommer det fra tyskere der har været på ferie i Skagen??

 • Gulplade biler eller ej, skat eller ej, lad dog for pokker de 3 dage gå i fest og farver. Kan ikke se nogen grund til at ha ondt i r…. af det !!!!
  Og jeg mener stadig at hvis man ikke kan klare lugten i bageriet, så må man s.. blive hjemme eller tage til Tønder Festival 🙂
  Slut fra min side og fortsat rigtig go festival til alle
  Hilsen Lene

 • Den slags kræmmere er overalt , men TOLD/SKAT skal jo holde weekend eller ferie ,så de har frit slav på alle hylder ,tror da de ku lave en fed løn her oppe gadesælgere og gulplade biler ,tror de ku få overskud , det vil nok være svært at forklare firmabil til festival

 • ove sørensen

  kære lone sørensen
  hvordan er det lige med tøjboderne nede i tønder? prøv at gå om bag dem kig på bilernes nummerplader romænske og italienske, gad vide hvad de betaler i skat til tønder og den danske stat? ha en rigtig god sommer i tønder der er jo ikke så langt når i skal handle toldfrit.

 • DET ER IKKE LOVLIGT, DET DE GØR – MEN
  Var lige en tur på havnen her i eftermiddags – der var godt nok mange sælgere af hatte og andet gøjl – til lave priser. Faktisk helt Nordjysk “UDEN MOMS” er det ikke sådan, vi heroppe, ønsker at købe en vare. Søndag eftermiddag er de såmænd væk – så må vi se om vi kan købe vare uden moms andre steder. Paul

 • Lone Sørensen

  Farverig og festlig skal det være ingen tvivl om det , og det er langt fra snobberi-Men lad os se hvad de næste par dage udvikler sig til. Som forretningsdrivende-der skal føre regnskab mm. over for told og skat, mener jeg at det ikke skulle være lovligt for de mange “fremmede” at sælge varer-Vi taler her om en større omsætning, end man ligefrem forestiller sig-uden momsno, uden betalning af skat, oftest uden domicil her i landet.. Men her er Skagen altså en undtagelse.Der er måske ikke noget der hedder told og skat i Nordjylland.

 • karin nordmann

  Der er blot den forskel på kræmmerne og areallejerne på Skagen Havn, at sidstnævnte betaler en enorm leje til Havnen, hvilket kræmmerne ikke skal.
  Om man kan lide det eller ej, så er det at gøre tykt grin med de areal-lejere , som også betaler moms og skat af deres omsætning.
  Jeg synes, at chefen for Skagen Havn enten forlanger leje fra kræmmerne eller også får dem flyttet (hvis han kan).

 • Mads Sørensen

  Jamen jeg tror nok Skagen Festivalen kan løbe rundt til trods for at i tager til Tønder.

  Hvis man ikke kan klare disse få venlige kræmmere, ja så kan man blive væk!… Og så burde man nok blive hjemme i sofaen og slet ikke tage til festival. Der skal være plads til alle til Skagen Festival, vi gider ikke det der snobberi…

  Kræmmerne er en del af Skagen Festivalen – og sådan er det bare!

 • Lone Sørensen

  Selvfølgelig dejligt med hygge,fest osv.Men skal det ikke være på Skagens Festivals promisser-Vi er kommet til Skagen for at nyde den ægte stemning der er i byen og på havnen-de mange koncerter mm. i forbindelsen med festivalen.Men vi er jo nok kommet så langt nordenfjords at alt er tilladt. Så vi er temmeligt træt af at se hvad det udvikler sig til. Derfor bliver det ikke i år Skagen, men Tønder Festivalen. Jeg kan anbefale kraftigst, hvis man vil undgå alt det,(kræmmeri m.m.)-De der ønsker det kan tage til Hjallerup Marked-der er der trods alt en vis kontrol.

 • “brok, brok, brok………..”
  Er da sørgeligt at det skal være dem som kommer udenbys fra, der skal klage over at der er boder osv. på havnen. Det hører jo festivalen til !!! Kan man ikke lide lugten i bageriet, så må man blive hjemme !!

  Også en rigtig fornøjelig festival og go sommer fra mig 🙂

  Mange hilsener Lene

 • Lene Marie Pedersen

  “Kom lad os brokke os, det er jo det vi har det bedst med”

  Hyggeligt med alt virvaret i Festivaltiden og resten af sommeren.
  Dejligt med alle de skønne turister og andet godtfolk der er med til at gøre sommeren lidt mere farverig.

  God festival-god sommer

  Venlig hilsen Lene Marie

 • Havnen og havnevej og gågaden er da fyldt op med borde og stole og ligner i forvejen efterhånden Hjallerup marked så et par stykker fra eller til
  Det kunne måske en god ide for told og skat ,der er sikker også mange gulplade biler (firmabiler) .
  Bliver lovgivningen overholdt i forvejen ,tror da kommunen skulle tjekke alle i disse områder hele sommerperioden

 • Mads Sørensen

  Det er selvfølgelig ærgeligt hvis ikke dem der sælger effekter på havnen og i gågaden overholder loven, for det skal de naturligvis.
  Når det så er sagt, så synes jeg det er rigtig hyggeligt at de er her. De er for mig en del af festivalen, og jeg håber de bliver.

 • Jørgen Carlsen

  “Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til” .

  Jeg kan egentlig ikke se det forfærdelige i, at der sidder nogle kræmmere rundt omkring på fortovet eller asfalten de par dage.
  Nogle af os får lyst til at købe deres ting; de fleste går bare forbi.

  De er en del af den charme, der udfolder sig: små grupper, der synger og spiller;
  nogen der danser; nogen der sælger; nogen der kun drikker!
  En broget forsamling midt i de tusindvis af forbi-passerende.

  Nyd det gode vejr! Nyd musikken de forskellige steder. Få en god oplevelse!

  Med ønsket om en god festival for alle, de bedste hilsner
  Jørgen

 • Du har ret kommunen burde gøre noget, men den GPS kommunen råder over har ikke Skagen og 9990 på kortet. Der ud over koster det også timepenge og hotel overnatning at komme så langt nord på.

  God festival
  Kim

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Skal kræmmerne huserer igen i år?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2023 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER